Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Parade in de haven

14 juni 2019 - Sail komt bijna Scheveningen binnengevaren en daar kijken wij enorm naar uit! Duik in dit zeilspektakel aan zee en kom naar de opening op donderdag 20 juni. Hier kan je de schepen binnen zien varen en vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht.

Even voorstellen

Eind juni is Scheveningen opnieuw de finishplaats van een groot internationaal maritiem evenement. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 10 verschillende landen naar de haven van Scheveningen.

Onze mooie badplaats is dan de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Het is het grootste evenement van 2019 in de stad aan zee.

Niet alleen kan je de schepen komen verwelkomen in de haven, ook kan je ze betreden en worden er tal van evenementen georganiseerd rondom dit schitterende Sail.Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen (waar onder diverse windjammers) niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden.

De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk.

Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen.

Van de 25 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 3 nog nooit eerder in Nederland geweest.

Sail Parade

Tijdens Sail op Scheveningen zullen er tal van activiteiten op het water en op de schepen worden georganiseerd.

Om te beginnen zullen de schepen met een grote Sail-in Parade worden binnen gehaald. Hierbij zullen op authentieke wijze de loodsen aan boord van de schepen op zee worden gebracht: met Gig’s (authentieke zeeroeiboten). Dus kom vanaf 9.30 op donderdag 20 juni kijken hoe deze indrukwekkende boten de haven binnenvaren.

Delen

Bekijk ook deze tips

Snoepen van Scheveningen

Dat het hier in Scheveningen een zoete inval is, dat is wel duidelijk (vooral als je naar onze agenda & tips kijkt). Maar hij is sinds kort nog zoeter geworden met een leuk nieuw zaakje in de buurt. Dus alle zoetekauwen opgelet, dit is een snoepje van een tip!

Lees verder

Floaten in actie

Floaten is een effectieve en unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je drijft op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van externe prikkels voelt het alsof je zweeft en hebben het lichaam en de geest ruimte om te herstellen. Loop langs Health Lab De Pier en geniet de maand januari van een kennismaking met korting op een ontspannen floatsessie.

Lees verder

Vliegerfestival op Scheveningen

​Alle kleuren van de regenboog in de lucht, een schouwspel van dansende objecten op de wind; ​Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. En eind deze maand kan je weer genieten van de mooiste vliegers en ook een megavlieger!

Lees verder