Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Slaap lekker in Scheveningen

Een uiltje knappen, maffen, doezelen, tukken, meuren, of wegdromen, dit doe je zo’n 32 jaar van je leven. Toch verloopt dit niet altijd even soepel bij iedereen. Woelen en draaien, water drinken, even plassen, je kent het wel. Soms is de reden duidelijk, want je werkt te hard of er zijn andere zorgen die je wakker houden. Meestal is stress een grote boosdoener van het verstoren van je nachtelijke ritueel. Dan ga je zoeken naar oplossingen; iets doen aan de stress, lange strandwandelingen, yoga, of sporten. Maar wij hebben nog een tip voor je, die je aan dit lijstje kan toevoegen. Droom even weg met ons bij Room for Beauty en hun bijzondere nieuwe pro-sleep massage.

Geen stress

We gaan op bezoek bij Room for Beauty en spreken daar met eigenaresse Marina. Zij vertelt dat deze massage is ontwikkeld omdat stress de grootste reden aan het worden is van allerlei disfunctionaliteit van mensen. Niet goed slapen is een boosdoener van heel wat kwaaltjes. En hoe ga je dan ontspannen? “Niet iedereen heeft zin in de sportschool, wandelen of yoga.” Een zachte langzame massage kan hier een uitkomst voor zijn! Het werkt bijna therapeutisch, aldus deze ervaren schoonheidsspecialiste.In haar Room for Beauty in de Stevinstraat speelt ze een thuiswedstrijd: “Ik vind het hier heerlijk, en heb hier ook om de hoek gewoond.” Haar klanten zijn heel veel mensen uit de buurt maar ook mensen die vanuit Limburg een weekendje met vriendin langskomen.

Ze zit nu 5 jaar in Scheveningen en daarvoor in het het centrum. Room for Beauty werkt op basis van het [comfort zone] totaalconcept van Italiaanse origine. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten, afgestemd op het individu en de unieke behandelmethodes garanderen een ultieme beleving van schoonheid en well-being. Marina werkt al 17 jaar met [comfort zone] en het verveelt nog steeds niet!

Meer massage

Maar nog even terug naar de pro sleep behandeling. Waarom is die zo bijzonder vragen we aan Marina. “Het is een nieuwe manier van ontspannen omdat het niet op de massages lijkt die er al zijn. Het is een hele zachte vorm van bijna aaien op een hartslagtempo, en dat gaat en gaat maar door en dat duurt een uur. En je komt helemaal uit je hoofd, je wordt er niet slaperig van ofzo maar je hoofd is even uitgezet zeg maar omdat je alleen maar voelt.”

De focus ligt op wat je voelt en op de geur. De geur is de huisgeur van [comfort zone], die werkt op het stukje in je hersenen waar je ontspanning uit kan halen. Die is daarop ontworpen, waardoor de behandeling gelijk aanslaat, ook als je gehaast de behandeling binnenloopt. Het helpt ook dat er wordt gewerkt met producten uit een hoog segment, aandacht voor de klant en voor details.

“Je kan het wel vertellen maar je moet het echt voelen.”

Marina’s zangerige stem klinkt als rustgevende muziek in de oren. We krijgen een korte impressie van een kwartier (waarin je al helemaal weg zweeft op een roze wolk). Lees hieronder even hoe dat was, en als je dan nog niet overtuigd bent…tja dan weten wij het ook niet meer!

Beleven is begrijpen

Het begint allemaal met een feestje voor de zintuigen: muziek, geuren en rustgevende kleuren. Als je ogen dichtgaan ben je eigenlijk al ontspannen, of ‘uit’ zo zou ik het willen noemen. Een welkomstritueel met los stretchen van de spieren gaat gepaard met zachte aanraking die je in vervoering brengen. Zachte aanrakingen volgens elkaar ritmisch waardoor je voelt alsof je zweeft, en opmerkelijk is dat er geen gedachten meer zijn. Of misschien lijkt het alsof je gedachten even ver weg zijn, op vakantie. Het is (cliche) bijna niet in woorden uit te drukken. Olie en kwasten, alles wordt uit de kast getrokken om je zintuigen te prikkelen op een niveau waar massage niet bij kan. Echt een unieke ervaring die later ook nog effect heeft. Dit effect is dat je je opgeruimd voelt, niet moe, maar helder alsof alle gedachten gearchiveerd zijn. Daardoor slaap je natuurlijk ’s avonds als een roos, en dus geschiedde.

Delen

Bekijk ook deze tips

Lekker lunchen

Er zijn veel plekken op Scheveningen waar je heerlijk kan eten. Maar als je zin hebt in Libanese lekkernijen moet je sowieso op de Fred zijn! Denk aan gegrilde groentjes, zelfgemaakte hummus, heerlijk gemarineerd vlees en ga zo maar door. Kortom, tijd om aan tafel te gaan aan zee.

Lees verder

Groeten uit Scheveningen

​De temperaturen stijgen naar tropische hoogte, dus even afkoelen kan natuurlijk heerlijk op het strand van Scheveningen. Maar voor wat afwisseling komen wij ook met andere tips voor verkoeling. Deze zomer kan je niet alleen leuke activiteiten aan het strand vinden, ook de binnenstad is een feest der verkoeling! Deze zomer kan je een stukje strand in de stad bezoeken bij de tentoonstelling 'Groeten uit Scheveningen' in het Haags Historisch Museum!

Lees verder

Uit Het Niets pop up store

Uit Het Niets pop up store is dé winkel waar je terecht kunt voor je lokale producten en een walhalla voor iedereen die van home made markets houdt!

Lees verder