Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningse ‘Schattepetat’

Wassenaar Snacks is al bijna 50 jaar een begrip in Scheveningen. Opgericht door Joop Wassenaar in 1960, die later werd bijgestaan door zijn broers Jacques, Martin en Albert Verheij. Inmiddels is het nog steeds de beste snackbar van Scheveningen, hoog tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken!

Huisgemaakte snacks

Deze heren van het goede snackleven maken alle happen zelf. Van een heerlijke sate, tot ham-kaas soufflé. Of wat dacht je van een kroket, en niet alleen een gewone rundvlees maar ook asperge of garnalen komen eraan te pas. Misschien wil je liever eentje met paddestoelen en truffel? De combinaties zijn eindeloos en vernieuwend. Ja bij Wassenaar weet je wat je eet!

En een kleine krokante gouden tip van ons is toch wel het patatje stoofvlees (huisgemaakt!), om je vingers bij op te eten (of af te likken). En naast het feit dat bijna alles huisgemaakt wordt, is het stukje geschiedenis ook erg leuk aan deze snackbar. Lees daarover hieronder iets meer.

Een stukje geschiedenis

Vroeger al werden bijna alle producten in eigen keuken dagelijks vers bereid. Tot op de dag van vandaag is aan dit ritueel niets veranderd. Dit ‘eigen’ assortiment is alleen maar uitgebreid. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de kwaliteit hiervan hoog te houden.De naam zal niet veranderen, maar sinds 2007 is Albert Verheij de trotse eigenaar van Wassenaar Snacks, bijgestaan door Jacques (Sjaak) Wassenaar, Rob en Martijn. Wassenaar Snacks is in 2008 bekroond met maar liefst 2 snacksterren! Die werden uitgereikt door Pierre Wind en Bart Chabot. Hiermee is Wassenaar Snacks uitgeroepen tot de beste snackbar 2008/2009 van Nederland.

Loopt het water je in de mond en wil je meer weten over dit snackpaleis aan zee? Check dan: http://wassenaarsnacks.nl/. Of ga gewoon even langs in de Dirk Hoogeraadstraat, na een biertje bij de Nelson, of een strandwandeling!

Delen

Bekijk ook deze tips

Wintervuurwerk

Er hangt weer licht in de lucht op Scheveningen! Het wintervuurwerk schittert boven zee en je kan een aantal avonden in december, vanaf de boulevard, het spektakel aanschouwen. Eet bij een van de heerlijke restaurantjes of ga van tevoren roetsjen en schaatsen bij het Cool Event!

Lees verder

Nog een bakkie?

Een bakkie op Scheveningen hoort bij de dagelijkse routine van vele inwoners van de badplaats. Er zijn aardig wat buitengewone tentjes waar je hiervoor terecht kan. Maar gelukkig komen er ook nog steeds geweldige plekken bij waar je een heerlijke bakkie kan halen. Dus daarom deze week de tip om nog een bakkie te halen, bij een nieuw koffietentje die ook zo heet!

Lees verder

Paasbrunchen aan zee

Met pasen is er veel te doen op Scheveningen. Eieren zoeken en ze op eten bijvoorbeeld. Bijna elke strandtent organiseert wel een brunch of andere leuke activiteit. Dus hop zeker even langs voor een hapje of een drankje aan het strand, want met al deze bruisende tips wordt Pasen vieren een eitje.

Lees verder