Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Schaatsen op Scheveningen

5 november 2018 - De winter staat weer bijna voor de deur en dat betekent ijspret! Ook dit seizoen kun je weer genieten op Scheveningen van het Cool Event. Het Kurhausplein wordt omgetoverd tot een schaatsbaan vanaf 10 november. Dus kom naar de badplaats en bind die ijzers onder je voeten.

Schaatspret

Wat een feest! Vanaf aanstaande zaterdag kun je weer iedere dag terecht op de 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen.

Van 10:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur 's avonds kan je met je schaatsen zweven over het bevroren plein. Om daarna lekker neer te ploffen bij een van de verwarmde terrassen bij de restaurants rondom de schaatsbaan. Deze bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse dranken en gerechten.De toegangsprijs voor Kurhaus on Ice schaatsbaan 5 euro, schaatshuur 4 euro. Let op: noren worden niet toegelaten op de schaatsbaan in verband met de veiligheid.

Op de vrijdagavonden, tijdens de lichtprojecties van The Hague Highlights, is er discoschaatsen op de schaatsbaan (16, 23 en 30 november en 7 december). Vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur zorgen ze voor discoballen en een DJ.

Roetsjen aan zee

En er kan ook weer geroetsjt worden! Vanaf zaterdag 1 december tot en met zondag 13 januari komt op de boulevard van Scheveningen, naast de Pier weer een super coole Ice Roetsjbaan.

Deze gigantische glijbaan van ijs is open van 12.00 tot en met 18.00 uur. Je glijdt zo naar de beneden de boulevard op; gegarandeerde glijpret!

De Ice Roetsjbaan is leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, veiligheid staat voorop dus je moet wel een helmpje op.

Ijzige beelden

Nog meer goed nieuws: de Ice Expo komt ook terug! Vanaf zaterdag 1 december tot en met zondag 13 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijsbeelden komen bekijken!

Van 10.00 tot 19.00 uur (en in de kerstvakantie tot maar liefst 20.00 uur) vind je de ijsbeeldententoonstelling op het strand van Scheveningen naast De Pier. Een bezoek aan Scheveningen is niet compleet als je niet bij de ijsbeelden bent geweest!

Een dagje uit op Scheveningen

Je kunt Cool Event natuurlijk ook combineren met andere leuke activiteiten op Scheveningen; maak er een compleet dagje uit van!

Op 10 november is er natuurlijk de Red Bull Knock Out, dus als je daar bent geweest is schaatsen een leuke activiteit om je dag mee af te sluiten.

Of loop even langs Sea Life (dat is om de hoek), of ga een avondje naar de film bij de Pathé bioscoop die tegenover de schaatsbaan gevestigd is.

Kortom je bent de komende tijd verzekerd van een gezellig dagje uit met schaatsen op Scheveningen bij het Cool Event!

Delen

Bekijk ook deze tips

Buitengewone voornemens

Ja, ja, een nieuw jaar is aangebroken, dus het is weer tijd voor...juist, goede voornemens! En laten wij nou net iets voor jullie op een rijtje hebben gezet. Dan hebben we het niet over standaard gezonde voornemens; we bonjouren je niet de sportschool in en als jij dat taartje wilt eten slaan wij hem ook niet uit je handen. We hebben het over de kleine dingen, en geloof ons, het zit hem juist in die kleine dingen die je leven in 2017 helemaal te gek gaan maken!

Lees verder

Een bed aan zee

Scheveningen is een heerlijke plek om te wonen, maar als je er voor een dagje komt zou je dat ook wel eens willen toch? Gelukkig is er een manier om daar even aan te proeven! En misschien is deze plek nog wel leuker dan een woonhuis. We hebben het natuurlijk over Jorplace, het leukste hostel in de Keizerstraat!

Lees verder

Een vet feestje

The Fat Mermaid was afgelopen zomer de plek waar heel Scheveningen samenkwam voor gezelligheid, lekker eten, tropische drankjes en minstens zulke exotische dansjes. En die dansjes kan je vrijdag 5 oktober tot in de late uurtjes voortzetten!

Lees verder