Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Parade in de haven

14 juni 2019 - Sail komt bijna Scheveningen binnengevaren en daar kijken wij enorm naar uit! Duik in dit zeilspektakel aan zee en kom naar de opening op donderdag 20 juni. Hier kan je de schepen binnen zien varen en vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht.

Even voorstellen

Eind juni is Scheveningen opnieuw de finishplaats van een groot internationaal maritiem evenement. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 10 verschillende landen naar de haven van Scheveningen.

Onze mooie badplaats is dan de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Het is het grootste evenement van 2019 in de stad aan zee.

Niet alleen kan je de schepen komen verwelkomen in de haven, ook kan je ze betreden en worden er tal van evenementen georganiseerd rondom dit schitterende Sail.Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen (waar onder diverse windjammers) niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden.

De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk.

Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen.

Van de 25 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 3 nog nooit eerder in Nederland geweest.

Sail Parade

Tijdens Sail op Scheveningen zullen er tal van activiteiten op het water en op de schepen worden georganiseerd.

Om te beginnen zullen de schepen met een grote Sail-in Parade worden binnen gehaald. Hierbij zullen op authentieke wijze de loodsen aan boord van de schepen op zee worden gebracht: met Gig’s (authentieke zeeroeiboten). Dus kom vanaf 9.30 op donderdag 20 juni kijken hoe deze indrukwekkende boten de haven binnenvaren.

Delen

Bekijk ook deze tips

Ronnie Flex & 200 By the Sea!

Scheveningen zal weer swingen op zijn grondvesten eind september. Want er is een nieuw muziekfestival ter ere van het 200 jarig bestaan van Scheveningen; een groots Feest aan Zee dus. De line up was al te gek, maar er zijn weer namen bekend gemaakt en die maken het feest aan zee compleet!

Lees verder

Burgers en muziek

De Keizerstraat is het kloppende hart van Scheveningen. Niet alleen kan je er lekker eten, ook staat er uitgaan op het menu. Er zijn vaak live optredens waar je van kan genieten. Dus kom ook swingen op Scheveningen!

Lees verder

Netwerken aan zee

Stel je eens voor, vergaderen met een schitterend zicht op de haven, de stad, duinen en zee... En in de pauze even je hoofd leeg wandelen op het strand. ​Dat kan allemaal op Scheveningen! En bij dit lunch event krijg je weer nieuwe inspiratie om te werken aan zee.

Lees verder