Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Scheveningse ‘Schattepetat’

Wassenaar Snacks is al bijna 50 jaar een begrip in Scheveningen. Opgericht door Joop Wassenaar in 1960, die later werd bijgestaan door zijn broers Jacques, Martin en Albert Verheij. Inmiddels is het nog steeds de beste snackbar van Scheveningen, hoog tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken!

Huisgemaakte snacks

Deze heren van het goede snackleven maken alle happen zelf. Van een heerlijke sate, tot ham-kaas soufflé. Of wat dacht je van een kroket, en niet alleen een gewone rundvlees maar ook asperge of garnalen komen eraan te pas. Misschien wil je liever eentje met paddestoelen en truffel? De combinaties zijn eindeloos en vernieuwend. Ja bij Wassenaar weet je wat je eet!

En een kleine krokante gouden tip van ons is toch wel het patatje stoofvlees (huisgemaakt!), om je vingers bij op te eten (of af te likken). En naast het feit dat bijna alles huisgemaakt wordt, is het stukje geschiedenis ook erg leuk aan deze snackbar. Lees daarover hieronder iets meer.

Een stukje geschiedenis

Vroeger al werden bijna alle producten in eigen keuken dagelijks vers bereid. Tot op de dag van vandaag is aan dit ritueel niets veranderd. Dit ‘eigen’ assortiment is alleen maar uitgebreid. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de kwaliteit hiervan hoog te houden.De naam zal niet veranderen, maar sinds 2007 is Albert Verheij de trotse eigenaar van Wassenaar Snacks, bijgestaan door Jacques (Sjaak) Wassenaar, Rob en Martijn. Wassenaar Snacks is in 2008 bekroond met maar liefst 2 snacksterren! Die werden uitgereikt door Pierre Wind en Bart Chabot. Hiermee is Wassenaar Snacks uitgeroepen tot de beste snackbar 2008/2009 van Nederland.

Loopt het water je in de mond en wil je meer weten over dit snackpaleis aan zee? Check dan: http://wassenaarsnacks.nl/. Of ga gewoon even langs in de Dirk Hoogeraadstraat, na een biertje bij de Nelson, of een strandwandeling!

Delen

Bekijk ook deze tips

Zen op zondag met Bootcamp & yoga

Heb je zin om je conditie voor de zomer een boost te geven en hou je van buiten sporten? Yogaseads organiseert in de periode van 6 maart t/m 3 juli Bootcamp & yoga. 15 weken lang kun je elke zondag van 11.15 - 12.45 uur inspannen en ontspannen onder begeleiding van ervaren trainers.

Lees verder

Liefde aan zee

De dag om de liefde te vieren komt steeds dichterbij. De kust staat deze Valentijnsdag in vuur en vlam dankzij alle activiteiten op Scheveningen. Van hotspots om te dineren tot een concert vol zilte zoenen, aan het strand is het baden in een zee van liefde met Valentijn.

Lees verder

Detox & Zen

De studio van Yogaseads ligt aan de rand van Scheveningen, op steenworp afstand van de zee. Yogaseads is ontstaan vanuit het idee om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga staat voor verbinden, niet alleen van lichaam en geest, maar ook van mensen. Dat is dan ook wat er in de studio gebeurd. En eind deze maand kan je mee doen aan een voorjaarsdetox!

Lees verder