Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Loop harder dan je hebben kan

Hardlopen, je vindt het leuk of je hebt er een hekel aan. Dus als je er een hekel aan hebt, ik zou zeggen klik even op wat andere leuke artikelen maar deze is even voor de fanatiekelingen onder ons! Een hart onder de riem voor alle mensen die door weer en wind toch dat pakkie aantrekken om de benen te strekken. Voor die mensen wat tips en een route door Scheveningen zodat je harder kan lopen dan je hebben kan.

Run it like it's hot

Een goede warming up is belangrijk zeker in de winter! Als het echt vriest buiten kan je deze natuurlijk ook altijd binnen doen. Loop bijvoorbeeld een paar keer de trap op en af, of ren op je plek en doe wat oefeningen.Dan kan je als je buiten de deur stapt gelijk beginnen met je loop festijn. O en let in Scheveningen op dat het strand altijd iets kouder aanvoelt door de wind, dus bereid je daar op voor qua kleding. Lees daarvoor hieronder door.

Trek iets aan

Als je gaat hardlopen trek je logischerwijs de juiste kleding aan. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. Je wilt warm blijven, maar ook weer niet oververhit raken. Een advies is om je te kleden alsof het 5 tot 10 graden warmer is. Kies voor ademende, vochtregulerende kleding (dri-fit) en het liefst in lagen. Bijvoorbeeld een thermoshirt en in Scheveningen erg belangrijk een winddicht jack! Als het gaat vriezen kan je ervoor kiezen om een muts en handschoenen aan te doen.

Geef licht

Niet geheel onbelangrijk in deze winterse dagen is het opvallen op straat. Heel begrijpelijk als je geen zin hebt om met een gehele fluo outfit te gaan rennen. Maar in ieder geval een outfit met fluoriserende elementen aantrekken is een niet geheel onverstandig idee.

Steuntje in de rug

Het is met deze temperaturen en dit weer niet altijd even makkelijk om jezelf op te peppen om naar buiten te gaan. Om jezelf toch te blijven motiveren kan je met iemand afspreken of een doel stellen. Spreek bijvoorbeeld af om in het voorjaar mee te doen aan een leuke wedstrijd.

Het water loopt je in de mond

Je verbruikt meer energie als het koud is en verliest sneller vocht door de koude lucht. Zorg dat je voor het na de loop goed drinkt en eet!

Sportschool

Weet je ons leuke stukje nog over de sportscholen in Scheveningen? Misschien is het nu ook de tijd om die nog even door te lezen! Misschien vind je het soms echt te koud dus even op de loopband rennen is dan ook een goed idee. En jezelf daarna belonen met een zonnebankje of een sauna bezoek al helemaal niet. En doe dat zeker ook, jezelf af en toe even verwennen met iets leuks als je een loop erop hebt zitten in de kou.

Hier nog een kleine route om je bezig te houden!

Delen

Bekijk ook deze tips

Mark van Overeem in 't Gem

In de tentoonstelling A Wish in Return, staat de installatie van Mark van Overeem die gaat over de binnenruimte van de veelal door de mens zelf opgelegde grenzen in ruimte en tijd, zoals bijvoorbeeld de afscheidingsmuur. In het GEM t/m 18 oktober.

Lees verder

Scheveningen van: Lendl

Wie het lokale nieuws in de gaten houdt weet het al; Lendl, sommelier bij restaurant Waterproef in de Scheveningse haven, behoort tot de besten van Nederland. En dat heeft hij snel gedaan. Hoewel al langere tijd bij Waterproef (7 jaar) en met opleiding aan de Hoge Hotelschool in zowel Amsterdam als Den Haag, is hij ‘slechts’ drie jaar volop bezig met wijn. Zijn wijnstudie in Antwerpen rondde hij snel, maar goed, af. En de snelle leerling heeft als doel zich aan te sluiten bij de enkele master sommeliers van de wereld. Dat zijn er 230 in totaal, waarvan er slechts...

Lees verder

​Opwarmen aan het strand

Waar kun je het beste opwarmen met een warme kop koffie na die heerlijke strandwandeling? Ook in de winter is het genieten aan het strand van Scheveningen!

Lees verder