Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Pinksterweekend aan zee


7 juni 2019 - Vier Pinksteren in de stad aan zee! Het is de uitgelezen tijd voor een heerlijk weekendje weg. Niet alleen in de binnenstad is tijdens het Pinksterweekend van alles te beleven, ook aan de kust kan je genieten van een visje of een wandeling aan het uitgestrekte strand. Op onze agenda op Facebook kan je alle activiteiten vinden die er dit weekend te doen zijn, en hieronder alvast een paar tips.

Byron Bay Lunch Café

Het is weer de hoogste tijd voor een open 'mic' (zingen zonder microfoon). Een heerlijk huiskamerconcert-sfeertje en luisteren naar de nummers, of zelf optreden!

Ook kan je hier lekker lunchen vlakbij de zee. Dus kom zaterdag om 14.00 (of eerder) langs bij dit huiskamerconcert in de Wassenaarsestraat bij Byron Bay.Beach Clean up

Het is niet alleen Pinksteren ook is het Wereld Oceaandag; een dag waarop we stilstaan bij het belang van de oceaan en de problemen waarmee onze wereldwateren momenteel mee kampen.

Wil je ook in actie komen? Sluit dan aan! Iedereen die een steentje bij wil dragen, is welkom. Neem een tas en handschoenen mee om samen met het Sea Warriors Team te zorgen dat het mooie strand schoon wordt (én blijft!).

Ook zonder materiaal ben je natuurlijk welkom, Sea First zal ook wat spullen meenemen. Verzamel om 12:00 uur bij Hart Beach en vier dit weekend op een bijzondere manier!

Rondleiding Scheveningen

De badplaats leren kennen? Of weten hoe je Scheveningen goed uitspreekt? Dat kan allemaal tijdens deze twee uur durende tour door het vissersdorp.

Niet alleen is deze rondleiding gratis, ook is het een bijzondere manier om de kust te leren kennen. Wel even registreren en genieten natuurlijk! Vanaf 13.30 word je verwacht op het Kurhausplein op zaterdag 8 juni.

Opening Mesdagbanken

De ‘Mesdagbanken’ op het Kalhuisplein zijn na jarenlang gebruik en veel “gekal” opgeknapt en in een nieuw jasje gestoken. Bewoners en winkeliers hebben een keuze gemaakt voor een nieuwe uitstraling van de banken.


Wethouder Revis onthult zaterdag 8 juni om 11.00 uur de nieuwe Mesdagbanken. Hij maakt dan ook de winnaar bekend van de tekenwedstrijd “Ben jij de nieuwe Mesdag?”.

Kom kijken naar de schetsen van ons jeugdige Scheveningse talent en geniet van de nieuwe banken. De koffie en thee staat klaar!

Mindful Beachwalk

Zin in wat zen dit weekend? Wandel dan om 11.00 uur op zondag mee met Omana. Tijdens de Mindful Beach Walk ligt de focus op Mindfulness en een wandeling langs het Noorderstrand.

Het is een les voor zowel nieuwelingen als gevorderden. De coach van Omana wandelt altijd mee om de groep te begeleiden langs de Scheveningse kustlijn. Iedereen mag meedoen, jong en oud.


Salt Market

Lekker struinen en shoppen over de boulevard kan ook dit weekend! En wel bij de Salt Market die plaatsvindt op de boulevard van Scheveningen.

Lopen langs leuke kraampjes en genieten van de zee kan vanaf 12.00 op zondag 9 juni (en ook maandag 10 juni) tot 19.00.

Stad aan zee

Het weekend staat bol van de evenementen, en op Eerste en Tweede Pinksterdag zijn veel winkels in de Haagse binnenstad ook nog eens gewoon geopend.

In combinatie met het strand ga je het perfecte weekend tegemoet, kortom ook Pinksteren vier je in de stad aan zee!

Delen