Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Spelen en sport

21 juni 2019 - In de zomer sporten aan zee is heerlijk! En al sinds april is er een nieuwe plek waar je hiervoor terecht kan op Scheveningen. Op een steenworp afstand van het strand en zwembad de Blinkerd zit aan de Haringkade een mini sport paradijs.

Spelen aan zee

Een voetbalkooi met kunstgras waar iedereen uit de buurt samenkomt voor een potje. Daarna even hangen aan het klimrek of muziek opzetten (met de versterker waar je je telefoon in kan leggen). Het is een gezellige plek om te sporten aan de Haringkade.

Op de Playground tref je een basketbalveld, een voetbalveld van kunstgras, een fitnessparcours, een Callestenic baan en kunnen sport- en spelmaterialen veilig opgeborgen worden in de Krajicek contrainer.

De diversiteit van de Playground zorgt ervoor dat zowel jong als oud hier kunnen sporten en spelen, zo biedt Streetsport Den Haag activiteiten aan voor de kinderen en gaat Healthclub Tension met seniorenfitness aan de slag.

Duik deze zomer (en daarna winter) in deze bruisende plek vol beweging en geniet van sport en spel aan zee!Delen

Bekijk ook deze tips

Foto's aan zee

Het Fotomuseum Den Haag werd in 2002 geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden. Als je er nog nooit bent geweest, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Het museum is goed te combineren met een dagje strand!

Lees verder

Buitengewone bistro

Een knusse herfst zit in een klein hoekje. Of eigenlijk op een hoekje in Scheveningen aan de Ankerstraat. Hier zit Tasca, een informele klassieke bistro met ambachtelijke Zuid Europese invloeden. Kom ook langs en voel je even op vakantie in het zuiden.

Lees verder

Vintage vondsten

Lekker struinen over het strand, schelpjes verzamelen, wat drijfhout oprapen; strandjutten voor de aankleding van je interieur. Het is een populaire bezigheid waar velen zich aan wagen! Maar een andere, ook niet geheel dure oplossing is het jutten in tweedehands winkels aan het strand. En we hebben een paar juweeltjes in Scheveningen. Lees mee met onze tips voor een perfecte strooptocht of het “vintage jutten” in Scheveningen.

Lees verder