Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Libanese lekkernijen

Oooo we hebben zo'n heerlijke tip, om je vandaag een beetje op te vrolijken zo aan het begin van deze warme week! Misschien ken je deze tip al, maar wij hebben hem net ontdekt en zijn daarom nogal enthousiast. Wie loopt er nou niet warm voor lekker eten? Vandaag iedereen toch?

Een buitengewoon broodje

Je bent vast nieuwsgierig geworden, dus we houden je niet langer in spanning. We liepen vandaag langs de Meza op de Frederik Hendriklaan, een heerlijke traiteur met Libanese lekkernijen. Een gezellig, knus terrasje waar mensen de meest heerlijke lekkernijen uit leuke schaaltjes zaten te eten. Echt je had erbij moeten zijn, dan was je zelf ook naar binnen gelopen!Dit klassieke familiebedrijf waar Libanese lekkernijen dagvers worden gemaakt in een open keuken, is een lust voor het oog (en smaakpapillen ook!). De Libanese keuken is een gezonde en verfijnde keuken die net als het land zelf gekenmerkt wordt door een mix van Oosterse en Westerse invloeden. Ook vind je bij Meza een exclusief assortiment Libanese wijnen.

Er staat dus ook echt een familie: vader, moeder en 2 zoons ontvangen je vol enthousiasme. Bij binnenkomst weet je niet waar je moet kijken, want er is zoveel te zien. Een tien meter lange toonbank gevuld met allerlei salades, voorgerechten, maaltijden en andere diverse andere versnaperingen, zijn met liefde bereid vanuit het Libanese culinaire gedachtengoed en specerijen. Je kan alles direct nuttigen of meenemen mag natuurlijk ook.

Een heerlijke Libanese sandwich bijvoorbeeld is lekker makkelijk om mee te nemen. En dat is ook echt een aanrader! Waar moet je dan aan denken? Aan Libanees brood (een soort tortillabrood) met bijvoorbeeld hummus, rucola, gegrilde aubergine, tomaat en olijfolie. Alles vers natuurlijk! Of wat dacht je van aubergine pasta met gegrilde courgette, granaatappelpitten en rucola? Ook aan vleesliefhebbers is gedacht met gekruide kipfilet met aioli, augurkjes en tomaat. Ach we kunnen nog wel even doorgaan hoor! Maar eigenlijk moet je zelf even langslopen, doen, beloofd?

Een stukje geschiedenis

Na 5 jaar in Groningen gevestigd te zijn, verhuisde Meza in 2006 naar Den Haag. In juni van dat jaar opende Meza aan de Mient haar deuren, een jaar later werd een tweede winkel aan de Weissenbruchstraat 67 geopend. In 2015 was Meza deze winkel ontgroeid en in juli van dat jaar werd de huidige vestiging aan de Frederik Hendriklaan geopend.

Wanneer kan je daar terecht en waar moet je zijn? Want dat wil je nu vast wel weten...Smakelijk eten!

Frederik Hendriklaan 115a 2582 BX Den Haag
t: +31(0)70 324 7871 e: info@meza.nl

Openingstijden
Maandag van 11.00 tot 19.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur

Delen

Bekijk ook deze tips

Kaas aan de kust

Er gaat niks boven een broodje kaas, of gewoon een blokje. Het allergezelligste kaaswinkeltje van Scheveningen is je dan wel bekend. En zo niet, dan mag je deze tip zeker niet missen. Of je nu houdt van komijn of geitenkaas, misschien liever wat boerenkaas of een fondue, ze hebben bij deze winkel voor ieder wat wils!

Lees verder

Glow at the sea golf

Sport op Scheveningen kent vele (zee)gezichten. Je kan natuurlijk meedoen aan een bootcamp, of juist lekker wandelen door de duinen. Of wat dacht je van surfen, kiten en SUPpen? Misschien wil je liever een potje tennis spelen. Alles kan hier op Scheveningen! Maar wat ook leuk is, is om actief bezig zijn met spel te combineren. Dus deze week een speelse tip voor de liefhebber!

Lees verder

Gewoon buiten sporten

Ja woensdag is een beetje onze sportdag, zoals je misschien al doorhad. En hoewel wij van de redactie van een beetje sporten niet vies zijn, is het in deze koude sferen best lastig om jezelf te motiveren. Maar daar hebben we jullie motivatie tips voor gegeven, weet je nog? En gelukkig werkt het ook erg motiverend als er weer nieuwe mogelijkheden bij komen in Scheveningen. Dussss, tromgeroffel, we hebben in dat kader een wel erg leuk nieuwtje voor jullie (of je dus even verder wilt lezen).

Lees verder