Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Reddingsbootdag

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, een hele mond vol! De helden zijn er voor de veiligheid en het helpen of redden van iedereen in en om onze mooie Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan (kite)surfers in problemen, ook pleziervaarders, strandbezoekers of duikers kunnen op hen rekenen! Kortom hoog tijd om de KNRM even in het zonnetje te zetten, en dit weekend nodigen ze jou ook nog eens uit!

KNRM

We hebben in een recent blog de KNRM, en hoe belangrijk zij zijn in Scheveningen, al een keertje genoemd! Scheveningen is een van de oudste reddingstations van de KNRM. Al in 1824 lag hier een roeireddingboot en waren er vrijwilligers om deze boot te bemannen.


Momenteel beschikt Scheveningen over een super snelle allweather reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu, de RIB Beluga en een KHV-truck (Kust Hulpverlening Voertuig). Gemiddeld wordt er zo'n 120 keer per jaar een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM Scheveningen. En daar zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor toch!?

Een dagje meevaren

Nou dat kan dus, een dagje mee varen. Want eén keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Hoe kan jij meevaren, horen wij je denken...Of misschien wil je vrijwilliger worden? Of zelfs donateur! Het kan allemaal. Donateurs kunnen sowieso mee varen en om mee te varen moet je donateur worden. Snap je het nog? Fluitje van een cent toch!

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 en je moet op de Visafslag 2 zijn. Kortom zorg dat je er bij bent want dit belooft een spetterende dag te worden, we zien je daar!Delen

Bekijk ook deze tips

De 5 beste ontspanningstips van afgelopen jaar

Ja mensen het is nog maar net kerst en we gaan alweer kijken naar het einde van het jaar. Waarom? Omdat een beetje reflectie geen kwaad kan zo tegen het uiteinde. Want wat was (is eigenlijk) het een mooi jaar! In Scheveningen was het een jaar vol activiteit, het bruist hier, en een ding is zeker, in 2017 gaat dat alleen maar door. Maar ondanks alle actie is er ook volop tijd voor ontspanning. Voor tips om te ontspannen kon je op ‘Scheveningen Zuivert’ je lol op het afgelopen jaar. Maar om komend jaar relaxed te beginnen, en omdat einde...

Lees verder

Oudejaarsmarkt

Wandel het laatste weekend van december even langs De Pier voor de markt van het jaar! Gezellige kraampjes, lekker eten en struinen over de boulevard. Zaterdag 29 en zondag 30 december organiseert Kreativ Events deze knaller van een markt!

Lees verder

De longen uit je lijf rennen en…zwemmen!

Gezond aan Zee ook wel bekend als GAZ is de place to be als het gaat om je lichamelijke gesteldheid verbeteren. De beste fysio’s, diëtisten, osteopaten (ga zo maar door) werken letterlijk in hun prachtige kantoor aan zee en aan een gezonder Scheveningen! En met Gezond aan Zee Outdoor zijn ze hard op weg om iedereen ook nog eens een keertje zeer fit te krijgen. De Swim & Run training is een van de unieke trainingen die ze vanaf de maand November weer aanbieden!

Lees verder