Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

MUSEON!

  • Herinneringsroute

Samen met Bewonersoverleg Duinoord en het Haags Historisch Museum heeft het Museon aan een herinneringsroute langs sporen van de Atlantikwall in het gebied vanaf Madurodam tot aan de Goudsbloemlaan gewerkt. Op markante punten langs de route staan nu panelen, die laten zien hoe deze plekken er voor de oorlog en ten tijde van de Atlantikwall uitzagen en welke keuzen er tijdens de wederopbouw werden gemaakt. Bij de route hoort ook een website: www.atlantikwalldenhaag.nl

  • Babydieren

De tentoonstelling Babydieren, jong geleerd oud gedaan neemt de bezoekers mee naar de spannende wereld van babydieren. Je volgt ze vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Wie zorgt er voor de kleintjes? Wat eten babydieren? Hoe leren ze lopen, zwemmen of vliegen? Beleef met elkaar de getekende verhalen, animaties en filmpjes over opgroeien, omgaan met gevaren, de relatie met de ouders en hoe ze overleven.

De tentoonstelling bestaat uit 6 thema's

geboorte
bedreiging en bescherming
leren
levensfuncties
groei en ontwikkeling
zelfstandigheid

en is samengesteld rond 75 ‘levensechte’ dieren (zoogdieren, vissen, vogels en insecten) uit de collectie van gerenommeerde natuurhistorische musea. Stripverhalen, animaties, natuurfilmpjes en natuurlijk veel interactieve opstellingen vullen deze familietentoonstelling aan. De expositie is een coproductie van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, het Muséum d’Histoire Naturelle in Toulouse en het Museon in Den Haag.

van 1 okt 2015 tm 28 mrt 2016

http://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/babydieren#sthash.jXMuHb37.dpufDelen

Bekijk ook deze tips

Surfen met je vader

Heb jij al plannen voor Vaderdag? Wij hebben de leukste tip voor een sportieve en verfrissende dag! Bij Hart Beach kan je dit jaar weer samen met je vader het water in. Niet alleen kan je genieten van lekker eten en het strand, ook ga je surfen. Duik is onze tip want dit wordt een dag op Scheveningen om nooit te vergeten.

Lees verder

Tien redenen

Het waait, het stormt het regent, en je zit lekker naast de verwarming op de bank. Het liefst met een dekentje en een kopje thee. Bekend beeld voor velen of niet? Maar juist in de deze tijd van het jaar is Scheveningen op z’n mooist. Dan schudt ze de bomen, en roert ze de zee! Dus stap uit die joggingbroek, trek wat leuks aan en begeef je richting de woeste wateren van het mooiste stukje Nederland. Hier tien redenen om van de bank af te komen.

Lees verder

Scheveningen Zuivert: 365 dagen per jaar ontspannen aan zee

Met ingang van 1 oktober 2016 zet Stichting Marketing Scheveningen 365 dagen per jaar ontspannen aan zee op de kaart met haar najaarscampagne Scheveningen Zuivert. Vanaf 1 oktober verschijnen hier op de site wekelijks tips om te ontspannen aan zee en maandelijks nieuwe aanbiedingen.

Lees verder