Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Lichtjes aan zee

27 oktober 2018 - De donkere wolken trekken over ons land, dus we kunnen wel wat licht gebruiken. En dat komt er ook aan met The Hague Highlights; denk aan projecties op het Kurhaus, het Binnenhof, Vuurwerk en nog veel meer. Stad en strand staan in vuur en vlam de komende tijd! De legendarische Light Walk is al uitverkocht, maar gelukkig is er nog een speciale editie voor de kleintjes in het kader van Feest aan Zee!

Even voorstellen

Scheveningen schittert op 8 december tijdens de Scheveningen Light Walk. Die vindt elk jaar plaats op een donkere decemberavond.De winterse kou wordt verlicht met moderne lichttechnieken en wat beweging door Scheveningen. Waarbij je Scheveningen ook eens van een andere kant ziet!

De Scheveningen Light Walk is een prachtig wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant.

Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier.

Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken.

Kortom, een schitterend event op Scheveningen dat voor wat verlichting zorgt in deze donkere maanden.

Kids Light Walk

Lichtevenementen in Den Haag in november & december zetten de Stad aan Zee in de spotlights. Met onder meer videoprojecties op het Binnenhof en Kurhaus, een vuurwerkvliegshow, avondwandeltocht en lichtkunst. En nu is er ook een Kids Light Walk bijgekomen, speciaal voor alle kleine sterren.

De schitterende Scheveningen Light Walk groeit en groeit. En is met een record aantal van 10.000 deelnemers, verdeeld over drie afstanden, weer volledig volgeboekt. In kader van Feest aan Zee is er dit jaar voor het eerst een heuse Kids Light Walk aan het programma toegevoegd.

Alle kids tussen 4 en 12 jaar wandelen een afstand van 5.5km met start en finish bij de Pier. Er is nog plaats om met de (klein)kinderen aan dit lichtsprookje deel te nemen. Maximaal 500 kids met hun begeleiders kunnen hier aan mee doen, dus zorg dat je er snel bij bent.


Delen

Bekijk ook deze tips

Bedrijfsuitje at the Beach!

Het strand, een prachtige boulevard, de zilte zeelucht en de relaxte sfeer van de zee maken Scheveningen tot een perfect locatie voor een bedrijfsuitje. Wij kunnen ons niet voorstellen dat je na een verhitte sessie met collega's, een spannende presentatie of een pittige vergadering nog iets anders wilt doen dan lekker het water induiken. Als redactie van Buitengewoon Scheveningen hebben wij daar bijzonder goede ervaringen mee. Na een golfsurf- en/of suples of sessie ben je zo weer opgeladen!

Lees verder

A Night Out - Haring Party

Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. De avond voor Vlaggetjesdag begint het feest alvast en dit wil je niet missen; dus swing mee aan zee! ​

Lees verder

A Night Out - Adieu Indië

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Wij laten je zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben. Je kan op Scheveningen niet alleen zeelucht komen snuiven, ook cultuur. Muzee komt naast de beruchte jazzoptredens op vrijdag ook met een leuke historische voorstelling!

Lees verder