Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oh Die Zee, een buitengewone wandeling in Scheveningen

Oh Die Zee is een een weer eens wat anders wandeling, waarbij je onderweg op drie verschillende locaties - de werkende Scheveningse haven, de Sahara-achtige zandduinen in het Westduinpark en het stille Zuiderstrand - kunt gaan zitten luisteren naar verhalen uit de Odyssee van Homerus.

Het internationale locatieproject Oh Die Zee (Oh The Sea) is gebaseerd op de Odyssee van Homerus, in het bijzonder de succesvolle radioversie die Oh Die Zee-regisseur Ingrid van Frankenhuyzen in 1994 voor de radio maakte met Ton Lutz als steracteur.

Luisteren met uitzicht op zee
De drie luisterlocaties hebben allemaal uitzicht op zee; wiegend op gigantische 6-persoonsschommels, bovenop het dak van een zeecontainer en in een ‘scheepwrak’ met 2-persoonshangmatten. Op je koptelefoon spelen zich Odysseus’ avonturen af. Oh Die Zee of Oh The Sea is in drie talen te beluisteren: Engels, Duits en Nederlands. Regie: Ingrid van Frankenhuyzen. Acteurs: Ton Lutz (Nederlands), Jeremy Warcup (Engels) en Dieter Mann (Duits). Er is ook een kinderversie beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

6 t/m 30 augustus 2015
Van 6 tot en met 30 augustus kun je van donderdag t/m zondag de wandeling maken tussen 10.00 en 18.00 uur. De kosten zijn € 7,50,- per deelnemer, kinderen t/m 12: € 5,-. Kijk voor meer informatie op de website van Oh Die Zee.Delen

Bekijk ook deze tips

Liefde & zen aan zee

De dag om de liefde te vieren komt steeds dichterbij. De kust staat deze Valentijnsdag in vuur en vlam dankzij alle activiteiten op Scheveningen. Van hotspots voor een romantisch diner tot een concert vol zilte zoenen, aan het strand is het baden in een zee van liefde met Valentijn.

Lees verder

Oud en Nieuw op Scheveningen

Het afgelopen jaar was een buitengewoon jaar op Scheveningen! En het komende jaar wordt vast ook weer een knaller. Toch genieten we even van het nu en de nabije toekomst met dit lijstje van feesten die het nieuwe jaar gaan inwijden. Want waar kan je op Oudejaarsavond terecht op Scheveningen? Een lijstje om op te proosten, en dat is dan ook precies wat wij die buitengewone avond gaan doen!

Lees verder

Wintervuurwerk 2019

Scheveningen is in de wintermaanden weer het decor van kleurrijke vuurwerkshows. In december wordt gedurende meerdere weekenden wintervuurwerk afgeschoten rond De Pier in Scheveningen. De gratis shows zijn goed te zien vanaf de boulevard en het strand. Niet alleen is het wintervuurwerk een prachtig spektakel om te zien; ook worden er in de Haagse badplaats tijdens de winter voor jong en oud diverse leuke activiteiten georganiseerd. Een perfecte aanleiding om een dagje uit te waaien aan zee!​

Lees verder