Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Madurodam Marathon

3 oktober 2019 - Kom ook in beweging aan de kust en support of ren dit weekend mee. Madurodam staat op zondag 6 oktober namelijk in het teken van een bijzonder goed doel. Iedereen kan meedoen aan deze marathon om geld in te zamelen aan zee.

Even voorstellen.

Madurodam Marathon is een initiatief van Madurodam en het Gehandicapte Kind. Het is één van de evenementen die Madurodam en NSGK organiseren om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met anderen: alle deelnemers halen geld op voor het project ‘Samen naar School’ van het Gehandicapte Kind.

Madurodam Marathon is de leukste stadsmarathon zonder drempels: iedereen kan meedoen en zijn beste beentje voorzetten. Zo wint ieder kind!

ProgrammaDe Madurodam Marathon op 6 oktober 2019 is de enige échte stadsmarathon voor kinderen. Zonder drempels en op schaal 1:25, de schaal waarin Madurodam is gebouwd.

Elk rondje is precies 1,69 kilometer. Dus iedereen kan hem lopen. En ieder kind wint! Want loop je de Madurodam Marathon, dan steun je het Gehandicapte Kind.

Kinderen, ouders, familie, vrienden, scholen, buren en bedrijven, handicap of geen handicap… Iedereen kan meedoen. Individueel of als team. Ben je 16 jaar of jonger dan kun je meedoen aan de Kids Only Run. En voor kinderen en volwassenen die samen willen lopen, is er de Family & Friends Run.

11:00 registratiebalie open waar je je startbewijs en toegangsbandje Madurodam kunt halen

11:00 - 12:45 reuring op het George Maduroplein met Dunea's duinwachters en Mepal ballenspel, muziek van DJ Bas, springkussen, ga op de foto met je team en de mascotte van het Gehandicapte Kind bij de fotowand, doe het Rolstoelparcours. Of je bezoekt Madurodam. Met je toegangsbandje heb je gratis toegang.

12:45 Warming Up door Redouan Ait Chitt

13:00 start Kids Only Run

13:10 start Race Runners

13.15 start Family & Friends/Bedrijven teams

13.20 start Family & Friends

13.25 start Family & Friends

13.30 start Family & Friends

13.35 start Family & Friends

14.15 Uitreiking prijzen, bekend maken opbrengst voor het Gehandicapte Kind én optreden Douwe Bob


Delen

Bekijk ook deze tips

Floaten aan zee

Het is vakantie, en dat betekent meer ontspanning dan spanning. En waar kan je beter zwemmen in een zee van rust, dan op Scheveningen? Om je daar een extra handje mee te helpen, hebben we een actie voor je samengesteld met het Floatcenter op de Pier!

Lees verder

Zen aan zee

​Ontspannen aan zee is alles wat je wilt in de zomer. En dat kan op allerlei manieren. Lekker wandelen door de duinen, een drankje bij een strandtent, een ijsje op de boulevard of...yoga aan zee! Helemaal zen worden kan nu ook bij de Oscars in Scheveningen met een verfrissende yogaschool die zijn deuren weer heeft geopend; Omana!

Lees verder

Een zee van oranje

De straten kleuren oranje, het bier vloeit rijkelijk en de markten komen te voorschijn. Iedereen loopt na een bruisende nacht te genieten van de Koningsdag. De sfeer proeven in de binnenstad en Scheveningen is een must voor elke oranje fan! Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet waar jij deze Koningsnach(t) en dag kan doorbrengen. Koningsnacht

Lees verder