Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Patatje Pier

Dat sommige mensen op onze redactie friet fan, of zeg maar gerust verslaafde, zijn is geen geheim. Je hebt al in meerdere artikelen kunnen lezen dat geluk in een klein puntzakje zit. Nieuw jaar, nieuwe voornemens en het leuke is, gezond zijn betekent ook af en toe eten waar je heel veel zin in hebt! Dus ja ook die goudgele krokante pretstokjes behoren tot een lijstje ‘not so guilty pleasures’. En waar kan je die in Scheveningen het beste halen? Ach op meerdere plekken, maar deze week een overheerlijke tip met zelfgemaakte mayo en uitzicht!


Par op de Pier

De friterie op De Pier in Scheveningen is het kleine zusje van een grotere zaak in hartje Amsterdam. Maar afgezien van de grootte, is Par Hasard op De Pier nagenoeg hetzelfde. Ook hier wordt de aardappel op de locatie zelf bereid tot verse friet en wordt er gewerkt met mooie producten.Het verhaal van deze friet begint bij de bijzondere aardappels. Par Hasard heeft niet zo maar voor een aardappel gekozen maar voor de heerlijke Agria aardappel. Deze worden elke maand opnieuw op smaak, kleur en grootte geselecteerd.

Met de modder nog aan de schil, komen ze binnen, waar ze vervolgens met aandacht en liefde voor het product geschild en gesneden worden. En die worden niet zo maar in een potje met vet gegooid maar ook hier is weer een gespecialiseerde techniek voor ontwikkeld. Tja mensen, die snackbar van tegenwoordig is geëvolueerd tot een gespecialiseerd restaurant.

Neem je menu

Er staat niet alleen maar verse friet op het menu, ook kan je er smikkelen van huisgemaakte kroketten & frikadellen, verse sauzen, wijn en een koud biertje van de tap. En mocht je nog zin hebben in iets anders of een toetje, zitten er genoeg leuke tentjes om Par Hasard heen waar je even naar toe kunt lopen. Dat is het leuke aan de Pier, keus te over! En niet te vergeten: je eet je frietje op terwijl je kunt genieten van het mooiste uitzicht van Nederland, en dat laat alles toch net even wat extra lekker smaken op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Paasbrunchen aan zee

Met pasen is er veel te doen op Scheveningen. Eieren zoeken en ze op eten bijvoorbeeld. Bijna elke strandtent organiseert wel een brunch of andere leuke activiteit. Dus hop zeker even langs voor een hapje of een drankje aan het strand, want met al deze bruisende tips wordt Pasen vieren een eitje.

Lees verder

​Wijzer aan zee

Lekker op de creatieve tour? Dat kan natuurlijk ook op Scheveningen. De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus: ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’. Waan je even onder de Franse zon aan de Noordzee.

Lees verder

Strandtenten in de winter open

Deze winter kun je er warmpjes bij zitten aan zee, want ook dan zijn er strandtenten open. Het grootste deel wordt weggehaald, maar er blijft een aantal staan in de storm en kou. Buitengewoon zet ze op een rijtje, zodat jij straks bij een knisperend haardvuur zit met een warme choco in je handen. Het wordt een knusse winter op het strand van Scheveningen, want deze strandtenten zijn de hele winter open!

Lees verder