Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Sea Sights Festival

15 augustus 2018 - Hoe de toekomst van Scheveningen eruit ziet? Je kan binnenkort een kijkje nemen in de toekomst van onze badplaats. Dat klinkt spannend toch? En dat is het ook! Het Sea Sights Festival is een feest der innovatie aan de kust waar wij erg naar uitkijken.

Even voorstellen

Wat moet je je voorstellen bij het Sea Sights Festival? Dit is het innovatiefestival aan en over de kust. Bijzonder onderdeel van het festival is de Sea Sights Expo van 19 t/m 21 oktober op de Scheveningse boulevard, ter hoogte van de Pier.

Bij de expo presenteren nationale en internationale ondernemers, kunstenaars, studenten en visionairs in tien zeecontainers hun toekomstidee over de kust.Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober zijn er diverse leuke demonstraties en is er een speciaal kinderprogramma in samenwerking met 'de Betovering' en 'Plastic Circle'.

Het Sea Sights Festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Scheveningen. Met een vrij toegankelijke expositie, een Summit voor en door professionals en een debat voor bewoners is Sea Sights een festival voor iedereen.

Zien aan zee

Wat is er bij Sea Sights allemaal te zien en te doen? Wij hebben het hieronder even voor jullie op een rijtje gezet!

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op de Sea Sights Expo. Hier vind je antwoord op al je vragen over de toekomst. Kun je straks in zee wonen? Vinden we zeewier eten over een paar jaar de gewoonste zaak van de wereld? En hoe beschermen wij ons tegen de steeds hoger wordende zeespiegel? Ontdek het tijdens de Sea Sights Expo.

En als je trek heb gekregen van al dat moois op de boulevard, kan je een broodje van de toekomst proeven bij de verschillende foodtrucks op de Sea Sights Expo. Zij serveren het eten van de toekomst. Dat wordt smullen!

Kinderprogramma

Tijdens dit festival over de toekomst van onze kust, is natuurlijk ook ruimte voor de generatie van de toekomst. Zaterdag 20 en zondag 21 oktober is er een speciaal kinderprogramma. De activiteiten zijn onderdeel van Festival de Betovering. Hieronder alles kinderactiviteiten op een rijtje.

- Dobberende Schoolflessen aan Zee - 2 t/m 12 jaar | Zaterdag 20 oktober | 12.45 uur

Afgelopen maanden zijn duizenden leerlingen en hun families, buren en vrienden zich bewust geworden van zwerfvuil en plastic afval. Plastic Circle ging op tien Haagse scholen in gesprek met leerlingen over plastic soep, duurzaamheid en circulaire economie. Want je kan van plastic afval nog nuttige en leuke dingen maken. De leerlingen hebben plastic doppen van bijvoorbeeld melkflessen en deksels van de pindakaaspot verzameld in een daarvoor bestemde menshoge fles. Het eindresultaat van deze leerzame inzamelactie wordt op de Sea Sights Expo onthuld.

- Plastorama - 4 t/m 12 jaar | Zaterdag 20 en zondag 21 oktober | vanaf 15.00 uur

Plastorama is een 5D installatie waarbij acht mensen hun hoofd in een reusachtige berg van 4000 plastic zakjes steken. Binnen in de berg speelt een klein rood plastic zakje de onwaarschijnlijke hoofdrol. De kijker wordt meegenomen op een reis in beeld, geluid, geur, tast en proeft het zout van de zilte zee op de lippen. Een beetje film, een beetje theater en iets met een oude fiets.

- Workshop Afvalmode: Op de foto in je eigen afvalmode - 10 t/m 12 jaar | Zaterdag 20 en zondag 21 oktober | 11.00 uur & 13.00 uur & 15.30 uur.

Afval bestaat niet! Nou, dat wil zeggen, je kan nog heel veel leuke en nuttige dingen van afval maken. Laat je meenemen in de wereld van afval en inspireren om er mode van te maken. En met het resultaat mag je op de foto! Zo vraag jij aandacht voor een duurzame wereld waaraan ieder zijn steentje bijdraagt. Kaartjes zijn € 4,00 p.s. | 90 minuten Reserveren kan via karin@plasticcircle.nl. Geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag en welk tijdstip je kiest.

Sea Sights Debat en Summit

De Pier in Scheveningen is zaterdag 20 oktober het podium voor het eerste Sea Sights Debat. Bewoners van Scheveningen en omstreken gaan in gesprek over de toekomstmogelijkheden van de kust.

Hoe ziet jouw ideale leven aan zee eruit? Het debat is van 15.00 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een borrel. Entree is gratis en aanmelden kan binnenkort op de website van Sea Sights.

Naast het debat is er ook een summit. Hierbij gaan representanten van verschillende sectoren, beleidsmakers en visionairs in gesprek over de toekomst van onze kust. De Sea Sights Summit vindt plaats op 19 oktober (09.00 tot 16.00 uur) in Scheveningen. Kaarten zijn binnenkort te koop via de website.

Toekomstmuziek

De kust biedt kansen, en biedt toekomst. Of het nu gaat om energie, voedselvoorziening, klimaat, leven en of werken in onze kuststreken: meer en meer realiseren we ons dat de antwoorden op grote vraagstukken van zee komen.

Het vierdaagse Sea Sights Festival biedt een uniek kijkje in de toekomst van steden aan zee. Dit doen ze door nationale en internationale initiatieven te tonen, door inspirerende verhalen te vertellen en door durfdenkers, beleidsmakers en ontwikkelaars met elkaar in contact te brengen. Want ze geloven dat complexe vraagstukken vragen om nieuwe samenwerkingsverbanden.

Dus kom ook naar Sea Sights om te kunnen praten over de toekomst en te proosten op (en hopelijk ook vaker in) de toekomst!

Delen

Bekijk ook deze tips

Pretty Face voor een prikkie

Beautysalon Pretty Face zit nu bijna een jaar op de Zandvoortstraat. Misschien herinner je je Sanne nog van ons artikel ‘Meet Sanne’? De salon staat voor een hoge kwaliteit, wat wel betaalbaar is voor iedereen. Met de aanwezigheid van Sanne staat de salon voor een warme, professionele en perfectionistische manier van werken. Omdat iedereen deze koude dagen wel wat warmte kan gebruiken, hebben wij een hele leuke aanbieding geregeld in het kader van ‘Scheveningen Zuivert’.

Lees verder

Cultuur aan zee

Cultuur in optima forma en nog wel nabij prachtige duinen en het fijne Scheveningse strand.

Lees verder

Wakker worden aan zee

Met het zand nog tussen je tenen, na een frisse duik in zee, óf zo je bed uit gerold met het slaapzand nog in je ooghoeken. Kom in het weekend heerlijk wakker worden of even lekker onderuit zitten in hartje Scheveningen bij het spiksplinternieuwe Byron Bay Lunch Café.

Lees verder