Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Opwarmen aan het strand

Waar het tijdens de zomer een en al bedrijvigheid is in Scheveningen,is de badplaats in de winter een stuk rustiger, maar zonde om weg te blijven. Want hoe lekker is uit te waaien aan het strand? Om daarna lekker bij de kachel op te warmen met een heerlijke warme kop koffie. Maar waar, welke strandtenten, koffietentjes en café's zijn er in de winter open? Buitengewoon Scheveningen geeft je fijne wintertips!

Coffee & So
Nieuw in Scheveningen: Coffee & So! Een gezellig en knus koffietentje waar je naast lekkere koffie drinken ook terecht kan voor warme choco, thee, lunch en smoothies. Precies wat je nodig hebt na een frisse tocht over het strand van Scheveningen; vitaminen en warmte!

Van Bergenstraat 4
Dinsdag tot en met zondag open van 09.00 t/m 16.00Hart Beach
Relatief nieuw is ook Hart Beach. Hoewel al bekend van de surfwinkel en –school, hebben ze nu een vast hang out op het strand en zijn daarmee meteen de eerste en enige vaste strandtent. Het hele jaar door kun je terecht voor bakkies, warme choco, lekkere lunches en gezonde smoothies! Het gemis van F.A.S.T. Surfdorp wordt iets verzacht met deze fijne plek!

Strandweg 3b
Elke dag geopend vanaf 08.30

De Pier
Met zo’n renovatie kunnen we er niet meer omheen: de Pier is de nieuwe hotspot van Scheveningen. Van vervallen icoon tot place to be. En daarmee meteen de nieuwe locatie voor evenementen en markten. In de Pier bevinden zich meerdere tentjes waar je lekker kunt eten en drinken en waar je van een spectaculaire zonsondergang kunt genieten. Het is de perfecte afsluiter van een winterse dag!

De Hofnar
Waar sommigen een warme choco willen na een gure wandeling, zijn er vast velen die zichzelf een welverdiend biertje gunnen. In brouwcafé De Hofnar wanen bierliefhebbers zich in de zevende hemel. Zeker na het proeven van al die fijne speciaalbiertjes die De Hofnar serveert. Als je daar niet warm van wordt….

Doctor Lelykade 28
Dagelijks geopend vanaf 10.00

Rootz
En als we het toch over bier hebben, kunnen we Rootz natuurlijk niet overslaan. Met meer dan 240 Nederlandse en Belgische bieren en bijpassende maaltijden uit de ‘Lage Landen’ keuken moet je daar als ‘bierofiel’ wel langs. Met of zonder strandwandeling!

Doctor Lelykade 33 – 37
Dagelijks geopend vanaf 10.00

Solo Vino
Niet zo van dit goudgele drankje? Of na twee biertenten op zoek naar een nieuwe smaak? Verleng je wandeling richting de Boulevard en strijk neer bij Solo Vino op het Kurhausplein. Doe je tegoed aan Italiaanse wijnen en hapjes. Waan je even in het warme Italië, ook al zit je in het koude Holland. De echte enthousiastelingen onder ons kunnen nog de ijzers onderbinden en wat rondjes schaatsen op de schaatsbaan, maar kijken onder het genot van een warme choco mag natuurlijk ook!

Gevers Deynootplein 103
Dagelijks geopend vanaf 11.00

Simonis
Wie in Scheveningen komt, kan eigenlijk niet weg zonder een visje te eten. Dat kan overal, maar eigenlijk is Simonis wel een moetje. Op de visafslag kun je naar binnen, plaats je een bestelling, krijg je een nummertje en dan is het wachten tot je omgeroepen wordt op z’n Haags. Naast de heerlijke verse vis, is Simonis een Scheveningse belevenis die je niet kunt missen.

Visafslagweg 20 (en Strandweg 41 voor een snelle snack)
Dagelijks geopend vanaf 09.00

Bysso
Een nieuweling in de Keizerstraat, maar wel eentje die je echt niet mag missen! Bij Bysso maakt Anne Goosen met echte Belgische chocolade de heerlijkste warme choco, lekkerste taartjes en daarnaast schenkt ze ook nog fijne koffie en thee. Allemaal biologisch en met een missie: jongeren hospitality ervaring op laten doen. En die hospitality is er zeker! Meer weten? We gingen bij haar langs en ontdekten een inspirerend verhaal! Lees het hier.

Keizerstraat 49
Open van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30


Delen