Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Marie-Anne: 'altijd een thuiswedstrijd'

Wie in Scheveningen woont en doet kent ongetwijfeld Marie-Anne van der Toorn. Sinds haar 24e woont ze in Duindorp en is ze een betrokken Scheveninger. Zo is Marie-Anne voorzitter van de vrijwilligers van Vlaggetjesdag en mede-organisator van de activiteit ‘varen met oud-vissers en oud-vissersvrouwen’ (de dag voor Vlaggetjesdag). “Ik ben opgegroeid in Maassluis, maar mijn opa en oma woonden hier. Ik wist al vanaf toen ik vier was dat ik later in Scheveningen zou gaan wonen.”

Eten & drinken

“Dat doe ik altijd in de haven. Het is voor mij om de hoek en de sfeer is er altijd goed; alsof ik op vakantie ben! Er is veel bedrijvigheid en het is gezellig.” Eten doet Marie-Anne bij de Italiaan Stella Marina, bij Dok 28 en bij Wine To Share. “Ik ben daarnaast een zzp’er en in het voorjaar en de zomer spreek ik graag met mijn klanten af op het terras, bijvoorbeeld bij De Hofnar. Vinden ze erg leuk!”


Rust

“Wij noemen dat het ‘Stille Strand’, richting Kijkduin, maar volgens mij heet het het Zuiderstrand. In de zomer heb je daar fijne strandtenten als La Cantina, Strandpaviljoen Zuid en De Staat. Ik ben daar dan ook regelmatig te vinden, maar vooral als het mooi weer is. Vanuit de gemeente doe ik wel een klus dat ik op het strand ga lopen met hondeneigenaren. Daarna doen we een bakkie en krijgen de honden een snack. Op deze manier laten we mensen wat meer participeren. Dat is wel altijd in het najaar als de honden weer los mogen lopen.”


Wat maakt Scheveningen uniek?

“Het is zowel dichtbij het strand als dichtbij de stad. En allebei is het leuk! Waar ik woon is het heel gemoedelijk. Ik heb een heerlijk huis, leuke buurt, leuke buren en veel vrienden in de omgeving. Hier voel ik me echt thuis. Ik doe ook veel voor Scheveningen, dus ik zit met mijn neus op waar het allemaal gebeurt. Het is altijd een thuiswedstrijd! Iedereen kent elkaar en dat is onwijs leuk, want naast je werkleven moet je ook wel een leuk sociaal leven hebben.”Delen

Bekijk ook deze tips

Happy Hunting Ground 2019

Het Zwarte Pad staat bekend om de leukste strandtenten waar je overdag heerlijk kan loungen. Maar naast deze ontspannen zomerse sfeer kan je er ook dansen tot diep in de nacht. Duik in de verfrissende feestjes en begin dan met deze knaller: Happy Hunting Ground.

Lees verder

A Night Out - Overzicht Januari

De maand januari kun je opwarmen met deze tips op Scheveningen. De stad aan zee wordt verlicht door de activiteiten op onze agenda. Geniet van lichtpuntjes in donkere tijden. Dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

Lees verder

Gezond aan de Noordzee

Fit de winter in? Dat kan! En nog een beetje lekker uitwaaien krijg je er gratis bij. Met Gezond aan Zee Outdoor, word jij zo fit en fris als een hoentje. Ze hebben de komende tijd een paar goeie events voor jullie in petto, dus zorg dat je erbij bent. Kijken mag ook, maar zet ook eens je beste beentje voor en doe zeker een training mee, aan zee!

Lees verder