Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Schaatsen in Scheveningen

Betoverende lichtjes, spiegelglad ijs, het romantische Kurhaus, klinkt je dat ook als muziek in de oren? Kom dan naar de mooiste schaatsbaan van Nederland! Hier vind je schaats- en ijspret voor jong en oud. En een beetje extra lichaamsbeweging in de winter kan ook geen kwaad!

De rechte schaats rijden
Het leuke aan schaatsen is dat het voor jong en oud is en natuurlijk gezond. In de winter is het extra belangrijk om in beweging te blijven en niet op de bank te hangen. Niet alleen is beweging goed om de kou tegen te gaan, maar ook voor je weerstand en je spieren & gewrichten. Meer daarvoor kan je hier lezen als je dit interessant vindt.

Wanneer en waar
Voor de tiende keer op rij is Scheveningen dit jaar weer het winterse middelpunt van Den Haag. Het belooft een spetterend seizoen te worden, want van 13 november 2016 t/m 15 januari 2017 staat de badplaats van Den Haag weer in het teken van het Cool Event!Koek en zopie
Schaatsen is een sport die je niet in de koude kleren gaat zitten. Het is wel een beetje vallen en opstaan in het begin. Hier nog enkele nuttige tips voor de minder gevorderde schaatser! Zo houd je dat kinnetje (en de rest van je lichaam) wel heel. Je kan jezelf daarna wel belonen met een heerlijke erwtensoep (snert) of een beetje koek en zopie. En geloof ons maar, dat heb je wel verdiend, want met een uurtje schaatsen verbrand je een luttele 400 calorieën.

Meer ijspret
Op 3 december 2016 wordt op spectaculaire wijze ook de 30 meter lange ijsglijbaan geopend! Het bovendek van De Pier zal het beginpunt zijn van de ijsglijbaan waar idereen, jong en oud, op heuse opblaasbanden in volle vaart naar beneden kan roetsjen. Gedurende de hele winter zijn er op en rond de ijsbaan en ijsglijbaan variërende evenementen. Dus houd onze agenda, tips & Facebook goed in de gaten voor meer ijsplezier!

Delen