Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Rust aan de kust

30 april 2018 - Even helemaal weg aan de kust? Je hoofd leegmaken en rust vinden naast de Noordzee...Deze oase van ontspanning vind je niet alleen in Scheveningen maar heel simpel in je hoofd. De nieuwe Mindfulness praktijk aan de Haagse horizon kan je hier bij helpen. Mindfulyes staat open voor iedereen!

Even voorstellen

Het brein achter Mindfulyes is Lisette Willers. De studieweg die ze, voordat ze met Mindfulness begon, heeft afgelegd voor het openen van haar eigen praktijk is een die meer te maken heeft met het lichaam dan de geest.

In 2016 heeft ze haar studie Geneeskunde afgerond en sindsdien is ze werkzaam als arts.

In 2008 is ze geïnteresseerd geraakt in het beoefenen van Mindfulness en sindsdien heeft Lisette verschillende cursussen en retraites gevolgd, naast haar dagelijkse eigen oefening.In december 2017 heeft ze de opleiding tot mindfulness trainer afgerond en is ze gestart met het geven van cursussen. Lichaam en geest zijn dus uiteindelijk samengekomen.

Waarom Mindfulness? Omdat er een periode is geweest waarin Lisette zelf ook wat minder lekker in haar vel zat. Ze vroeg veel van haar zelf.

Ondanks alle bezigheden en het op papier perfecte leven voelde ze zich leeg van binnen. Ze had geen flauw idee wat ze voelde en wilde vooral afleiding van die kritische stem ergens op de achtergrond die zei dat ze niet goed genoeg was.

Toen is ze begonnen met het voor haar zo onmisbare Mindfulness. Door Mindfulness heeft ze zichzelf leren kennen en accepteren.

Het is een jarenlang proces geweest met vallen en opstaan. Maar dat Mindfulness Lisette's leven een positieve twist heeft gegeven is een ding dat zeker is.

En daarom wil ze Mindfulness zo graag met anderen delen. Het effect zal bij iedereen verschillend zijn en de één zal er meer aan hebben dan de ander, maar niet geschoten is altijd mis!

Koppie erbij

Wat achtergrond kan natuurlijk geen kwaad, want wat is Mindfulness en waar helpt het bij?

Mindfulness helpt je om bewuster te leven, meer rust te ervaren, minder te (ver)oordelen, minder te ergeren, minder te ‘doen’ en meer te ‘zijn. Het vermindert stress en verbetert de stemming.

“Mindfulness is het bewustzijn dat ontstaat door opzettelijk je aandacht bij iets te houden, in het huidige moment en zonder te oordelen”, aldus Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness.

In 1979 richtte Jon Kabat-Zinn, van oorsprong moleculair bioloog, een stresspoli op in het Medisch Centrum van de universiteit van Massachusetts.

Hij ontwierp het succesvolle en wetenschappelijk bewezen effectieve 8-weekse programma MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction. Dit programma is gebaseerd op boeddhistische meditatie tradities.

In 2002 ontwikkelden Zindel Segal en Mark Williams , hoogleraren psychiatrie en psychologie, een op Mindfulness gebaseerde cognitieve therapie: MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy).

Tijdens de trainingen wordt er een combinatie van MBSR en MBCT aangeboden, voor een optimale ervaring.

Voor iedereen

Mindfulness is geschikt voor een breed publiek. De huidige maatschappij vraagt veel van ons: we zijn tijdens een dag zoveel bezig met doen, dat er nauwelijks nog tijd is om te zijn.

Hierbij kan Mindfulness een rustpunt zijn, een moment om tot jezelf te komen.

Mindfulness kan onder andere helpen bij:

  • Stress, een druk leven, burn-out
  • Concentratieproblemen
  • Piekeren, slecht slapen
  • Somberheid, depressie, angst
  • (Chronische) lichamelijke pijn

De Mindfulness training wordt gegeven op de Neptunusstraat 76, Den Haag (Scheveningen). Op de locatie zijn meditatiematten, kussens en dekentjes aanwezig.

Indien het weer het toelaat zal de stiltemiddag of 1 van de avonden op het strand worden gehouden. Hoe heerlijk is dat?

Wij denken dat er geen betere plek is dan Scheveningen en Mindfulyes om jouw eigen oase van rust in je hoofd te vinden!

Delen