Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Save our Seas

12 juni 2019 - Op Scheveningen draait het leven om onze geliefde Noordzee. Wij zwemmen erin, we eten er een visje uit of hebben plezier van watersporten. Toch is deze relatie veelal gebaseerd op nemen en minder op geven; hoog tijd dat daar verandering in komt. De tentoonstelling in Muzee en haar programmering in daar deze zomer op gefocust. Neem een duik in de onderwaterwereld!

Tentoonstelling

In de zomer van 2019 besteedt Muzee aandacht aan de verschillende uitdagingen waarmee de zee tegenwoordig te kampen krijgt.

In de tentoonstelling S.O.S. (Save Our Seas) onderzoeken ze vraagstukken als vervuiling door plastic, overbevissing en de stijging van de zeespiegel.Dat deze uitingen een negatief effect hebben op onze leefomgeving is bekend, maar wat gebeurt er dan precies? En wat kunnen we zelf doen om het tij te keren?

Programmering

Bij deze tentoonstelling is een randprogrammering ontwikkeld van lezingen en workshops om het bewustzijn van ons publiek te vergroten en tevens de dialoog te starten over duurzaamheid en innovatieve oplossingen voor de problemen die we aankaarten.

Voor kinderen is er in de tentoonstelling een speurtocht, zodat ze op speelse wijze kennis opdoen en zelf gaan nadenken over deze problemen.

Of kom een workshop blauwdrukken (cyanotype printen) volgen, en maak je eigen afdrukken van voorwerpen op lichtgevoelig papier!

Kortom, hoog tijd om langs Muzee op Scheveningen te wandelen en meer te leren over de zee.

Delen

Bekijk ook deze tips

Het was weer weekend

Een veelbewogen weekend zo kan je afgelopen weekend wel noemen. Dus daar wilden wij wel wat extra woorden aan vuilmaken. Het begon allemaal vrijdag met Live at the Beach; een groots opgezet strandconcert met vrijdag Golden Earring in de hoofdrol. Dit was een zeer geslaagd concert waar je stiekem nog een beetje van kon meegenieten op een bankje op de duin (niet verder vertellen).

Lees verder

Jazz aan zee

Swingen op Scheveningen kan ook dit jaar weer op De Pier! Jazz aan Zee staat de hele maand augustus op de agenda. Kom ook dansen boven zee en geniet van heerlijke happen op een van de hotspots van de badplaats.

Lees verder

Ringen aan zee

Stel je eens voor: Twintig zandringen van circa 150 bij 300 meter die worden opgebouwd door twee zilverkleurige graafmachines. Het strand van Scheveningen wordt tot een kunstwerk gemaakt. Het blijft niet bij verbeelding, dit is allemaal echt. En dit weekend kan je dit kunstwerk komen bewonderen bij de officiele opening!

Lees verder