Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Marie-Anne: 'altijd een thuiswedstrijd'

Wie in Scheveningen woont en doet kent ongetwijfeld Marie-Anne van der Toorn. Sinds haar 24e woont ze in Duindorp en is ze een betrokken Scheveninger. Zo is Marie-Anne voorzitter van de vrijwilligers van Vlaggetjesdag en mede-organisator van de activiteit ‘varen met oud-vissers en oud-vissersvrouwen’ (de dag voor Vlaggetjesdag). “Ik ben opgegroeid in Maassluis, maar mijn opa en oma woonden hier. Ik wist al vanaf toen ik vier was dat ik later in Scheveningen zou gaan wonen.”

Eten & drinken

“Dat doe ik altijd in de haven. Het is voor mij om de hoek en de sfeer is er altijd goed; alsof ik op vakantie ben! Er is veel bedrijvigheid en het is gezellig.” Eten doet Marie-Anne bij de Italiaan Stella Marina, bij Dok 28 en bij Wine To Share. “Ik ben daarnaast een zzp’er en in het voorjaar en de zomer spreek ik graag met mijn klanten af op het terras, bijvoorbeeld bij De Hofnar. Vinden ze erg leuk!”


Rust

“Wij noemen dat het ‘Stille Strand’, richting Kijkduin, maar volgens mij heet het het Zuiderstrand. In de zomer heb je daar fijne strandtenten als La Cantina, Strandpaviljoen Zuid en De Staat. Ik ben daar dan ook regelmatig te vinden, maar vooral als het mooi weer is. Vanuit de gemeente doe ik wel een klus dat ik op het strand ga lopen met hondeneigenaren. Daarna doen we een bakkie en krijgen de honden een snack. Op deze manier laten we mensen wat meer participeren. Dat is wel altijd in het najaar als de honden weer los mogen lopen.”


Wat maakt Scheveningen uniek?

“Het is zowel dichtbij het strand als dichtbij de stad. En allebei is het leuk! Waar ik woon is het heel gemoedelijk. Ik heb een heerlijk huis, leuke buurt, leuke buren en veel vrienden in de omgeving. Hier voel ik me echt thuis. Ik doe ook veel voor Scheveningen, dus ik zit met mijn neus op waar het allemaal gebeurt. Het is altijd een thuiswedstrijd! Iedereen kent elkaar en dat is onwijs leuk, want naast je werkleven moet je ook wel een leuk sociaal leven hebben.”Delen

Bekijk ook deze tips

Buitengewone herfstvakantie

De herfstwind die waait, en Scheveningen waait mee! Er is voor ieder wat te beleven in de herfstvakantie op ons mooie Scheveningen. Niet alleen zijn er activiteiten voor kinderen maar ook de ouders kunnen hun lol op met deze bruisende tips.

Lees verder

Ringen aan zee

Stel je eens voor: Twintig zandringen van circa 150 bij 300 meter die worden opgebouwd door twee zilverkleurige graafmachines. Het strand van Scheveningen wordt tot een kunstwerk gemaakt. Het blijft niet bij verbeelding, dit is allemaal echt. En dit weekend kan je dit kunstwerk komen bewonderen bij de officiele opening!

Lees verder

Racen in de Formule 1 race simulator op de pier!

Op 24 oktober 2015 opende op onze Pier de eerste Red Bull Racing Eyewear Store van de Benelux! Naast lekker shoppen kun je hier ook een ritje in een officiële Formule 1 race simulator maken! De store is ingericht met een unieke Formule 1 Pit Box. In het weekend van 28 en 29 november racen de motorcoureurs van de Red Bull Knock Out onder De Pier en daarmee onder de nieuwe flagship store door!

Lees verder