Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Slaap lekker in Scheveningen

Een uiltje knappen, maffen, doezelen, tukken, meuren, of wegdromen, dit doe je zo’n 32 jaar van je leven. Toch verloopt dit niet altijd even soepel bij iedereen. Woelen en draaien, water drinken, even plassen, je kent het wel. Soms is de reden duidelijk, want je werkt te hard of er zijn andere zorgen die je wakker houden. Meestal is stress een grote boosdoener van het verstoren van je nachtelijke ritueel. Dan ga je zoeken naar oplossingen; iets doen aan de stress, lange strandwandelingen, yoga, of sporten. Maar wij hebben nog een tip voor je, die je aan dit lijstje kan toevoegen. Droom even weg met ons bij Room for Beauty en hun bijzondere nieuwe pro-sleep massage.

Geen stress

We gaan op bezoek bij Room for Beauty en spreken daar met eigenaresse Marina. Zij vertelt dat deze massage is ontwikkeld omdat stress de grootste reden aan het worden is van allerlei disfunctionaliteit van mensen. Niet goed slapen is een boosdoener van heel wat kwaaltjes. En hoe ga je dan ontspannen? “Niet iedereen heeft zin in de sportschool, wandelen of yoga.” Een zachte langzame massage kan hier een uitkomst voor zijn! Het werkt bijna therapeutisch, aldus deze ervaren schoonheidsspecialiste.In haar Room for Beauty in de Stevinstraat speelt ze een thuiswedstrijd: “Ik vind het hier heerlijk, en heb hier ook om de hoek gewoond.” Haar klanten zijn heel veel mensen uit de buurt maar ook mensen die vanuit Limburg een weekendje met vriendin langskomen.

Ze zit nu 5 jaar in Scheveningen en daarvoor in het het centrum. Room for Beauty werkt op basis van het [comfort zone] totaalconcept van Italiaanse origine. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten, afgestemd op het individu en de unieke behandelmethodes garanderen een ultieme beleving van schoonheid en well-being. Marina werkt al 17 jaar met [comfort zone] en het verveelt nog steeds niet!

Meer massage

Maar nog even terug naar de pro sleep behandeling. Waarom is die zo bijzonder vragen we aan Marina. “Het is een nieuwe manier van ontspannen omdat het niet op de massages lijkt die er al zijn. Het is een hele zachte vorm van bijna aaien op een hartslagtempo, en dat gaat en gaat maar door en dat duurt een uur. En je komt helemaal uit je hoofd, je wordt er niet slaperig van ofzo maar je hoofd is even uitgezet zeg maar omdat je alleen maar voelt.”

De focus ligt op wat je voelt en op de geur. De geur is de huisgeur van [comfort zone], die werkt op het stukje in je hersenen waar je ontspanning uit kan halen. Die is daarop ontworpen, waardoor de behandeling gelijk aanslaat, ook als je gehaast de behandeling binnenloopt. Het helpt ook dat er wordt gewerkt met producten uit een hoog segment, aandacht voor de klant en voor details.

“Je kan het wel vertellen maar je moet het echt voelen.”

Marina’s zangerige stem klinkt als rustgevende muziek in de oren. We krijgen een korte impressie van een kwartier (waarin je al helemaal weg zweeft op een roze wolk). Lees hieronder even hoe dat was, en als je dan nog niet overtuigd bent…tja dan weten wij het ook niet meer!

Beleven is begrijpen

Het begint allemaal met een feestje voor de zintuigen: muziek, geuren en rustgevende kleuren. Als je ogen dichtgaan ben je eigenlijk al ontspannen, of ‘uit’ zo zou ik het willen noemen. Een welkomstritueel met los stretchen van de spieren gaat gepaard met zachte aanraking die je in vervoering brengen. Zachte aanrakingen volgens elkaar ritmisch waardoor je voelt alsof je zweeft, en opmerkelijk is dat er geen gedachten meer zijn. Of misschien lijkt het alsof je gedachten even ver weg zijn, op vakantie. Het is (cliche) bijna niet in woorden uit te drukken. Olie en kwasten, alles wordt uit de kast getrokken om je zintuigen te prikkelen op een niveau waar massage niet bij kan. Echt een unieke ervaring die later ook nog effect heeft. Dit effect is dat je je opgeruimd voelt, niet moe, maar helder alsof alle gedachten gearchiveerd zijn. Daardoor slaap je natuurlijk ’s avonds als een roos, en dus geschiedde.

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Jazz aan Zee

​De maand augustus klinkt je als muziek in de oren, want het is swingen geblazen aan zee! Deze hele maand kan je swingen met je voeten in het zand, en genieten van de mooiste optredens. Jazz aan Zee viert hoogtij, en dit zomerse overzicht laat je zien welke parels je kan bezoeken. ​​Luister en dans mee aan zee!

Lees verder

Water tappen

Water drinken is belangrijk vooral met de hete zomer die eraan zit te komen! Daarom zijn er een aantal nieuwe watertappunten aan de boulevard bijgekomen, met dank aan Feest aan Zee. Lees even mee, dan loopt het water je vast al in de mond.

Lees verder

Fit in februari

​We blijven in beweging tijdens de koude dagen. En niet voor niets want ook al lijkt het ver weg, ooit gaat die bikini weer aan. En om alle lieve mooie vrouwen een steuntje in de rug te bieden, deze week een tip om nog lekkerder in je vel te zitten met een knipoog naar de zomer.

Lees verder