Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Schoon strand

25 juli 2019 - Met deze prachtige dagen hebben wij geluk, maar het strand soms iets minder. Het strand op Scheveningen heeft het zwaar te verduren vooral na de mooie zomerdagen. Helaas laten mensen nog steeds plastic achter en dit komt in zee terecht. Lees hier hoe jij binnenkort je steentje bij kan dragen aan een schoon strand!

Een zee van plastic

We weten het ondertussen allemaal: plastic is een groot probleem. Vogels en vissen overlijden omdat hun buik er vol mee zit, de oceanen raken steeds meer vervuild en we krijgen het zelf ook binnen in de vorm van microplastics. Tijd om hier iets aan te doen!

Daarom nodigt Lush The Hague je uit om samen met The Shore Scheveningen, activiste Julia van Rooij de handen uit de mouwen te steken tijdens deze Beach Clean Up.

Een schone middag

Op zondagmiddag 28 juli ben je vanaf 12.00 uur van harte welkom bij de duurzaamste hotspot van Den Haag: The Shore. Hier kun je terecht voor biologische en lokale lekkernijen, waarbij zo min mogelijk disposables gebruikt worden.

The Shore is dan ook niet voor niets winnaar van de Haagse strand-en terrasbeurs award in de categorie duurzaamheid.Na de inschrijving en een korte intro van Julia van Rooij ga je aan de slag met afval rapen. Julia is ambassadrice van Stichting Clear Water Initiative en maakt zich hard voor meer bewustzijn over het plastic probleem.

Red je 12.00 niet? Geen probleem, je kunt ook later aansluiten. Er wordt gezorgd voor een paar handschoenen en tasssen waarin je je afval kwijt kunt.

Je verzameling kun je daar inleveren tot 15.30 uur, en als bedankje voor je goede daad krijg je van een fijne goodiebag mee naar huis.

Duik jij ook mee in deze zee van plastic? Stuur dan een mailtje naar denhaag@lush.nl, zodat ze zeker weten dat er voor iedereen genoeg materiaal is. Geniet ook van een schoon strand, we zien je daar!

Delen