Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een pittoreske plaats

11 oktober 2018 - Kleine vissershuisjes, smalle straatjes, en bakstenen straten; Scheveningen straalt een pittoreske sfeer uit. Natuurlijk staat de badplaats ook bekend om de grandeur van het Kurhaus, de boulevard en de uitgestrekte natuur aan zee, maar vandaag richten wij ons op de knusse kant van Scheveningen, en geven wij jullie de tips om die op te zoeken.

Even voorstellen

Je kunt natuurlijk eindeloos dwalen door alle hofjes en kleine straatjes achter de zeekant in Scheveningen Bad. Dit raden we dan ook ten zeerste aan!

Maar wat ook een ontzettend goede plek is om te struinen is de Kanaalweg; hier heb je allerlei leuke spots waar je niet alleen lekker kan eten maar ook kan winkelen.

Atelier 34bc

Op zoek naar nieuw tweedehands? Kom dan even struinen in Scheveningen, je hebt hier aardig wat leuke 'vintage' winkels hier, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Maar je kan ook even langs Atelier 34bc lopen!


De eigenaresse van Atelier 34bc is een ontzettend vriendelijke en vrolijke Franse. Ze vertelt honderduit over de meubelen en het leuke atelier. Samen met haar man zoekt ze naar pareltjes, die ze vervolgens opknappen om weer te verkopen.Ook kunnen ze je oude meubelen in opdracht weer een opfrisser geven. Het leuke en bijzondere aan dit proces is, dat het geheel ecologisch verantwoord is.

De verf en bijvoorbeeld schuurpapier dat gebruikt wordt is biologisch afbreekbaar. Dat is beter voor het milieu en je gezondheid, en de kleuren die ze gebruiken zijn erg mooi. Het ziet er iets matter en minder heftig uit dan gewone verf.

Gran Tour Italia

Breng zeker een bezoekje aan Ristorante Gran Tour in Italia, want dit is als een culinaire reis door Italië. En geloof ons, deze reis wil je boeken en deze boot wil je niet missen!

Op de kaart vind je gerechten uit het hele land. Het accent ligt echter op de keuken van Lombardije, de regio waar Francesco vandaan komt. En van de Marken en Abruzzo, de streek van chef-kok Benito. Lucca uit Bergamo presenteert de heerlijkste desserts.

De Italiaanse kwaliteitsproducten komen grotendeels van lokale boeren en wijnhuizen uit de provincies van Bergamo, Marken en Abruzzo. De pasta wordt dagelijks vers door de chefs gemaakt.

Dus wij hoeven je denk ik niets meer te vertellen, hasta la pasta!

Boulangerie Michel

Zin in een warm croissantje met jam en een heerlijke cappuccino? Wandel dan even langs Boulangerie Michel.

Kwaliteit en traditie staan hier op de eerste plaats. Alle heerlijkheden zijn gemaakt op artisanale wijze; ze gebruiken biologische bloem gecertificeerd in Frankrijk en het zuurdeeg is huisgemaakt.

Kom verkeren in Franse sferen op Scheveningen en doe een zoete inval bij deze leuke bakker op het hoekje van de Kanaalweg!

Vers van de Gers

Als je langsloopt zie je de strengen knoflook al hangen. De wijn vloeit nog net niet over straat net als de baguettes. Tja Vers uit de Gers is van buiten al een lust voor het oog, en als je naar binnen loopt wordt het er niet minder op.

Een ware prikkeling voor de zintuigen; geuren, leuke potjes, en mooie producten komen je tegemoet. De Franse invloeden zijn niet ver te zoeken zeg maar. Deze liefde voor de (h)eerlijke, Franse keuken komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar uit Gascogne waar de eigenaar Ton van Oosterhout zijn producten vandaan haalt.

Als je een stukje verder wandelt op de Kanaalweg, richting het Westbroekpark, kom je ook nog een antiekwinkel tegen en een echte ouderwetse boekbinderij. Kortom een gezellige omgeving tussen stad en strand waar je kan genieten van het goede leven!

Delen