Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Lekker, biologisch en sociaal bij Bysso

De Keizerstraat staat bol van gezellige bedrijvigheid. Dat wist Anne Goosen ook, daarom opende zij eind oktober Bysso. Een klein, maar heel fijn, tentje waar je terecht kan voor al je zoete zondes, maar dan zonder je schuldig te voelen. Bij Bysso is namelijk alles puur natuur en heel gezond!

Voordat Anne naar eigen zeggen met 'taarten en koffie ging spelen', werkte ze voor Justitie. Toen ze daar vertrok besloot ze haar taartenbedrijfje te vestigen in een pand in de Keizerstraat, met als doelstelling om een jong, fris, biologisch en sociale onderneming te openen. Anne: "Ik wil jongeren die om wat voor reden zijn vastgelopen, de kans geven om hospitality ervaring op te doen. En met mijn contacten vanuit Justitie kan ik dat ook werkelijkheid maken."

Bysso is dus sociaal én biologisch. En dat is toch wel twee hoeraatjes waard. Voor Anne is het belangrijk om lokaal en gezond in te kopen: "Wat mij betreft ondersteunen we lokaal ondernemen door bij elkaar producten te kopen. Bovendien wil ik ook dat het biologisch en gezond is, zonder dat je er extra voor betaalt. Er is altijd wel een lactosevrij gebakje en je kunt zelf kiezen welke (soja)melk je in je koffie of thee neemt. Dat moet overal zo zijn vind ik."

Bij Bysso is afwisseling ook belangrijk. "We gaan met de seizoenen mee," aldus Anne, "rond Valentijn zal ik het menu weer wat veranderen. In het voorjaar en de zomer wil ik ook picknickmanden gaan klaarmaken. Die kun je dan online reserveren, ophalen op een afgesproken tijd en daarna meenemen naar het strand!"

Na een heerlijke chai latte en een inspirerend verhaal, zet Anne nog de Belgische chocolade op tafel die ze gebruikt in gerechten en warme choco: wit, melk en puur. Het is het zoveelste bewijs dat verantwoorde lekkerbekjes een bezoekje aan deze fijne tent moeten brengen. En is dat niet deze winter, ga dan zeker voor die picknickmand binnenkort en laat ons weten wat je denkt!

Bysso
Keizerstraat 49
Maandag t/m zaterdag open van 10.00 tot 17.30


Weten waar je nog meer terecht kunt voor heerlijke opwarmertjes aan het strand? Lees het hier!Delen

Bekijk ook deze tips

Floaten in actie

Floaten is een effectieve en unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je drijft op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van externe prikkels voelt het alsof je zweeft en hebben het lichaam en de geest ruimte om te herstellen. Loop langs Health Lab De Pier en geniet de maand januari van een kennismaking met korting op een ontspannen floatsessie.

Lees verder

Verse vis

Het is bijna weer lente (beetje overdreven maar we kunnen niet wachten), dus er komt weer een beetje leven in de brouwerij in Scheveningen. Er wordt veel georganiseerd, kijk eens op onze agenda, en...er zijn weer allemaal nieuwe tentjes aan het openen! Kijk dat vinden wij nou leuk! We hebben er twee gespot, maar mochten we iets over het hoofd hebben gezien mag je ons altijd even een berichtje sturen. Lees even mee wat er zoal is geopend aan zee.

Lees verder

November Mindful Running

Kom ook naar Yogaseads voor een interessante training Mindful Running! Een fysieke en mentale training gericht op genieten van hardlopen zonder prestatiedrang. Hardlopen waar je energie van krijgt i.p.v. dat het energie kost. Genieten van het bewegen in de natuur, je fit voelen en lopen met een flow!

Lees verder