Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ritme aan Zee

5 september 2018 - Een feest vol ritme en geluiden die je tot over de duinen van het Zuiderstrand zal horen. We hebben het natuurlijk over het drumspektakel van het jaar; 2000 drummers #aanZee! Vier dit muzikale feest ter ere van het 200 jarig bestaan van de badplaats mee op zondag 9 september.

Even voorstellen

Je hebt vast wel eens gehoord van Cesar Zuiderwijk. Niet alleen is hij de drummer van Golden Earring, ook is hij al een tijdje bezig met ludieke drumacties om het event 2000 drummers te promoten.

Dit is niet zijn eerste drumspektakel, misschien herinner je je 1000 drummers aan de Maas nog wel. Dit was een groots project van Cesar Zuiderwijk in 1992. Hier waren vijftigduizend mensen in Rotterdam getuige van een spektakel van anderhalf uur.

En nu, 26 jaar later, komen al die drummers naar zee! Cesar Zuiderwijk heeft een twee keer zo groot drumspektakel opgezet: 2000 drummers #aanZee.

Het Noorderstrand van Scheveningen staat op zondag 9 september 2018 vanaf 16.00 in vuur en vlam.

Feest aan Zee

Na het optreden tijdens de Wereldhavendagen in 1992 had Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk een droom, nog een recordpoging.Zijn 2000 drummers-plan te realiseren wordt werkelijkheid in het feestjaar 200 jaar badplaats Scheveningen! Met 2000 drummers #aanZee presenteert Zuiderwijk 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen:

  • Europa/VS (Noord): drumstellen, snaredrums en tamboerijn
  • Zuid-Amerika (Zuid): conga’s, surdo’s, timabales en cowbell
  • Azië (Oost): taiko’s, floortoms en bekken
  • Afrika (West): djembés, doundouns en shakers

Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons en mogelijk een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.

Drum mee

Wil je meedoen? Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar! Alle drummers kunnen mee doen aan dit waanzinnige spektakel.

Je kan je individueel inschrijven, of je kan je als groep inschrijven als je in een percussiegroep, drumband, sambaschool, djembégroep of andersoortige groep zit.

Foto: Anne Reitsma


Feest aan Zee

2000 drummers #aanZee vindt plaats in de stad en aan zee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaan strand en stad voor de wind. Van Plein tot Pier biedt Den Haag haar bezoekers in 2018 extra veel vertier. De agenda is gevuld met grootse publiekstrekkers zoals Red Bull Knock Out. Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. Kind aan Zee en Toekomst aan Zee zijn speciale themaweken en kunstprojecten belichten in de donkere decembermaanden letterlijk de badplaats van een andere kant. De agenda barst van de festiviteiten, maar kenners weten… elke dag aan zee heeft zijn charme. De badplaats zorgt er voor dat bezoekers van Den Haag de zilte verleiding niet kunnen weerstaan!

Kijk voor alle festiviteiten op FeestaanZee.nl

Delen

Bekijk ook deze tips

Sport op Scheveningen

De steeds donker wordende dagen vragen om wat verlichting. En dan in de vorm van wat beweging en ontspanning. Deze perfecte mix kan je vinden in het prachtige sportcentrum Houtrust, gelegen naast de bosjes van Poot, Westduinpark en vlakbij het Zuiderstrand. Kortom goed toeven vlakbij de Scheveningse natuur!

Lees verder

Feest op De Pier

Neem een kijkje bij een bijzonder ​muziekevenement in oktober op De Pier in Scheveningen. Muziek om te kijken en niet om te luisteren, klinkt apart? Maar niet als je weet dat dit evenement speciaal voor doven, slechthorenden en horenden is. Een avond vol DJ's, VJ's, een band, muziekgebarentolk, interactieve media, expressieve dansgroep en een verlichte trilvloer.

Lees verder