Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningse ‘Schattepetat’

Wassenaar Snacks is al bijna 50 jaar een begrip in Scheveningen. Opgericht door Joop Wassenaar in 1960, die later werd bijgestaan door zijn broers Jacques, Martin en Albert Verheij. Inmiddels is het nog steeds de beste snackbar van Scheveningen, hoog tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken!

Huisgemaakte snacks

Deze heren van het goede snackleven maken alle happen zelf. Van een heerlijke sate, tot ham-kaas soufflé. Of wat dacht je van een kroket, en niet alleen een gewone rundvlees maar ook asperge of garnalen komen eraan te pas. Misschien wil je liever eentje met paddestoelen en truffel? De combinaties zijn eindeloos en vernieuwend. Ja bij Wassenaar weet je wat je eet!

En een kleine krokante gouden tip van ons is toch wel het patatje stoofvlees (huisgemaakt!), om je vingers bij op te eten (of af te likken). En naast het feit dat bijna alles huisgemaakt wordt, is het stukje geschiedenis ook erg leuk aan deze snackbar. Lees daarover hieronder iets meer.

Een stukje geschiedenis

Vroeger al werden bijna alle producten in eigen keuken dagelijks vers bereid. Tot op de dag van vandaag is aan dit ritueel niets veranderd. Dit ‘eigen’ assortiment is alleen maar uitgebreid. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de kwaliteit hiervan hoog te houden.De naam zal niet veranderen, maar sinds 2007 is Albert Verheij de trotse eigenaar van Wassenaar Snacks, bijgestaan door Jacques (Sjaak) Wassenaar, Rob en Martijn. Wassenaar Snacks is in 2008 bekroond met maar liefst 2 snacksterren! Die werden uitgereikt door Pierre Wind en Bart Chabot. Hiermee is Wassenaar Snacks uitgeroepen tot de beste snackbar 2008/2009 van Nederland.

Loopt het water je in de mond en wil je meer weten over dit snackpaleis aan zee? Check dan: http://wassenaarsnacks.nl/. Of ga gewoon even langs in de Dirk Hoogeraadstraat, na een biertje bij de Nelson, of een strandwandeling!

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Overzicht Maart

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen! De maand maart roert zijn staart en er is voor ieder wat wils. De stad aan zee wordt verlicht door de activiteiten op onze agenda. Geniet van lichtpuntjes in de badplaats. Dit A Night Out overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. Luister en dans mee!

Lees verder

La Sirena Fashion & Lifestyle summer must haves

We zouden bijna de paraplu deze zomer als must-have accessoire onder de aandacht brengen. We hebben hem toch maar niet in het rijtje opgenomen. Maar hij is er deze week echt: de zomer! Dus bij deze DE must-have items voor deze zomer! Met dank aan Angel van La Sirena Fashion & Lifestyle (Stevinstraat 109).

Lees verder

Fruitige massage

De lente is weer begonnen, dat betekent dat het al bijna badpakken tijd is! Dus om onze lezers fit en fruitig te houden hebben we weer een leuke 'Scheveningen Zuivert' aanbieding voor jullie. Samen met Saijai Wellness wordt de maand april een ontspannen tijd. Leun even achterover en sluit niet je ogen, anders kan je niet lezen, dat kan je beter voor een massage bewaren...

Lees verder