Buitengewoon
Scheveningen

Ontdek de winterse geheimen van Scheveningen

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Marie-Anne: 'altijd een thuiswedstrijd'

Wie in Scheveningen woont en doet kent ongetwijfeld Marie-Anne van der Toorn. Sinds haar 24e woont ze in Duindorp en is ze een betrokken Scheveninger. Zo is Marie-Anne voorzitter van de vrijwilligers van Vlaggetjesdag en mede-organisator van de activiteit ‘varen met oud-vissers en oud-vissersvrouwen’ (de dag voor Vlaggetjesdag). “Ik ben opgegroeid in Maassluis, maar mijn opa en oma woonden hier. Ik wist al vanaf toen ik vier was dat ik later in Scheveningen zou gaan wonen.”

Eten & drinken

“Dat doe ik altijd in de haven. Het is voor mij om de hoek en de sfeer is er altijd goed; alsof ik op vakantie ben! Er is veel bedrijvigheid en het is gezellig.” Eten doet Marie-Anne bij de Italiaan Stella Marina, bij Dok 28 en bij Wine To Share. “Ik ben daarnaast een zzp’er en in het voorjaar en de zomer spreek ik graag met mijn klanten af op het terras, bijvoorbeeld bij De Hofnar. Vinden ze erg leuk!”


Rust

“Wij noemen dat het ‘Stille Strand’, richting Kijkduin, maar volgens mij heet het het Zuiderstrand. In de zomer heb je daar fijne strandtenten als La Cantina, Strandpaviljoen Zuid en De Staat. Ik ben daar dan ook regelmatig te vinden, maar vooral als het mooi weer is. Vanuit de gemeente doe ik wel een klus dat ik op het strand ga lopen met hondeneigenaren. Daarna doen we een bakkie en krijgen de honden een snack. Op deze manier laten we mensen wat meer participeren. Dat is wel altijd in het najaar als de honden weer los mogen lopen.”


Wat maakt Scheveningen uniek?

“Het is zowel dichtbij het strand als dichtbij de stad. En allebei is het leuk! Waar ik woon is het heel gemoedelijk. Ik heb een heerlijk huis, leuke buurt, leuke buren en veel vrienden in de omgeving. Hier voel ik me echt thuis. Ik doe ook veel voor Scheveningen, dus ik zit met mijn neus op waar het allemaal gebeurt. Het is altijd een thuiswedstrijd! Iedereen kent elkaar en dat is onwijs leuk, want naast je werkleven moet je ook wel een leuk sociaal leven hebben.”Delen

Bekijk ook deze tips

Liefdeskuren

Zoals je misschien al ter ore is gekomen, draait deze maand op Scheveningen om muziek. Er worden bijvoorbeeld ontzettend mooie concerten gegeven in het kader van Jazz aan Zee. Maar je kan ook genieten van andere deuntjes, zoals een theatrale audiowandeling. En het fijne aan de wandeling is dat je hem op elk moment zelf kan maken. Een feest voor oren en ogen aan zee!

Lees verder

Het grote strandtenten overzicht!

Je kent het wel, verheug je je op het strandseizoen, maar dan besef je ineens dat er zoveel strandtenten zijn en zie je door de paviljoens het strand niet meer. Om jullie tegemoet te komen dachten wij van Buitengewoon Scheveningen dat een mooi overzicht wel gewenst zou zijn. Dus check hier de openingsdata en geniet volop van die lente en de zomer, we zijn er tenslotte best wel aan toe!

Lees verder

Kerst en kado

December is de maand van de cadeautjes. Of je ze nu uitdeelt of krijgt, het is altijd leuk! Tenzij je even geen inspiratie hebt, maar dan hebben wij een tip voor jou cadeau! Want bij Kaatje aan de Rein vind je altijd wat leuks. En ze hebben nu achterin de winkel een oogverblindende kerstmarkt vol hebbedingetjes.

Lees verder