Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Parade in de haven

14 juni 2019 - Sail komt bijna Scheveningen binnengevaren en daar kijken wij enorm naar uit! Duik in dit zeilspektakel aan zee en kom naar de opening op donderdag 20 juni. Hier kan je de schepen binnen zien varen en vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht.

Even voorstellen

Eind juni is Scheveningen opnieuw de finishplaats van een groot internationaal maritiem evenement. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 10 verschillende landen naar de haven van Scheveningen.

Onze mooie badplaats is dan de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Het is het grootste evenement van 2019 in de stad aan zee.

Niet alleen kan je de schepen komen verwelkomen in de haven, ook kan je ze betreden en worden er tal van evenementen georganiseerd rondom dit schitterende Sail.Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen (waar onder diverse windjammers) niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden.

De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk.

Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen.

Van de 25 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 3 nog nooit eerder in Nederland geweest.

Sail Parade

Tijdens Sail op Scheveningen zullen er tal van activiteiten op het water en op de schepen worden georganiseerd.

Om te beginnen zullen de schepen met een grote Sail-in Parade worden binnen gehaald. Hierbij zullen op authentieke wijze de loodsen aan boord van de schepen op zee worden gebracht: met Gig’s (authentieke zeeroeiboten). Dus kom vanaf 9.30 op donderdag 20 juni kijken hoe deze indrukwekkende boten de haven binnenvaren.

Delen

Bekijk ook deze tips

Buitenspelen

Weet je nog vroeger? Toen je geen afspraken hoefde in te plannen en je agenda overvol was. De dagen dat je gewoon bij elkaar kon aanbellen en vragen: "Kom je buitenspelen?". Die dagen waren leuk, en gevuld met belletje trekken, balletje trappen, verstoppertje, knikkeren en bellenblaas. Ook al is die tijd misschien voorbij, hij komt soms weer terug. En wel in juni, dus ben jij erbij?

Lees verder

Pinksterweekend aan zee

Vier Pinksteren in de stad aan zee! Het weekend is ideaal voor een heerlijk weekendje weg. Niet alleen in de binnenstad is tijdens het Pinksterweekend van alles te beleven, ook aan de kust kan genieten van een visje of een wandeling aan het uitgestrekte strand. Op onze agenda op Facebook kan je alle activiteiten vinden die er dit weekend te doen zijn, en hieronder alvast een paar tips.

Lees verder

Schoon strand

Iedereen komt graag genieten van het strand en de duinen op Scheveningen. Daarom is het zo belangrijk dat we ook goed zorgen voor dit mooie stukje natuur aan zee. Trashure Hunt organiseert daarom vaak gezellige activiteiten in het kader van een schoon strand. Kom je ook meehelpen?

Lees verder