Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Loop harder dan je hebben kan

Hardlopen, je vindt het leuk of je hebt er een hekel aan. Dus als je er een hekel aan hebt, ik zou zeggen klik even op wat andere leuke artikelen maar deze is even voor de fanatiekelingen onder ons! Een hart onder de riem voor alle mensen die door weer en wind toch dat pakkie aantrekken om de benen te strekken. Voor die mensen wat tips en een route door Scheveningen zodat je harder kan lopen dan je hebben kan.

Run it like it's hot

Een goede warming up is belangrijk zeker in de winter! Als het echt vriest buiten kan je deze natuurlijk ook altijd binnen doen. Loop bijvoorbeeld een paar keer de trap op en af, of ren op je plek en doe wat oefeningen.Dan kan je als je buiten de deur stapt gelijk beginnen met je loop festijn. O en let in Scheveningen op dat het strand altijd iets kouder aanvoelt door de wind, dus bereid je daar op voor qua kleding. Lees daarvoor hieronder door.

Trek iets aan

Als je gaat hardlopen trek je logischerwijs de juiste kleding aan. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. Je wilt warm blijven, maar ook weer niet oververhit raken. Een advies is om je te kleden alsof het 5 tot 10 graden warmer is. Kies voor ademende, vochtregulerende kleding (dri-fit) en het liefst in lagen. Bijvoorbeeld een thermoshirt en in Scheveningen erg belangrijk een winddicht jack! Als het gaat vriezen kan je ervoor kiezen om een muts en handschoenen aan te doen.

Geef licht

Niet geheel onbelangrijk in deze winterse dagen is het opvallen op straat. Heel begrijpelijk als je geen zin hebt om met een gehele fluo outfit te gaan rennen. Maar in ieder geval een outfit met fluoriserende elementen aantrekken is een niet geheel onverstandig idee.

Steuntje in de rug

Het is met deze temperaturen en dit weer niet altijd even makkelijk om jezelf op te peppen om naar buiten te gaan. Om jezelf toch te blijven motiveren kan je met iemand afspreken of een doel stellen. Spreek bijvoorbeeld af om in het voorjaar mee te doen aan een leuke wedstrijd.

Het water loopt je in de mond

Je verbruikt meer energie als het koud is en verliest sneller vocht door de koude lucht. Zorg dat je voor het na de loop goed drinkt en eet!

Sportschool

Weet je ons leuke stukje nog over de sportscholen in Scheveningen? Misschien is het nu ook de tijd om die nog even door te lezen! Misschien vind je het soms echt te koud dus even op de loopband rennen is dan ook een goed idee. En jezelf daarna belonen met een zonnebankje of een sauna bezoek al helemaal niet. En doe dat zeker ook, jezelf af en toe even verwennen met iets leuks als je een loop erop hebt zitten in de kou.

Hier nog een kleine route om je bezig te houden!

Delen

Bekijk ook deze tips

Muziek aan zee

Een concert aan zee laat de sterren stralen op Scheveningen. Ilse de Lange gaat het hele land door met haar tour, maar komt ook onze badplaats verblijden. Luister op de avond van 7 november naar haar prachtige geluid in het Zuiderstrandtheater.

Lees verder

Gezond bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Wil je hier meer over leren, dan kan dat in Scheveningen bij Natuurlijk Gezond!

Lees verder

Schoon strand

Iedereen komt graag genieten van het strand en de duinen op Scheveningen. Daarom is het zo belangrijk dat we ook goed zorgen voor dit mooie stukje natuur aan zee. Trashure Hunt organiseert daarom vaak gezellige activiteiten in het kader van een schoon strand. Kom je ook meehelpen?

Lees verder