Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Licht aan Zee

17 oktober 2018 - Scheveningen baadt in een zee van licht in november en december. Naast de lightwalk en andere lichtpuntjes in de stad aan zee kan je ook genieten van onderstaande tips. Laat je verlichten op het strand van Scheveningen en lees mee!

Lichtprojecties op het Kurhaus

Het Kurhaus staat van donderdag 8 november tot en met zaterdag 8 december vijftien avonden (iedere donderdag t/m zaterdag) letterlijk in de spotlights. Met fascinerende videoprojecties komt het gebouw tot leven. Ook in het MuseumKwartier is er op het Binnenhof een projectie: Old Masters New Heroes.

De interactieve pianoinstallatie Keys of Light, bekend van Light Festival Gent geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde geschiedenis van het Kurhaus als concertpodium.Getalenteerd pianist of beginnend muzikant? Kruip achter de vleugel en neem de regie over de animatie op het gebouw! Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Eén pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect.

Steeds weer anders… je kunt er uren naar kijken! Deze installatie is gebouwd volgens de laatste lichttechnieken. Bijzondere gastpianisten zijn uiteraard uitgenodigd om een spectaculaire projectie te verzorgen. Dat geeft steeds weer andere voorstellingen.

Licht in de lucht

Voor het eerst in Nederland is op zaterdag 1 december een Light Air Show te zien. In de avondschemering presenteren vliegtuigen en helikopter een adembenemende Light Air Show boven zee.

De Britse Twister Aerobic Team en Otto The Helicopter doen onder andere mee. Scheveningen Light Air Show wordt georganiseerd door Scheveningen Light Walk en is onderdeel van The Hague HighLights, een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

De organisator heeft in het Britse Bournemouth een vergelijkbare airshow gezien, superspectaculair en nog nooit eerder in Nederland te zien geweest. Speciaal voor 200 jaar badplaats kan je deze show dit jaar meemaken! Waar en wanneer? Zaterdag 1 december 2018, 15.45 uur, vanaf het strand is het licht- en vuurwerkspektakel voor de kust te aanschouwen.

Let op: bij slecht weer kan het evenement geannuleerd of verplaatst worden naar zondag 2 december

The Hague Hightlights

The Hague HighLights zet de stad aan zee in november en december letterlijk in de spotlights. We organiseren, speciaal voor Feest aan Zee, drie nieuwe lichtevenementen waarvan deze spectaculaire airshow er één is. Daarnaast haken we de reeds bestaande lichtevenementen; Turn on the Lights en Scheveningen Light Walk; aan. The Hague HighLights is daarmee een aanzet voor een terugkerend Haags lichtfestival in de wintermaanden.
Delen