Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zen aan zee

Het is weekend en dat betekent tijd om te ontspannen. Tijd voor jezelf en zorgen dat je straks buitengewoon zen de week begint. En daar gaan wij je vandaag een handje bij helpen. We geven je alleen de tip, de rest moet je wel even zelf doen namelijk gewoon gaan. Een weekend met een vleugje afternoon Delight.

Tussen de binnenstad en de zee

Tussen stad en zee is er een plekje voor zen. En niet zomaar zen, dat merk gelijk als je binnenstapt in deze vredige ruimte tegenover (hoe kan het ook anders), het Vredespaleis.

Bij Delight zien ze yoga als een manier om dichter bij je ware zelf te komen. Daarom creëren ze fijne ruimtes waar je innerlijke rust kunt ervaren - en hier in stilte naar kunt zoeken.

Wanneer je in contact staat met je innerlijke natuur, ervaar je een puur soort liefde. Dat geluksgevoel – die pure staat van (bewust)zijn – is in essentie waar Delight voor staat.


De studio’s zijn er in alle aspecten op gericht dat je je volledig kunt ontspannen, dat je je veilig voelt en diepe rust kan ervaren. Ze beschouwen het als hun roeping, bij Delight, om optimale omgevingen te scheppen waar ze de traditionele yoga leer aanbieden - zodat de lessen je leven daadwerkelijk verrijken.

En we spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat dit ook zo is. Bij binnenkomst voel je je gelijk ontspannen en kan je met een kopje verse kruidenthee uitkijken naar de les in een ruimte vol licht.

Een stukje geschiedenis

Deze plek is niet zomaar ontstaan. Op een prachtige zomerdag in 2006 opende Delight Studio haar deuren op de Weteringschans in Amsterdam.

Een mooie ruimte - geïnspireerd op het Zen Boeddhisme - waar Wessel Paternotte Oosterse filosofieën en geneeswijzen toegankelijk wilde maken voor een breder publiek.

Wessel gaf Reiki (healings) en leraren als Martijn Hoogstra (yoga), Tijn Touber (meditatie), Juno Burger (ruimte clearing) en Rob Brandsma (mindfulness) sloten zich aan bij Delight Studio.

In 2008 ontmoette Wessel Kristin Skotnes Vikjord, een yogini uit Bodø – een dorpje in het noorden van Noorwegen. Het was liefde op het eerste gezicht.

Enkele maanden later verhuisde Kristin naar Amsterdam, waarna ze Astanga yoga lessen begon te geven. Kristin’s lessen werden steeds populairder en de groepen steeds groter. Het rooster breidde snel uit en Chantal Soeters, Skadi van Paasschen en Daphne Luttger sloten zich aan.

Daarna hebben nog velen zich aangesloten bij deze groep mensen die met hart en ziel een plekje voor yoga hebben gecreeerd.

Na vele verzoeken van yogi's in Den Haag besloten ze eens een kijkje te nemen. Ze stuitten direct op een gebouw met uitzicht op het Vredespaleis.


De symboliek van de locatie en de rustgevende energie was direct duidelijk voelbaar. Zodoende werd in 2015 de vierde Delight Yoga studio geopend in Den Haag. En met tram 1 ben je er vanuit Scheveningen zo, hoewel lopen vanaf hier ook niet ondenkbaar is.

Yoga

De meesten van jullie weten wel wat yoga inhoudt, maar de visie van Delight is ook goed om even te lezen. Ze hebben een mooie en toegankelijke kijk op yoga.

Yoga betekent letterlijk ‘verbinding’. Voor sommigen is het een manier om gezond te blijven en zich lekker in hun vel te voelen. Maar yoga helpt ook om je gedachten tot rust te brengen, stress los te laten en bewuster adem te halen.

Als je regelmatig yoga doet, zal je subtielere aspecten van jezelf ontdekken. Naarmate je dit bewustzijn vaker in je dagelijks leven ervaart, zal je merken meer in het moment én in harmonie met je roeping te leven.

Gelukkig beseffen steeds meer mensen zich dat waar geluk niet van buiten komt, maar van binnen. Wanneer we innerlijke rust vinden, straal je positieve energie uit naar de mensen en de wereld om je heen.

Zelf geloven ze bij Delight dat yoga en meditatie goede manieren zijn om innerlijke rust te vinden. Dus op die manier proberen ze bij te dragen aan een iets fijnere, vredigere wereld.

Kortom fiets, loop of rij eens langs (wel uitstappen en naar binnen gaan), want de deuren van deze studio staan altijd voor je open. Dus wordt lekker zen aan zee, en neem de binnenstad ook gelijk mee.Delen