Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Marie-Anne: 'altijd een thuiswedstrijd'

Wie in Scheveningen woont en doet kent ongetwijfeld Marie-Anne van der Toorn. Sinds haar 24e woont ze in Duindorp en is ze een betrokken Scheveninger. Zo is Marie-Anne voorzitter van de vrijwilligers van Vlaggetjesdag en mede-organisator van de activiteit ‘varen met oud-vissers en oud-vissersvrouwen’ (de dag voor Vlaggetjesdag). “Ik ben opgegroeid in Maassluis, maar mijn opa en oma woonden hier. Ik wist al vanaf toen ik vier was dat ik later in Scheveningen zou gaan wonen.”

Eten & drinken

“Dat doe ik altijd in de haven. Het is voor mij om de hoek en de sfeer is er altijd goed; alsof ik op vakantie ben! Er is veel bedrijvigheid en het is gezellig.” Eten doet Marie-Anne bij de Italiaan Stella Marina, bij Dok 28 en bij Wine To Share. “Ik ben daarnaast een zzp’er en in het voorjaar en de zomer spreek ik graag met mijn klanten af op het terras, bijvoorbeeld bij De Hofnar. Vinden ze erg leuk!”


Rust

“Wij noemen dat het ‘Stille Strand’, richting Kijkduin, maar volgens mij heet het het Zuiderstrand. In de zomer heb je daar fijne strandtenten als La Cantina, Strandpaviljoen Zuid en De Staat. Ik ben daar dan ook regelmatig te vinden, maar vooral als het mooi weer is. Vanuit de gemeente doe ik wel een klus dat ik op het strand ga lopen met hondeneigenaren. Daarna doen we een bakkie en krijgen de honden een snack. Op deze manier laten we mensen wat meer participeren. Dat is wel altijd in het najaar als de honden weer los mogen lopen.”


Wat maakt Scheveningen uniek?

“Het is zowel dichtbij het strand als dichtbij de stad. En allebei is het leuk! Waar ik woon is het heel gemoedelijk. Ik heb een heerlijk huis, leuke buurt, leuke buren en veel vrienden in de omgeving. Hier voel ik me echt thuis. Ik doe ook veel voor Scheveningen, dus ik zit met mijn neus op waar het allemaal gebeurt. Het is altijd een thuiswedstrijd! Iedereen kent elkaar en dat is onwijs leuk, want naast je werkleven moet je ook wel een leuk sociaal leven hebben.”Delen

Bekijk ook deze tips

Sport en strand

Er is niks beters dan sporten aan het strand. Even wandelen of hardlopen is op zich al een feestje aan zee. Maar als je wat extra slingers op dat feestje nodig hebt, dan kan je heel goed terecht bij LIVEPT. Deze personal training studio is van alle stranden thuis! Dus om fit deze zomer in te gaan, biedt deze tip je een steuntje in de rug.

Lees verder

Voeten zen

​Er komt weer van alles aan om in be​​weging te komen deze lente, in Scheveningen. Lekker voor je lichaam dus, maar een beetje extra lief zijn voor je lijf kan geen kwaad. Daarom deze week een beetje actie en zen in een! Best of both worlds! Kijk even mee hoe je het beste in de benen kan komen, en ze daarna kunt verzorgen.

Lees verder

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek.

Lees verder