Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

A Night Out - Shoppen aan het strand

22 juni 2018 - Een dagje wandelen over het strand van Scheveningen, de Volvo Ocean Race Village bezoeken, en daarna nog even shoppen in de binnenstad. Of een hapje aan het strand en dan naar de stad, dat is toch wat je wilt?! Vooral omdat het strand naar de stad wordt gebracht met de ShoppingNight en het feestelijke thema ‘Fête de la Mer’. Dus je voelt je als een vis in het water in de binnenstad.

Shoppen in strandsferen

De twaalfde editie van de ShoppingNight, het grootste winkelevenement van Nederland, staat volledig in het teken van Feest aan Zee; ‘Fête de la Mer’ en biedt een avond vol acties en entertainment in de bruisende binnenstad van Den Haag.

Een heerlijke avond uit, van Paris Plage tot petit four! Saint-Tropez of Bretagne, op vrijdag 29 juni kleurt Binnenstad Den Haag volledig blauw, wit, rood en waan je je volledig in de sfeer van Franse badplaatsen.Ook dit jaar doen er ontzettend veel ondernemers mee en is tijdens ShoppingNight de Binnenstad traditiegetrouw tot middernacht open. Er worden binnen en buiten, tal van leuke, gratis evenementen en activiteiten georganiseerd!

Van strand naar stad in de avond

De ShoppingNight is naast een mooie gelegenheid om tot laat te kunnen winkelen ook een bijzondere avond uit in Binnenstad Den Haag.

In de Grote Marktstraat, die voor deze gelegenheid omgetoverd is tot ‘Paris Plage’ kan men struinen over een echte Franse markt maar ook genieten van optredens van het Internationale straattheatergezelschap Theater Tol die met hun imposante ‘bike parade’ de show zullen stelen.

De Denneweg is dit jaar als nieuwkomer op de ShoppingNight de plek waar bezoekers de avond beginnen met een Frans aperitief.

In en rondom deze straat, die omgedoopt wordt tot Saint-Tropez, zullen diverse sfeervolle optredens verzorgd worden. Denk aan live Franse chansons van de Haagse chansonband Tess et les Moutons of een rustieke ‘bakfiets dj’ met bakelieten plaatjes.

Dit alles onder de bomen en op de stoep onder retro gekleurde lampjes. Aan bijzondere aankleding zal het in de Haagse winkelstraten niet ontbreken, volledig in het thema zal in de Passage een vijf meter hoge Eiffeltoren oplichten, de extra grote Feest aan Zee strandstoel aan het begin van de Hoogstraat zal zorgen voor mooie fotomomenten.

Winkels en meer

Alle deelnemende winkels zorgen voor een bijzonder gastvrij ontvangst in hun winkels. Zo krijgen de eerste 250 klanten bij souvenirwinkel De Jongens aan de Vlamingstraat een lekker petit fourtje (taartje), gemaakt door de Haagse Bakkerij Hessing, geniet je bij de Hema van een ‘echt Hema hapje en drankje’ en proef je bij Dille en Kamille diverse Franse hapjes uit het Dille & Kamilleassortiment.

Ook kunnen bezoekers van de ShoppingNight in diverse winkels gratis advies krijgen op gebied van make-up, huidverzorging, styling en geeft hoedenontwerper Berry Rutjes van het Noordeinde zelfs een gratis ‘make-up over’ van een professionele make–up artiest met een bijpassend hoedenadvies á la Brigitte Bardot.

Bij cosmeticawinkel Lush krijgen klanten de mogelijkheid om zelf een product te maken dat ze vervolgens mee naar huis mogen nemen en bij Decathlon mag je gooien met de Quechua Pop-Up Tent, diegene die hem het snelste uitgooit, die wint hem!

Avondje uit

De ShoppingNight is de perfecte avond uit die een mix biedt tussen stad en strand. Om alvast in de sfeer te komen kan je een goede strandwandeling maken en daarna een heerlijke hap eten bij Cafe de Bayonne in de Keizerstraat!

Mosselen en een goed glas wijn, verschillende pinchos om van te watertanden, olijfjes en Iberico ham. Geniet als een god in Frankrijk op Scheveningen.

Daarna loop je een stukje de straat uit en pak je gemakkelijk tram 1 naar de binnenstad! Of een stukje fietsen in ook nooit mis.

Je kan natuurlijk ook jezelf eerst even in de watten leggen in de stad, en lekker shoppen om daarna nog even langs alle optredens in de Volvo Ocean Race Village te gaan. En je voetjes van de vloer in het zand te doen! Kortom stad en strand is de combinatie die jouw avond tot een groot succes maakt!

A Night Out aan Zee

De allure van de boulevard van Scheveningen laat de sterren stralen. Aan zee bruist het elke avond van het jaar. Ontdek de pracht van de nacht samen met A Night Out aan Zee. Bekijk de avondprogrammering op parels van plekken en met speciaal georganiseerde muziek evenementen. Wandel mee met een muziekexpeditie of proef de grandeur van het Kurhaus. A Night Out aan Zee biedt ideeën voor activiteiten te kust en te keur en laat zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben.

Delen