Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Save our Seas

12 juni 2019 - Op Scheveningen draait het leven om onze geliefde Noordzee. Wij zwemmen erin, we eten er een visje uit of hebben plezier van watersporten. Toch is deze relatie veelal gebaseerd op nemen en minder op geven; hoog tijd dat daar verandering in komt. De tentoonstelling in Muzee en haar programmering in daar deze zomer op gefocust. Neem een duik in de onderwaterwereld!

Tentoonstelling

In de zomer van 2019 besteedt Muzee aandacht aan de verschillende uitdagingen waarmee de zee tegenwoordig te kampen krijgt.

In de tentoonstelling S.O.S. (Save Our Seas) onderzoeken ze vraagstukken als vervuiling door plastic, overbevissing en de stijging van de zeespiegel.Dat deze uitingen een negatief effect hebben op onze leefomgeving is bekend, maar wat gebeurt er dan precies? En wat kunnen we zelf doen om het tij te keren?

Programmering

Bij deze tentoonstelling is een randprogrammering ontwikkeld van lezingen en workshops om het bewustzijn van ons publiek te vergroten en tevens de dialoog te starten over duurzaamheid en innovatieve oplossingen voor de problemen die we aankaarten.

Voor kinderen is er in de tentoonstelling een speurtocht, zodat ze op speelse wijze kennis opdoen en zelf gaan nadenken over deze problemen.

Of kom een workshop blauwdrukken (cyanotype printen) volgen, en maak je eigen afdrukken van voorwerpen op lichtgevoelig papier!

Kortom, hoog tijd om langs Muzee op Scheveningen te wandelen en meer te leren over de zee.

Delen