Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Schaatsen in Scheveningen

Betoverende lichtjes, spiegelglad ijs, het romantische Kurhaus, klinkt je dat ook als muziek in de oren? Kom dan naar de mooiste schaatsbaan van Nederland! Hier vind je schaats- en ijspret voor jong en oud. En een beetje extra lichaamsbeweging in de winter kan ook geen kwaad!

De rechte schaats rijden
Het leuke aan schaatsen is dat het voor jong en oud is en natuurlijk gezond. In de winter is het extra belangrijk om in beweging te blijven en niet op de bank te hangen. Niet alleen is beweging goed om de kou tegen te gaan, maar ook voor je weerstand en je spieren & gewrichten. Meer daarvoor kan je hier lezen als je dit interessant vindt.

Wanneer en waar
Voor de tiende keer op rij is Scheveningen dit jaar weer het winterse middelpunt van Den Haag. Het belooft een spetterend seizoen te worden, want van 13 november 2016 t/m 15 januari 2017 staat de badplaats van Den Haag weer in het teken van het Cool Event!Koek en zopie
Schaatsen is een sport die je niet in de koude kleren gaat zitten. Het is wel een beetje vallen en opstaan in het begin. Hier nog enkele nuttige tips voor de minder gevorderde schaatser! Zo houd je dat kinnetje (en de rest van je lichaam) wel heel. Je kan jezelf daarna wel belonen met een heerlijke erwtensoep (snert) of een beetje koek en zopie. En geloof ons maar, dat heb je wel verdiend, want met een uurtje schaatsen verbrand je een luttele 400 calorieën.

Meer ijspret
Op 3 december 2016 wordt op spectaculaire wijze ook de 30 meter lange ijsglijbaan geopend! Het bovendek van De Pier zal het beginpunt zijn van de ijsglijbaan waar idereen, jong en oud, op heuse opblaasbanden in volle vaart naar beneden kan roetsjen. Gedurende de hele winter zijn er op en rond de ijsbaan en ijsglijbaan variërende evenementen. Dus houd onze agenda, tips & Facebook goed in de gaten voor meer ijsplezier!

Delen

Bekijk ook deze tips

Zeevonk op Scheveningen

De warme dagen en de zon brengen niet alleen veel mensen naar het strand. Zodra het water opwarmt, komen de lichtgevende algen ook boven water. Dit verschijnsel heet zeevonk, en is de afgelopen tijd veelvuldig gespot op Scheveningen, en dat willen wij jullie niet onthouden daarom meer over deze stralende alg.

Lees verder

In de aanbieding: gezonde voeten!

Je kon afgelopen weekend al lezen over Linde en haar Natuurlijk Gezond praktijk. En je kan het misschien al raden, dat onze tweede lezers aanbieding voor de maand april daar mee te maken heeft! Hoe leuk is dat? Dus doe jezelf en je voeten een plezier, en lees even mee.

Lees verder

Fit fit fit

Het is weer tijd voor een beetje actie in je taxi! En niet zomaar actie, maar een duwtje in de rug zodat je lekker fit de zomer in gaat. En dat is het al bijna, toch? Nou ja lente dan, maar in ieder geval is beweging waar het vandaag om draait. De persoonlijke aanpak en hulp daarbij is in zeer deskundige handen, dus daar laten wij je in achter!

Lees verder