Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Reddingsbootdag

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, een hele mond vol! De helden zijn er voor de veiligheid en het helpen of redden van iedereen in en om onze mooie Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan (kite)surfers in problemen, ook pleziervaarders, strandbezoekers of duikers kunnen op hen rekenen! Kortom hoog tijd om de KNRM even in het zonnetje te zetten, en dit weekend nodigen ze jou ook nog eens uit!

KNRM

We hebben in een recent blog de KNRM, en hoe belangrijk zij zijn in Scheveningen, al een keertje genoemd! Scheveningen is een van de oudste reddingstations van de KNRM. Al in 1824 lag hier een roeireddingboot en waren er vrijwilligers om deze boot te bemannen.


Momenteel beschikt Scheveningen over een super snelle allweather reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu, de RIB Beluga en een KHV-truck (Kust Hulpverlening Voertuig). Gemiddeld wordt er zo'n 120 keer per jaar een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM Scheveningen. En daar zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor toch!?

Een dagje meevaren

Nou dat kan dus, een dagje mee varen. Want eén keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Hoe kan jij meevaren, horen wij je denken...Of misschien wil je vrijwilliger worden? Of zelfs donateur! Het kan allemaal. Donateurs kunnen sowieso mee varen en om mee te varen moet je donateur worden. Snap je het nog? Fluitje van een cent toch!

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 en je moet op de Visafslag 2 zijn. Kortom zorg dat je er bij bent want dit belooft een spetterende dag te worden, we zien je daar!Delen

Bekijk ook deze tips

Groen en nieuw

We hebben weer een leuk nieuw initiatief gespot op Scheveningen. Nou ja zo nieuw is het niet meer misschien maar wel voor jou. Spijs bestaat namelijk al vanaf januari, dus nog wel een beetje groen toch? En deze dames doen goede zaken, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en een duikje nemen in de wereld waar eten in balans is!

Lees verder

Kamperen en de kust

Een van de beste plekken om aan je gezondheid te werken is Gezond aan Zee. Deze Scheveningse praktijk richt zich op een nieuwe, moderne, holistische aanpak vanuit meerdere disciplines. Hiermee willen ze gezondheid verbeteren en lichamelijke klachten kunnen voorkomen. En de outdoor beweging die uit deze praktijk is voortgekomen maakt Scheveningen een stukje fitter.

Lees verder

Op glad ijs

Als bij Sea Life bent (geweest) kun je er niet omheen. De enorme ijsglijbaan op de boulevard. Daar moeten de kids - en misschien jijzelf ook - zeker even vanaf! En als je dan in winterse sferen bent, loop je direct door naar het Kurhaus. Daar kun je lekker schaatsen!, maar dat heb je al gelezen als het goed is. Op een leuke manier aan je conditie werken in de winter? Ren even omhoog en roetsj (wat een leuk woord is dat toch) naar beneden bij de Pier.

Lees verder