Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Pasen op Scheveningen!

Een vierdaags weekend, daar worden we blij van! Dat betekent meer tijd op Scheveningen doorbrengen, want daar is zoveel te doen, dat die vier dagen misschien nog wel te weinig zijn. Een kleine greep uit wat er zoal te doen is!

To do

Hipfest @de Keizerstraat
Muziek in de leuke kroegjes en barretjes van de Keizerstraat en een fijne Hipmarkt erbij om nog een beetje te kunnen struinen. Gezelligheid gegarandeerd!

Home made Market @de Pier
Er zijn overal marktjes op Scheveningen dit weekend. Tijdens Pasen staat de – inmiddel bij velen bekende – Home Made Market in het teken van dit lentefeest.

Oekraïens Staats Opera en Ballet Theater – Cinderella
Zaterdag 26 maart 20:00 – Zuiderstrandtheater

Liefhebbers van ballet en sprookjes mogen dit bijzondere dansspectakel eigenlijk niet missen. Sergei Prokofjevs muziek bij het beroemde sprookje Cinderella inspireerde sinds de première in 1945 al menig choreograaf. Ook Viktor Litvonov maakte een schitterend sprookjesballet rond het verhaal van Assepoester, die wordt gekleineerd door haar gemene stiefzusters en -moeder, maar op het bal van de koning toch haar geluk vindt. En dat in een van de mooiste theaters van Scheveningen, het Zuiderstrandtheater.

Nijntje in Madurodam
Zondag 27 en maandag 28 maart

Ter gelegenheid van de opening van de Nijntje speeltuin voor de (aller)kleinsten in Madurodam zijn er de Nijntje dagen in het kleine Nederland. Bij de ingang van de speeltuin staat dit bekende tekenfiguurtje op je te wachten met vriendinnetje Nina. Samen kunnen jullie spelen in de nieuwe speeltuin! Tijdens de ‘nijntje dagen’ in Madurodam zijn er allerlei activiteiten. Zo mag je een superleuke speurtocht doen. Je gaat dan op zoek naar nijntje in Nederland. Ook kun je aan je ouders vragen je voor te lezen uit nijntje: er is een voorleeshoekje. Tenslotte mag je een mooie kleurplaat maken aan de knutseltafel. De ‘nijntje dagen’ in Madurodam zijn van 24 tot en met 28 maart 2016. De activiteiten zijn gratis bij een Entreebewijs voor Madurodam tijdens die dagen.

MTB Beach Race
Zondag 27 maart 07:30 - 15:00, Boulevard Scheveningen

Op 27 maart wordt de Eat Natural mountainbike strandrace op Scheveningen verreden. De strandrace bij de Haagse kust is tevens de strandraceseizoenssluiter. Deelnemers starten nabij de haven bij brandingsportvereniging Jumpteam, waar ook de inschrijving gesitueerd is. Vervolgens rij je naar Katwijk, keert daar en komt terug. Recreanten rijden deze ronde eenmaal, de wedstrijdrijders en mensen die wat meer uitdaging zoeken rijden deze ronde twee keer, zodat zij 44 kilometer afleggen. Topsport en breedtesport ontmoeten elkaar. Vooraan strijdt men voor de eer, meer naar achteren rijdt men voor de sfeer.

Open dag Atlantikwall Museum Scheveningen
Zondag 27 maart 11:00 – 16:00

De open dag van Atlantikwall Museum Scheveningen biedt de gelegenheid om de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog aan de Badhuisweg te bezoeken. Er staan vrijwilligers klaar om informatie te geven en al jouw vragen te beantwoorden. Het boegbeeld van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen is de commandobunker in het complex Widerstandsnest 318 (Verteidigungsstab Badhuisweg). Ook is er in dit complex een manschappenbunker ingericht en een toiletbunker toegankelijk gemaakt.

Ruth Jacott – Op haar best!
Maandag 28 maart, 20:00, AFAS Circustheater
Ruth Jacott behoeft geen introductie. Ze is één van de grootste en meest geliefde zangeressen van ons land. Haar naam duikt dan ook echt overal op. Op festivals, in musicals, het songfestival en in alle theaters die Nederland heeft met haar vele, vele theatertournees of met grote artiesten zoals Paul de Leeuw. Vanaf 1986 is ze al met grote projecten bezig en niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Dat is dus in 2016 al 30 jaar!

