Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

SLS Classic

29 augustus 2019 - De badplaats is elk jaar een plek waar wedstrijden eindigen; zowel in de zee als op het land. Dit weekend komt er een race classic deze kant op vanuit Duitsland die eindigt op Scheveningen. Prachtige auto's flaneren sierlijk over onze boulevard, dus zorg dat je erbij bent!

Even voorstellen

De 56e editie van de SLS wordt verreden van donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september 2019 en start in Nürburg (Duitsland) en finisht traditiegetrouw op de boulevard van onze beroemde badplaats Scheveningen.

Ze rijden weer vier dagen rally over de prachtigste wegen in België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland.

Het eigen karakter van het evenement wordt vooral bepaald door het gegeven dat alle deelnemers elke avond samen in één goed hotel verblijven en daar met elkaar van een uitstekend diner genieten. Kortom, de gezelligheid spat er vanaf bij dit spektakel!De klassen

De SLS Classic kent ook in 2019 een indeling in drie klassen:

In de tourklasse is plaats voor beginnende equipes waarbij voor de onervaren deelnemers voorafgaand aan de rally een gratis instructieavond wordt georganiseerd.

In de bovenste regionen van de tourklasse zal zeker voldoende competitie zijn maar de route wordt dusdanig uitgezet dat ook de minder ervaren equipes in staat zullen zijn binnen de tijdslimieten de finishlocatie te bereiken.

In de sportklasse is de competitie scherper dan in de tourklasse met meer te rijden kilometers en uitdagender kaartleesconstructies.

In de expertklasse zullen circa 30 equipes, uit binnen- en buitenland, strijden om de eer en de hoofdprijs van de SLS 2019.

Route naar zee

Traditie is het, en blijft het: Finishen op de boulevard in Scheveningen, midden tussen het publiek. Voor SLS is het nog steeds een must, en samen met de gemeente Den Haag doen ze er álles aan om deze traditie te behouden. En: aanstaande zondag 1 september mogen ze weer!

Vóór het terras van gastheer ‘La Galleria’ staat het finishpodium weer opgesteld en eromheen is voldoende ruimte zodat familie en vrienden een uitstekende mogelijkheid hebben om de equipes te begroeten en toe te juichen. En wellicht ook een paar druppels van de winnaars-champagne op te vangen!

Tijdens de prijsuitreiking (met de deelnemers binnen) in ‘La Galleria’ zal ook kunstenaar Chris Tap aanwezig zijn om de door hem ontworpen ‘Regularity’ trophy voor het eerst te kunnen uitreiken. Zien we jou ook deze zondag op de boulevard?

Delen