Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Reddingsbootdag

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, een hele mond vol! De helden zijn er voor de veiligheid en het helpen of redden van iedereen in en om onze mooie Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan (kite)surfers in problemen, ook pleziervaarders, strandbezoekers of duikers kunnen op hen rekenen! Kortom hoog tijd om de KNRM even in het zonnetje te zetten, en dit weekend nodigen ze jou ook nog eens uit!

KNRM

We hebben in een recent blog de KNRM, en hoe belangrijk zij zijn in Scheveningen, al een keertje genoemd! Scheveningen is een van de oudste reddingstations van de KNRM. Al in 1824 lag hier een roeireddingboot en waren er vrijwilligers om deze boot te bemannen.


Momenteel beschikt Scheveningen over een super snelle allweather reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu, de RIB Beluga en een KHV-truck (Kust Hulpverlening Voertuig). Gemiddeld wordt er zo'n 120 keer per jaar een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM Scheveningen. En daar zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor toch!?

Een dagje meevaren

Nou dat kan dus, een dagje mee varen. Want eén keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Hoe kan jij meevaren, horen wij je denken...Of misschien wil je vrijwilliger worden? Of zelfs donateur! Het kan allemaal. Donateurs kunnen sowieso mee varen en om mee te varen moet je donateur worden. Snap je het nog? Fluitje van een cent toch!

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 en je moet op de Visafslag 2 zijn. Kortom zorg dat je er bij bent want dit belooft een spetterende dag te worden, we zien je daar!Delen

Bekijk ook deze tips

Gewoon buiten sporten

Ja woensdag is een beetje onze sportdag, zoals je misschien al doorhad. En hoewel wij van de redactie van een beetje sporten niet vies zijn, is het in deze koude sferen best lastig om jezelf te motiveren. Maar daar hebben we jullie motivatie tips voor gegeven, weet je nog? En gelukkig werkt het ook erg motiverend als er weer nieuwe mogelijkheden bij komen in Scheveningen. Dussss, tromgeroffel, we hebben in dat kader een wel erg leuk nieuwtje voor jullie (of je dus even verder wilt lezen).

Lees verder

Squashen op Scheveningen

Na al die hitte is het tijd voor verkoeling, dat dacht je tenminste. Want nee wij blijven in beweging met deze actieve tip! Want wist je dat je na of voor een heerlijke strandwandeling ook de beentjes (en armen) kan strekken bij deze ontzettend leuke plek? En er is ook ruimte voor ontspanning, voor iedereen die daar meer behoefte aan heeft.

Lees verder

Sport en strand

Er is niks beters dan sporten aan het strand. Even wandelen of hardlopen is op zich al een feestje aan zee. Maar als je wat extra slingers op dat feestje nodig hebt, dan kan je heel goed terecht bij LIVEPT. Deze personal training studio is van alle stranden thuis! Dus om fit deze zomer in te gaan, biedt deze tip je een steuntje in de rug.

Lees verder