Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Sail op Scheveningen

2 april 2019 - De zeilen worden gehesen voor wederom een spetterend event op Scheveningen. De beroemde badplaats wordt namelijk de finishplaats voor een race met prachtige zeilschepen. Eind juni varen deze parels de haven binnen en kan je genieten van de Tall Ships Regatta.

Veilige haven

Deze zomer wordt de haven van Scheveningen het stralende middelpunt van een maritiem event!

Tientallen grote zeilschepen komen van 20 t/m 23 juni dit jaar naar de badplaats, omdat hier dan de finish is van de Liberty Tall Ships Regatta.

Tien tot vijftien klassieke windjammers en rond de twintig middelgrote zeezeilschepen komen daarvoor naar de Scheveningse haven. Veel van deze schepen varen over de hele wereld en zijn alleen te zien bij grote internationale maritieme evenementen zoals Sail Amsterdam, maar nu dus ook voor het eerst in Den Haag.Extra bijzonder van Sail op Scheveningen is dat de schepen niet alleen te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden!

Varen & vuurwerk

In samenwerking met de Tall Ships vloot en Scheveningse rederijen kan je een compleet vaararrangement boeken. Vanaf 20 personen (tot maximaal 180 gasten per schip) heb je de beschikking over je eigen schip om tijdens de vaartocht te genieten van de diverse schepen in de haven.

Ook kun je het ruime sop kiezen voor een zeilervaring op de rede van Scheveningen. De avondvaartochten worden afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Het hoogtepunt van het evenement is de Parade of Sail op zondag 23 juni. En door de samenwerking met Simonis Scheveningen word je ook nog eens culinair verrast!

Evenementen aan zee

Het dek van een groot internationaal Tall Ship is een unieke venue voor een receptie, lunch, diner of feest.

En in samenwerking met het Beach Stadium is er de mogelijkheid om unieke evenementen op maat te organiseren tijdens Sail op Scheveningen.

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Liefde aan zee 2

De dag om de liefde te vieren komt steeds dichterbij. De kust staat deze Valentijnsdag in vuur en vlam dankzij alle activiteiten op Scheveningen. Van hotspots voor een romantisch diner tot een concert vol zilte zoenen, aan het strand is het baden in een zee van liefde met Valentijn.

Lees verder

Koekje erbij?

​Zoals je hier al hebt kunnen lezen, is er een buitengewoon leuk tentje geopend in de Keizerstraat. Dat is dus niks nieuws, maar wat wel nieuw is, is dat wij een leuke aanbieding voor jullie hebben. Dit natuurlijk in het kader van Scheveningen Zuivert! Lees snel even verder als je ook nieuwsgierig bent geworden, en als je houdt van koffie met zelfgemaakte koekjes (en wie houdt daar nou niet van).

Lees verder

Sport aan zee

Je voeten zwoegen door het zand, je zweet in het zonnetje en daarna verkoeling zoeken in de zee; sporten aan zee is het beste dat er bestaat! En we hebben ontzettend leuk nieuws voor jullie, want The Hague Beach Stadium biedt gratis kennismakingslessen aan van een beachsport naar keuze!

Lees verder