Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Open kust

Een tijdje geleden schreven we al over The Shore, een surfschool en ontmoetingsplek op het strand van Scheveningen met een eigen eetgelegenheid waar duurzaamheid centraal staat. En daarover hebben we nu ontzettend leuk nieuws en wat tips, dus lees snel verder dan weet je wat je deze vrije dag (of een andere mag ook hoor), te doen staat!


Groene energie

Dat duurzaamheid centraal staat in de bedrijfsvoering wist je misschien al. En dat groene ondernemen zien wij wel zitten hoor. Dit uit zich in zonnepanelen voor de elektriciteit, zonneboilers voor de warme douches en uitsluitend biologische producten. Verder bieden ze een ontspannen mix van sportbeleving en cultureel programma met uitzicht op de golven en de voeten in het zand. Wat wil je nog meer?


Een bio hapje is logisch

Wij zijn er natuurlijk al even langs geweest voor jullie, om alles uit te testen. En wat denk je? Wij zijn fan! De sfeer is er licht en zeer ontspannen. Mooie grote ramen, veel planten en hout.

Op de bar liggen heerlijke hapjes, en nog gezond ook! De keuken is nog niet 'in full swing' (binnenkort hebben ze ook ontbijt, lunch en diner), maar je kan een paar gezonde snacks krijgen die ook erg voedzaam zijn. Wat dacht je van een cashew limoen reep (echt een aanrader!), of een gezonde choco versnapering (een kokos dadel cacao bal)? Heerlijk toch?

Nog een leuk detail is dat een van de jongens die er werkt in 2014 in de finale zat van de Dutch Barista Championships, kortom die kan wel een bakkie zetten. Maar ook theedrinkers komen hier niks te kort, je kan al een refill halen voor 0,75 cent!


Open plek

Wandel eens lekker naar binnen, je hebt nu reden genoeg. Of je nu surft of niet, er is plek voor iedereen. The Shore is elke dag open, en zit aan Strand Noord 2A. Ga eens lekker wandelen of huur een fiets, bus en tram zijn ook opties. En...parkeren is gratis in de haven, alleen Scheveningen is op mooie dagen met de auto iets minder ontspannen. Hoe dan ook, weer een nieuwe reden erbij om een bezoekje te brengen aan de mooiste plek van Nederland (het liefst vandaag nog).

Delen

Bekijk ook deze tips

Spetteren in de Spa

Even uitwaaien op het strand? Dat kan altijd op Scheveningen. Maar we hebben ook veel fijne wellness plekjes waar je ook terecht kan voor een portie zen. De Kurhaus Spa & Beauty is toegankelijk voor hotelgasten, maar ook niet-gasten zijn van harte welkom om te komen genieten van de faciliteiten en behandelingen. Kom je badderen?

Lees verder

Vliegen over Scheveningen

Altijd al een keer Scheveningen van bovenaf willen bekijken? Dat kan natuurlijk, en ook op veel verschillende manieren. Het reuzenrad, bungeejumpen, of zelfs een helikoptervlucht. Maar er is dit jaar ook iets anders leuks bijgekomen waardoor je Scheveningen van een hele andere kant te zien kan krijgen!

Lees verder

Op glad ijs

Als bij Sea Life bent (geweest) kun je er niet omheen. De enorme ijsglijbaan op de boulevard. Daar moeten de kids - en misschien jijzelf ook - zeker even vanaf! En als je dan in winterse sferen bent, loop je direct door naar het Kurhaus. Daar kun je lekker schaatsen!, maar dat heb je al gelezen als het goed is. Op een leuke manier aan je conditie werken in de winter? Ren even omhoog en roetsj (wat een leuk woord is dat toch) naar beneden bij de Pier.

Lees verder