Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Marathon langs het strand

8 november 2017 - Altijd al een echte marathon willen lopen? Of liever eentje bekijken en aanmoedigen mag natuurlijk ook! Dan hebben we goed nieuws, want er komt (alvast in het kader van goede voornemens) eentje aan in 2018, en ook nog eens langs onze mooie kust. De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige echte kustmarathon van Nederland.

Rennen door het zand

Je loopt de klassieke marathonafstand helemaal in een rechte lijn, honderd procent over het strand, omringd door zee en duinen. Het strand is een veranderlijke omgeving, een uitdaging dus!

Het zand is hard want je start bij laagwater, maar de natuur is hier de baas, dus elke editie is weer uniek. Je loopt de horizon tegemoet en als je in de verte tuurt doemt uit de vage contouren van strand, zee en duinen uiteindelijk de Zandvoortse vuurtoren op.

Het is alweer de 11e keer dat dit event wordt georganiseerd. Dus als je een unieke marathon wilt lopen dan weet je waar je moet zijn... Durf jij deze zware uitdaging aan?

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de halve marathon of de 10 km te lopen. Deze starten en finishen in Zandvoort. Het worden twee prachtige routes waarbij strand en de duinen gecombineerd worden.

Een leuk gegeven is dat de gehele opbrengst van de Scheveningen Zandvoort Marathon naar de Nederlandse Reddingsbrigade gaat. Kijk dat is nog eens lopen met een doel! Dus zorg dat je erbij bent 18 maart 2018!Meer informatie

De start voor zowel de marathon, de halve marathon en de 10 km is om 11.00 uur. De start van de marathon is in Scheveningen en de start van de halve marathon en de 10 km is in Zandvoort.

Bij de inschrijving heb je de mogelijkheid om busvervoer af te nemen. De bus gaat van NS station Heemstede/Aerdenhout naar de startlocatie in Scheveningen. Daarna gaat de bus vanaf de finish in Zandvoort weer terug naar Heemstede/Aerdenhout. Deze betaalde dienst is een optie bij inschrijving.

De start en finish locatie van deze afstanden is op het strand van Zandvoort, dit is goed bereikbaar per auto, trein of bus.

Erg fijn dus dat er aan alles gedacht is. Deelnemers aan de marathon kunnen namelijk hun waardevolle spullen en kleding bij het kledinginnamepunt bij de startlocatie in Scheveningen afgeven. In Zandvoort op de finishlocatie kun je op vertoon van je startnummer jouw spullen weer afhalen.

Bedrijvenloop

Je kan dit jaar ook deelnemen aan de bedrijvenloop, een unieke beleving samen met collega’s en relaties. Dit kan op de halve marathon of de tien kilometer.

Het geeft een extra boost om samen met je collega’s je voor te bereiden aan dit evenement en dan uiteindelijk samen te starten en natuurlijk te finishen. Als je als bedrijf inschrijft met een team is de ontvangst in Vooges bij de start.

Hieronder een overzicht van wat je met je bedrijf allemaal krijgt als je mee doet!

 • Unieke en overdekte ontvangstruimte voor bedrijventeams bij de start voorzien van massage, catering, bar, garderobe en toiletten
 • Startnummers voor halve marathon en 10 km, maximaal 5 deelnemers (m/v) per team
 • Een uniek running t-shirt voor elke deelnemer
 • Digitale teamfoto als mooie herinnering
 • Plaatsing van uw bedrijfsnaam en/of logo* op www.scheveningenzandvoort.nl
 • Omroepen van uw bedrijfsnaam door speaker
 • Publicatie uitslagen op internet
 • Sportdrank in ontvangstruimte
 • Hapje en drankje na afloop
 • Mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken met tal van overige bedrijven
 • Veel goodwill bij de lopers en toeschouwers!

Kortom zorg dat je een plekje bemachtigt en schrijf je in zodat jij straks ook heerlijk kan hardlopen over het strand van Scheveningen!


Delen