Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Strandkamping

23 mei 2018 - Wakker worden met een tentje op het strand en ontbijten met je voeten in het zand. Van zonsondergang tot zonsopgang genieten van de zee en wind door je haren. Deze zomer kan je dit allemaal beleven aan de kust. De Strandkamping heeft het kamperen op Scheveningen nieuw leven ingeblazen!

Van vroeger tot nu

Vroegere tijden herleven aan het strand van Scheveningen kan elk jaar met de Historische feesten. Maar wist je dat je vroeger mocht kamperen op het strand van Den Haag?

En omdat het dit jaar een buitengewoon jaar is, in het kader van 200 jaar Feest aan Zee, kan je dit weer doen op de Strandkamping!

Dat is wel een tip waard vonden wij, en wil je deze opvolgen? Wacht dan niet te lang… want je krijgt alleen deze zomer de kans om van dit heerlijke aanbod gebruik te maken.

De Strandkamping is nu gestart en je kan tot vijf september 2018 een plekje bemachtigen. Je kan maar liefst twee nachten op het strand van Scheveningen overnachten.

De Strandkamping trekt langs het Haagse strand en strijkt op zeven plekken neer. De tentjes zijn per keer voor twee nachten te huur.

Alle tentjes op een rijtje

We begrijpen dat je ontzettend nieuwsgierig bent geworden! Dus om je wat meer informatie te geven hier wat feitjes op een rijtje gezet zodat je iets meer een idee krijgt van waar je aan toe bent in de tent!- De Strandkamping bestaat uit een aantal ruime 2-persoonstentjes die al klaar staan.
- 's Morgens kun je ontbijten bij het naastgelegen strandpaviljoen, je ‘strandhuiskamer’ voor die dagen.
- Toilet, douches en 24-uurs bewaking zijn geregeld.
- De StrandKamping is er tot 5 september en start iedere maandag 12.00 uur tot woensdag 15.00 uur.
- Iedere week strijkt de StrandKamping op een andere plek neer, in totaal op zeven plaatsen.
- Je kunt je nachtjes aan het strand boeken via de boekingsmodule.
- De kosten per nacht en per persoon zijn 27,50 exclusief ontbijt. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen kinderen tot acht jaar niet op de StrandKamping overnachten.

De kampeer hotspots aan zee

Waar er gekampeerd kan worden op Scheveningen en Kijkduin wil je zeker ook wel weten? Op zeven mooie en heel verschillende plaatsen op het strand strijkt de Strandkamping ongeveer tweemaal neer!

Kijk hier even tussen of er een strandtent bij zit die jij graag een paar dagen als je huiskamer zou hebben. En of je op die datum kan natuurlijk.

21 mei Blow Beach house
28 mei Strandpaviljoen Leef
4 juni Strandpaviljoen De Staat
11 juni Beachclub Titus
18 juni Beachclub People
25 juni Beachclub La Cantina
2 juli Beachclub Leef
9 juli Strandpaviljoen Zuid
16 juli Blow Beach club

23 juli Beachclub People
30 juli Beachclub Leef
6 augustus Strandpaviljoen Zuid
13 augustus Beachclub Titus
20 augustus Blow Beach club
27 augustus Beachclub La Cantina
3 september Strandpaviljoen De Staat

Kortom, keuze genoeg en voor ieder wat wils lijkt ons zo!

Het is feest in de tent

Zoals al gezegd werd er in de rijke historie aan zee volop gekampeerd op het strand van Scheveningen. En is er nu een activiteit waarbij het verleden met het heden wordt gekoppeld, en in een nieuw jasje wordt gestoken.

Je mag niet zelf je tent meenemen, deze staan al op het strand, zodat je onbezorgd ‘s nachts naar de sterren kunt kijken.

De Strandkamping is maar drie dagen in de week open. Je kunt er dus twee nachtjes blijven slapen. Je kunt dus niet je vakantie op het strand vieren maar wel even ervaren hoe het is om op het strand wakker te worden.

En er is ook nog wel een beetje luxe, want bij de strandpaviljoens staat er ‘s morgens een ontbijt klaar!

Voor meer praktische informatie kan je terecht op de website van de Strandkamping maar er zijn veel dingen mogelijk dus wij raden je aan om zeker deze tip even verder te verkennen! En natuurlijk alle leuke activiteiten rondom Feest aan Zee, die je laten zien dat Scheveningen alle dagen van het jaar een feestje zijn!

Delen