Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Lezing aan zee

21 oktober - De herfstige dagen vragen om warme binnenactiviteiten. Begin november organiseert Beelden aan Zee een lezing zodat jij de zondagmiddag van 3 november onder de pannen bent.

Beeldig beeld

Wie niets te zeggen heeft, bedenkt steeds iets nieuws. Wie iets te zeggen heeft, blijft dat zijn hele leven herhalen – dichter August Willemsen

Het is de lijfspreuk van Klaas Gubbels. En het is hem op het lijf geschreven met zijn bekende oeuvre van alledaagse voorwerpen, waarin hij herhaling niet schuwt.

In 2019 is de beeldend kunstenaar 85 jaar geworden; een mooi moment voor een overzicht van de objecten die hij maakte.Hoewel de meesten Klaas Gubbels kennen van zijn koffiekan- en tafelschilderijen, zijn er in de tentoonstelling Eindelijk weer aan Zee beelden in glas, karton, gips, brons, hout en staal te zien.

Wat heeft Klaas Gubbels te zeggen met zijn kunstwerken? Ontdek het tijdens de lezing van kunsthistorica Mirelle Nunes op zondag 3 november 2019 in de bibliotheek van museum Beelden aan Zee.

Programma

Lezing: Klaas Gubbels - Eindelijk weer aan Zee
3 november 2019

11:00 – 12:00 uur in de bibliotheek
€10,- per persoon (exclusief entree)
Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.beeldenaanzee.nl/nl/bezoek/tickets

De tentoonstelling Klaas Gubbels – Eindelijk weer aan Zee is te zien tot en met 23 februari 2020.

Delen

Bekijk ook deze tips

Het grootste geheim van kitesurfend Nederland: de Zandmotor

De Zandmotor ligt tussen kitesurfschool Oostvoorne en kitesurfschool Scheveningen in en is een unieke plek om te kiten.

Lees verder

Koele kust

De boulevard van Scheveningen en het Kurhausplein zijn weer veranderd in een winterwonderland. De ijzige sferen doen desalniettemin alle harten smelten. De hele winter door kan je weer roetsjen, glijden, lachen, kijken en ijspret beleven bij het coolste event van deze periode; Cool Event!

Lees verder

Slaap lekker in Scheveningen

​Een uiltje knappen, maffen, doezelen, tukken, meuren, of wegdromen, dit doe je zo’n 32 jaar van je leven. Toch verloopt dit niet altijd even soepel bij iedereen. Woelen en draaien, water drinken, even plassen, je kent het wel. Soms is de reden duidelijk, want je werkt te hard of zijn andere zorgen die je wakker houden. Meestal is stress een grote boosdoener van het verstoren van je nachtelijke ritueel. Dan ga je zoeken naar oplossingen; iets doen aan de stress, lange strandwandelingen, yoga, of sporten. Maar wij hebben nog een tip voor je, die je aan dit lijstje kan toevoegen....

Lees verder