Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Niki de Saint Phalle aan Zee

9 oktober 2019 - De wereldberoemde Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) zijn het hele najaar van 2019 te zien bij Beelden aan Zee! Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen. Kom meegenieten van deze tentoonstelling aan de kust.

Even voorstellen

De Nana’s van Niki de Saint Phalle zijn afgebeeld op posters en handdoeken, bevolken tentoonstellingen en staan pontificaal in de openbare ruimte. Halverwege de jaren zestig van de 20e eeuw zorgden de Nana’s, met hun ondubbelzinnige polyester uiterlijk, voor nogal wat ophef in de wereld van de moderne kunst.

Toch zijn ze sindsdien onverminderd populair gebleven bij het grote publiek. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. De tentoonstelling Nana’s aan Zee is dan ook een solo voor Nana en een ode aan de vrouwelijkheid!

Tentoonstelling aan zee

Nana is tijdloos. Het is Niki de Saint Phalles persoonlijke versie van Eva, van Venus, van alle vrouwen ter wereld van vroeger en nu. De beeldhouwer heeft met haar Nana een iconisch vrouwbeeld geschapen.

Zelfbewuste en onafhankelijk dragen de Nana’s een actuele boodschap uit. Het debat over de verhouding tussen man en vrouw en gelijke behandeling speelt nog steeds.

Behalve autonome sculpturen wordt er in de tentoonstelling ook aandacht besteed aan de Nana’s in de toegepaste sfeer - als stoel, bank of fontein – en aan de Nana’s op papier, zoals schetsen, litho’s en tentoonstellingsaffiches. Nana aan Zee belooft museum Beelden aan Zee een warme en uitbundige winter te gaan bezorgen!Delen