Markt Palaceplein
Zondag 27 en maandag 28 maart

Ook op het Palaceplein staat weer een gezellige markt. Deze jaarlijkse braderie staat garant voor koopjes en een gevarieerd aanbod! Ga daarna lekker uitwaaien en geniet van warme drankjes in de vele strandtenten.

Brunchen!

Paasbrunch @De Dagvisser
Een Schevenings Pasen is natuurlijk niet compleet zonder een dagvers visje! Laat de kinderen eerst op zoek naar chocolade eitjes en schuif daarna aan voor de Paasbrunch. Vis op zijn Paasbest! Dat mag al vanaf zaterdag 26 maart en loopt tot maandag 28 maart. Lees meer over de favorieten van eigenaresse Sjanet Schot in 'Scheveningen van'.

Beachclub57
Nog een adresje op het Zwarte Pad waar je terecht kunt voor een heerlijke paasbrunch. Vanaf 11.00 kun je uitgebreid eten en drinken voor 17,50 per persoon en voor kinderen is het 8,50. Maar, we maken het nog aantrekkelijker met een leuke kortingsactie als je zegt via Buitengewoon Scheveningen te komen!

Amrath Kurhaus
Pasen in het prachtige restaurant Waves van het Kurhaus is genieten met een hoofdletter G! De kinderen vermaken zich in de kinderhoek en als je toch meer van het diner bent, ben je ook bij de chefs van het Kurhaus aan het goede adres!

Beachclub WIJ
Een heerlijke Paasbrunch voor 15,95 per person, kinderen voor 8 euro. Met entertainment natuurlijk!

Barbarossa
Terwijl jij lekker geniet van de uitgebreide brunch, vermaken de kinderen zich prima met het zoeken van eieren, schilderen ervan en vele andere activiteiten!

Culpepper
Zowel zondag 27 maart als maandag 28 maart kan er gebruncht worden bij Culpepper. Vanaf 10.30 zijn ze open. Wat staat er zoal op het menu? Natuurlijk veel eieren en paasbrood. Daarnaast wentelteefjes, een pasteitje met Hollandse garnalen, yoghurt, cruesli, verschillende broodje en heel wat beleg! Start de dag rustig met een glaasje prosecco voor de volwassenen en een glaasje Jip & Janneke champagne voor de kinderen.

El Niño
Speciaal voor Pasen heeft El Niño Beach Club een uitgebreid brunchbuffet. Beide Paasdagen kun je tussen 9.00 en 13.00u met familie, vrienden of je geliefde aanschuiven op ons zonnige terras en heerlijk genieten van een smakelijke Paasstol, American pancakes, knapperige croissantjes, verse zalm, vers fruit en nog veel meer lekkers. Natuurlijk is ook weer aan de kids gedacht. Zij kunnen zich lekker vermaken met eieren zoeken en verven, paasmandjes maken en schminken.

Soomers
Vanaf 12 uur is er een buffet met broodjes, warme en koude gerechten, glaasje prosecco en dat alles voor 19,50 euro! Voor de kids zijn er pannenkoeken, knakworsten, ranja en eieren zoeken.

Down Under
Geniet niet alleen van een heerlijk paasontbijt, maar kom ook bij onsPowerkiten! De hele ochtend staan onze instructeurs klaar voor zowel jong als oud. Ontdek wat een spektakel vliegeren kan zijn!

Zondag 27 maart en maandag 28 maart
Vanaf 10:00 uur tot 12:30 uur
Ontbijt, inclusief powerkiten € 15,00 p.p. en kids (tot 12 jaar) € 10,00 p.p.
Reserveren kan via info@downunderbeach.nl of bel 06 41 785 638

La Galleria + live muziek
Tijdens pasen op z’n Italiaans genieten van een heerlijke brunch of diner kan bij La Galleria.
Op 1e en 2e paasdag serveren La Galleria Kijkduin en Boulevard speciale menu's!

Strandclub Doen
Ook hier een uitgebreide paasbrunch en een kidsclub. Dus ga lekker genieten, want die kinderen vermaken zich wel met eieren zoeken, kleuren en knutselen!

Fat Mermaid
Tot 16.00 kun je zondag en maandag terecht bij de eigenwijze strandtent The Fat Mermaid. Met croissants, muffins, fruit, eieren, zalm en al die andere guilty pleasures!


Delen