Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Movies that matter online

24 maart 2020 - De zon schijnt op Scheveningen, en daar kunnen we helaas nu even niet van genieten. Maar niet getreurd, wij brengen jou het zonnetje in huis met onze tips. Buitengewoon Scheveningen gaat op zoek naar tips hoe je de lokale ondernemers in de badplaats en stad aan zee kunt steunen: shop bijvoorbeeld lokale producten en wij geven je recepten om ze te verwerken, of bestel eten van je favoriete restaurant bij jou thuis. Ook brengen wij je de mooiste foto's van buiten naar binnen op onze Instagram! Geniet van het strand, op afstand.

Online festival

Een van de leukste festivals van Den Haag moest door de omstandigheden helaas ook gecanceld worden.

Nu is het gelukkig toch mogelijk een aantal festivalfilms online aan te bieden, met dank aan Picl, Filmhuis Den Haag, de makers en de rechthebbenden!

Hoe werkt het?Bekijk de leukste festivalfilms op Picl.nl. Sommige films zijn maar een paar dagen te bekijken, andere zijn langer beschikbaar. Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor heb je 48 uur toegang.

Bij de meeste films kun je op onderstaande filmpagina's vanaf vrijdag ook korte interviews zien met de filmmakers.

Movies that matter

De missie van de organisatie is om ogen te openen voor mensenrechten. Ze zetten film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

Film vinden zij dan ook een buitengewoon sterk medium. Daar waar het in woord en geschrift soms niet lukt mensen echt te raken, kan cinema wél door onverschilligheid of cynisme heen breken.

Juist dít vermogen maakt film het middel bij uitstek om mensen te betrekken bij de strijd voor mensenrechten en een duurzame samenleving. Films genereren impact door ons een spiegel voor te houden, inzicht te geven en vragen te stellen. Bekijk de mooiste films uit binnen- en buitenland hier.

Alleen maar met elkaar

In Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de gemeente Den Haag. Houd daarom ook deze pagina in de gaten, hij wordt regelmatig vernieuwd.

Voor iedereen geldt dit dringende advies: ga niet naar bos of strand. En uiteraard ook niet naar andere plekken waar het druk kan zijn. Voorkom mensenmassa’s en houd afstand! 1,5 meter afstand is de norm. Beperk risico’s voor jezelf en anderen.

Delen