Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Lichtjes aan zee

27 oktober 2018 - De donkere wolken trekken over ons land, dus we kunnen wel wat licht gebruiken. En dat komt er ook aan met The Hague Highlights; denk aan projecties op het Kurhaus, het Binnenhof, Vuurwerk en nog veel meer. Stad en strand staan in vuur en vlam de komende tijd! De legendarische Light Walk is al uitverkocht, maar gelukkig is er nog een speciale editie voor de kleintjes in het kader van Feest aan Zee!

Even voorstellen

Scheveningen schittert op 8 december tijdens de Scheveningen Light Walk. Die vindt elk jaar plaats op een donkere decemberavond.De winterse kou wordt verlicht met moderne lichttechnieken en wat beweging door Scheveningen. Waarbij je Scheveningen ook eens van een andere kant ziet!

De Scheveningen Light Walk is een prachtig wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant.

Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier.

Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken.

Kortom, een schitterend event op Scheveningen dat voor wat verlichting zorgt in deze donkere maanden.

Kids Light Walk

Lichtevenementen in Den Haag in november & december zetten de Stad aan Zee in de spotlights. Met onder meer videoprojecties op het Binnenhof en Kurhaus, een vuurwerkvliegshow, avondwandeltocht en lichtkunst. En nu is er ook een Kids Light Walk bijgekomen, speciaal voor alle kleine sterren.

De schitterende Scheveningen Light Walk groeit en groeit. En is met een record aantal van 10.000 deelnemers, verdeeld over drie afstanden, weer volledig volgeboekt. In kader van Feest aan Zee is er dit jaar voor het eerst een heuse Kids Light Walk aan het programma toegevoegd.

Alle kids tussen 4 en 12 jaar wandelen een afstand van 5.5km met start en finish bij de Pier. Er is nog plaats om met de (klein)kinderen aan dit lichtsprookje deel te nemen. Maximaal 500 kids met hun begeleiders kunnen hier aan mee doen, dus zorg dat je er snel bij bent.


Delen

Bekijk ook deze tips

Broodje sushi verhalen

We verwennen jullie natuurlijk elke week met tips over de leukste plekjes, events of activiteiten in Scheveningen. Maar soms komt er een hapje of drankje voorbij dat de spotlight verdiend vanwege smaakpapillen strelende kwaliteiten. Zo ook de club ZO, de koning onder de clubsandwichen, het neusje van de zalm, kwijl even mee met de sushi uit het knuistje

Lees verder

Andere koffie

Het is altijd koffietijd, zeker op Scheveningen. En dat weet een van de beste barista's (misschien wel de beste) van Scheveningen, maar al te goed. Daarom gaat hij ook zijn eigen koffietent openen aan onze mooie kust. Als je een bakkie van Vincent hebt geproefd dan weet je, dat is nog eens andere koffie!

Lees verder

Vriendelijk voor je voeten

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Wil je hier meer over leren, dan kan dat in Scheveningen bij Natuurlijk Gezond! En morgen kan je deelnemen aan een workshop voor je voeten.

Lees verder