Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oud en Nieuw op Scheveningen

Het afgelopen jaar was een buitengewoon jaar op Scheveningen! En het komende jaar wordt vast ook weer een knaller. Toch genieten we even van het nu en de nabije toekomst met dit lijstje van feesten die het nieuwe jaar gaan inwijden. Want waar kan je op Oudejaarsavond terecht op Scheveningen? Een lijstje om op te proosten, en dat is dan ook precies wat wij die buitengewone avond gaan doen!

Vreugdevuur

Dit is toch nog steeds een van de meest bijzondere events om bij te wonen met Oudejaarsavond. En dat doen wij Scheveningers (en niet Scheveningers) dan ook graag!

Geheel volgens traditie organiseert de Stichting Vreugdevuur Scheveningen op het Noorderstrand van Scheveningen een groot nieuwjaarsvuur om de jaarwisseling te vieren.De opbouw van dit vreugdevuur vindt jaarlijks plaats van 27 t/m 31 december waarbij het vreugdevuur op oudejaarsavond om middernacht wordt aangestoken.

Deze oude traditie is rond 1850 ontstaan met in die tijd nog kerstboomverbrandingen en is in 2014 benoemd tot Nationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland.

In 2015 heeft Vreugdevuur Scheveningen een nieuw wereldrecord neergezet als grootste vreugdevuur ter wereld met 8695m3 bij Guinness World Records en zijn wij nog steeds recordhouder!

Door de ontwikklingen van de afgelopen jaren is Vreugdevuur Scheveningen inmiddels uitgegroeid van een oude lokale traditie naar een groot nieuwjaarsevenement met afgelopen editie bijna 300.000 bezoekers.

De unieke combinatie van het grootste vreugdevuur ter wereld en een professionele vuurwerkshow spreekt nationaal en internationaal aan. Kortom, je moet er een keer zijn geweest!

Kurhaus

Dit is natuurlijk ook een bijzondere plek aan zee om het nieuwe jaar in te luiden. Op zondag 31 december 2017 start dit feest al om 19:00 uur.

Op oudejaarsavond kan je in het restaurant Waves at the Kurhaus genieten van een heerlijk 5-gangendiner. Aansluitend is er een afterparty in de bar van het hotel.

Tijdens deze afterparty zal jou de DJ van 22:00 uur tot 02:00 uur vermaken op de dansvloer. Dus kom deze dan ook van jetje geven en de avond van je leven beleven!

Reserveren is een must, kijk even mee naar de arrangementen. Diner € 89,50 per gast | € 49,50 kinderen t/m 12 jaar, of Diner inclusief Afterparty € 129,- per gast | € 49,50 kinderen t/m 12 jaar. Of alleen de Afterparty € 49,50 per gast | Gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

De Maatschappij

In de Maatschappij zijn er meerdere feesten mogelijk op de bewuste avond! Kijk hieronder even mee of er iets bij zit, waar jij graag van wilt genieten die avond!

Het Grote Oud en Nieuw Feest

De aanvang is 22.00 tot heel vroeg. Het feest is inclusief hapjes, oliebollen champagne en vuurwerk om 24.00 uur. De kaarten zijn slechts 7.50 en een tientje aan de deur MAAR zolang de voorraad strekt!

De oudejaarsborrel

Deze duurt van 14.00 tot 19.00, en er is gratis entree. Met lekker veel gratis hapjes en oliebollen, en...leuke mensen!!

Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kan je 1 januari gewoon weer verder (na de Nieuwjaarsduik). Want vanaf 15.00 uur is er een gratis kater ontbijt! Kortom drie maal is scheepsrecht lijkt ons zo, en zorg zeker dat je er bij bent!

Indigo x Hoop

Een van de leukste strandtenten van Scheveningen is niet weg te slaan van het feestgedruis. Want ook al zijn ze niet meer op het strand te vinden, ze verplaatsen de boel gewoon naar de stad. Dwalend door de kelders van het Oude Stadhuis zet jij de eerste stappen van 2018.

Drie area's, 14 DJ's en randprogramma zoals je dat van Indigo gewend bent. De Grote Strandquiz, Crazy Karaoke, Lucky Casino, Garderobe Loterij, gekke surprise acts, het zou allemaal zomaar voorbij kunnen komen.

Als jij voor een uitdagend chique outfitje zorgt. Dan zorgen zij ervoor dat jullie met z'n allen 2017 uit knallen.

R N B / H I P H O P
01:00-02:00 DJ Ruby-J (Joëlle Vierling)
02:00-04:00 Abe Lensko
04:00-05:30 DJ Friss

H I T S
01:00-02:30 Luuk Amerongen
02:30-04:00 Lucky & Sunny Sjoerd
04:00-05:30 YOUNICK

H O U S E
00:30-01:30 Boy Boogie
01:30-02:30 Krijger van het Licht (Jacob List)
02:30-03:30 Remy Unger
03:30-04:30 De Technische Dienst
(Spencer Queen & Floris Groeneveld)
04:30-05:30 Warme Daan

00:30-05:30 | 18+

Crazy Pianos

De Crazy Pianos is een begrip op Scheveningen en je vermaakt je er altijd opperbest. Met een uitzicht op zee en zo aan de boulevard, wat wil je nog meer?

Een knallende Oudejaarsavond dachten zij, dus zo gezegd zo gedaan: er is ook daar een feest. En niet zo maar een feest, een heus arrangement zit er aan vast als je wilt. Dus eten kan je daar ook!

En omdat je zo op het strand zit, kan je ook nog even langs het vreugdevuur lopen, kortom de ideale plek om het oude jaar in stijl af te sluiten.

Je kan al deze events natuurlijk ook combineren met een hapje eten in de binnenstad, of juist even eten op Scheveningen en dan een leuk feestje in de stad. Maar wat je ook doet, kom zeker even langs Scheveningen, een beter begin van het nieuwe jaar kan je je niet wensen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Tamar geeft massages aan zee

Met een pot pure kokosolie onder de arm en op slippers komt Tamar het strand opgelopen. De vrolijkheid en energie straalt er vanaf. Tamar Uiterwijk geeft massages aan zee sinds 2001, surft veel en ontvlucht de Nederlandse winter. Oeh, dat zouden wij ook wel willen...

Lees verder

Mark Bradford in 't GEM

Kunst van papierresten van affiches; Mark Bradford doet het. Het is indrukwekkend hoe hij van oud materiaal nieuw werk maakt. Tentoonstelling in het GEM tot en met 18 oktober, inclusief spectaculair nieuw werk van 23 meter lang.

Lees verder

Een pop up met passie

​Velen hebben wel eens in de huiskamer van Dirk gegeten, of je kent hem misschien als Durq. Koken kan hij als de beste, en we zijn dan ook zielsgelukkig dat hij de huiskamer van Jorplace met zijn kookkunsten verwarmt. Schuif eerst even aan tafel voor wat leesvoer!

Lees verder