Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ritme aan Zee

5 september 2018 - Een feest vol ritme en geluiden die je tot over de duinen van het Zuiderstrand zal horen. We hebben het natuurlijk over het drumspektakel van het jaar; 2000 drummers #aanZee! Vier dit muzikale feest ter ere van het 200 jarig bestaan van de badplaats mee op zondag 9 september.

Even voorstellen

Je hebt vast wel eens gehoord van Cesar Zuiderwijk. Niet alleen is hij de drummer van Golden Earring, ook is hij al een tijdje bezig met ludieke drumacties om het event 2000 drummers te promoten.

Dit is niet zijn eerste drumspektakel, misschien herinner je je 1000 drummers aan de Maas nog wel. Dit was een groots project van Cesar Zuiderwijk in 1992. Hier waren vijftigduizend mensen in Rotterdam getuige van een spektakel van anderhalf uur.

En nu, 26 jaar later, komen al die drummers naar zee! Cesar Zuiderwijk heeft een twee keer zo groot drumspektakel opgezet: 2000 drummers #aanZee.

Het Noorderstrand van Scheveningen staat op zondag 9 september 2018 vanaf 16.00 in vuur en vlam.

Feest aan Zee

Na het optreden tijdens de Wereldhavendagen in 1992 had Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk een droom, nog een recordpoging.Zijn 2000 drummers-plan te realiseren wordt werkelijkheid in het feestjaar 200 jaar badplaats Scheveningen! Met 2000 drummers #aanZee presenteert Zuiderwijk 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen:

  • Europa/VS (Noord): drumstellen, snaredrums en tamboerijn
  • Zuid-Amerika (Zuid): conga’s, surdo’s, timabales en cowbell
  • Azië (Oost): taiko’s, floortoms en bekken
  • Afrika (West): djembés, doundouns en shakers

Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons en mogelijk een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.

Drum mee

Wil je meedoen? Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar! Alle drummers kunnen mee doen aan dit waanzinnige spektakel.

Je kan je individueel inschrijven, of je kan je als groep inschrijven als je in een percussiegroep, drumband, sambaschool, djembégroep of andersoortige groep zit.

Foto: Anne Reitsma


Feest aan Zee

2000 drummers #aanZee vindt plaats in de stad en aan zee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaan strand en stad voor de wind. Van Plein tot Pier biedt Den Haag haar bezoekers in 2018 extra veel vertier. De agenda is gevuld met grootse publiekstrekkers zoals Red Bull Knock Out. Historie en nostalgie drijven tijdens het feestjaar boven in exposities, festivals en voorstellingen. Kind aan Zee en Toekomst aan Zee zijn speciale themaweken en kunstprojecten belichten in de donkere decembermaanden letterlijk de badplaats van een andere kant. De agenda barst van de festiviteiten, maar kenners weten… elke dag aan zee heeft zijn charme. De badplaats zorgt er voor dat bezoekers van Den Haag de zilte verleiding niet kunnen weerstaan!

Kijk voor alle festiviteiten op FeestaanZee.nl

Delen

Bekijk ook deze tips

Ontspannen in de spa

De bladeren vallen van de bomen, en de dagen worden frisser. Hoog tijd voor wat warmte dus, dachten wij. Warmte en ontspanning wordt met deze aanbieding erg toegankelijk. En dat vanuit het meest luxe hotel van Scheveningen; het Kurhaus!

Lees verder

Parade in de haven

Sail komt bijna Scheveningen binnengevaren en daar kijken wij enorm naar uit! Duik in de zeilspektakel aan zee en kom naar de opening op donderdag 20 juni. Hier kan je de schepen binnen zien varen en vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht.

Lees verder

Sea Sights Festival

Hoe de toekomst van Scheveningen eruit ziet? Je kan binnenkort een kijkje nemen in de toekomst van onze badplaats. Dat klinkt spannend toch? En dat is het ook! Het Sea Sights Festival is een feest der innovatie aan de kust waar wij erg naar uitkijken.

Lees verder