Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Paviljoen de Witte

7 november 2017 - Dat wij op Scheveningen mooie locaties hebben, dat wist je misschien al. Maar dat die locaties ook toegankelijk zijn voor jou, dat willen wij je bij deze even vertellen. Hier het verhaal van Paviljoen de Witte, een ontzettend opzichtige en bijzondere locatie, waar de deuren voor je openstaan. Buitengewoon genieten aan zee deze week!

Een parel aan zee

De zee en zilte lucht. Een zomerse of natuurlijk winterse bries. Wapperend witte vitrage voor de hoge, openslaande deuren naar het riante terras.

De glinstering van de zon in de zee. Paviljoen de Witte vertelt een verhaal en als je er bent, dan zit je er middenin. Dat verhaal gaat terug naar 1826. Koning Willem I laat het dan bouwen als cadeau voor zijn vrouw Koningin Frederica Louise Wilhelmina. Door haar zwakke gezondheid moest zij veel aan zee verblijven. Ze schilderde en tekende er veel.De architectuur en inrichting van het paviljoen spreken tot de verbeelding. Koninklijke allure, stijlvolle inrichting en een altijd fascinerend uitzicht over zee. Dat is toch wat je wilt? En laat dat nou net binnen handbereik zijn...

Buitengewone evenementen

Wist je dat je er goed terecht kan voor het organiseren van een evenement? Denk hierbij aan een huwelijk, bedrijfsfeest, receptie, aangeklede borrel of private dining.

Deze prachtige omgeving in combinatie met de excellente service en gastvrijheid van Eric van Abbe en zijn team maakt elk event tot een onvergetelijke in Paviljoen de Witte.

Het is een groot pand, en met die zee van ruimte kan je alle kanten op. Paviljoen de Witte bestaat uit twee verdiepingen en 5 zalen. Via de hoofdentree met de imposante trappen aan de voorzijde, kom je op de eerste verdieping en waant je je even terug in de tijd.

De hoge raampartijen, kroonluchters, ornamenten en de wengé hardhouten vloer zorgen er voor dat de sfeer van weleer nog steeds in het prachtige pand te vinden is. De Barzaal, Zeezaal en Lounge vormen samen de eerste verdieping.

Het aangrenzende riante terras en het geweldige uitzicht op strand en zee maken deze ruimten geschikt voor elke feestelijke of zakelijke setting. Beneden liggen de Wittezaal en de Mesdagzaal en kunnen desgewenst bij de gehele ruimte getrokken worden.

Een Witte Kerst

En wil je toch gewoon een keer aanschuiven omdat je nu nieuwsgierig bent geworden? Dan heb je geluk!

Tweede Kerstdag 2017 openen ze de deuren voor een exclusief kerstdiner. Dus neem je familie of vrienden naar deze fascinerende locatie met uitzicht op zee.

Het kerstmenu is samengesteld uit verschillende culinaire gerechten. Je kan kiezen uit een driegangenmenu (€45,00 p.p.), viergangenmenu (€52,50 p.p.) of vijfgangenmenu (€59,50 p.p.). En als je vóór 1 november boekt ontvangt 10% korting op de menuprijs!

Kortom de kans van je leven om een prachtige Kerst aan zee te vieren op Scheveningen. En met zo'n droomlocatie wordt het een feest om nooit te vergeten!Delen

Bekijk ook deze tips

Een stukje Surinaams op Scheveningen

Op deze regenachtige dagen is eten extra belangrijk. En zin om altijd te koken op dit soort dagen heb je misschien ook niet altijd. Gelukkig valt er op Scheveningen van alles te happen, meer dan haring. De tip van deze week is iets exotischer dan onze geliefde vis, maar zeker niet minder lekker. Als de zon niet op Scheveningen schijnt dan halen we hem toch gewoon in huis? En wel met het lekkerste eten uit Suriname op Scheveningen.

Lees verder

De salsa in Scheveningen

Ron Y Sazón brengt een beetje spice naar Scheveningen, ze opende haar Zuid-Amerikaans deuren al in september. Dit heerlijke restaurant is gevestigd aan de Rusthoekstraat. Het bijzondere is niet alleen de keuken, maar ook dat het wordt gerund door een Venezolaans gezin die over de hele wereld gewoond, gewerkt en gestudeerd heeft. Een plek vol passie, liefde, lekker eten en warmte, de perfecte mix van ingrediënten voor succes!

Lees verder

Oud en Nieuw op Scheveningen

Het afgelopen jaar was een buitengewoon jaar op Scheveningen! En het komende jaar wordt vast ook weer een knaller. Toch genieten we even van het nu en de nabije toekomst met dit lijstje van feesten die het nieuwe jaar gaan inwijden. Want waar kan je op Oudejaarsavond terecht op Scheveningen? Een lijstje om op te proosten, en dat is dan ook precies wat wij die buitengewone avond gaan doen!

Lees verder