Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

MUSEON!

  • Herinneringsroute

Samen met Bewonersoverleg Duinoord en het Haags Historisch Museum heeft het Museon aan een herinneringsroute langs sporen van de Atlantikwall in het gebied vanaf Madurodam tot aan de Goudsbloemlaan gewerkt. Op markante punten langs de route staan nu panelen, die laten zien hoe deze plekken er voor de oorlog en ten tijde van de Atlantikwall uitzagen en welke keuzen er tijdens de wederopbouw werden gemaakt. Bij de route hoort ook een website: www.atlantikwalldenhaag.nl

  • Babydieren

De tentoonstelling Babydieren, jong geleerd oud gedaan neemt de bezoekers mee naar de spannende wereld van babydieren. Je volgt ze vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Wie zorgt er voor de kleintjes? Wat eten babydieren? Hoe leren ze lopen, zwemmen of vliegen? Beleef met elkaar de getekende verhalen, animaties en filmpjes over opgroeien, omgaan met gevaren, de relatie met de ouders en hoe ze overleven.

De tentoonstelling bestaat uit 6 thema's

geboorte
bedreiging en bescherming
leren
levensfuncties
groei en ontwikkeling
zelfstandigheid

en is samengesteld rond 75 ‘levensechte’ dieren (zoogdieren, vissen, vogels en insecten) uit de collectie van gerenommeerde natuurhistorische musea. Stripverhalen, animaties, natuurfilmpjes en natuurlijk veel interactieve opstellingen vullen deze familietentoonstelling aan. De expositie is een coproductie van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, het Muséum d’Histoire Naturelle in Toulouse en het Museon in Den Haag.

van 1 okt 2015 tm 28 mrt 2016

http://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/babydieren#sthash.jXMuHb37.dpufDelen

Bekijk ook deze tips

Surf Film Festival Scheveningen

Je voetjes in het zand, een koud biertje in je hand en je ogen uit kijken. Dat is wat je binnenkort op Scheveningen kan doen! Maak je klaar voor hét driedaagse-film event voor de Nederlandse surf community. Dit jaar strijkt voor het eerst in ons land het Noord Zuid Surf Film Festival neer in Scheveningen, hiermee zijn ze onderdeel van de Internationale tour die dit filmfestival maakt.

Lees verder

Glowgolf Scheveningen

Ideaal voor een slecht weer-dag: glowgolf! Een magische glow in the dark wereld waar jij je al minigolfend doorheen moet werken.

Lees verder

Struinen achter de duinen

​Ah zondag, daar ben je weer met je stilte en je rust. Daarom is zondag eigenlijk wel een beetje de leukste dag van de week, vind jij ook niet? Een wandeling maken over het strand met als toetje een warme choco, een kijkje nemen op de Pier of wat dacht je van onze Zuivert aanbiedingen? Het kan allemaal! Maar we hebben nog een leuke tip voor je, zodat je lekker einde middag kan neerploffen bij een knisperend haardvuurtje met een boek.

Lees verder