Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Struinen achter de duinen

Ah zondag, daar ben je weer met je stilte en je rust. Daarom is zondag eigenlijk wel een beetje de leukste dag van de week, vind jij ook niet? Een wandeling maken over het strand met als toetje een warme choco, een kijkje nemen op de Pier of wat dacht je van onze Zuivert aanbiedingen? Het kan allemaal! Maar we hebben nog een leuke tip voor je, zodat je lekker einde middag kan neerploffen bij een knisperend haardvuurtje met een boek.Boeken zoeken

Januari is eigenlijk de ideale maand om eens even lekker boeken te shoppen. Waarom? Kijk maar even naar buiten...Er is niets voldaner dan met een goed boek en een heerlijke kop thee (koffie, warme choco whatever floats you boat) en een dekentje naast de verwarming of knisperend haardvuur te zitten, terwijl het buiten sneeuwt regent, stormt en bliksemt. Dus hobbel deze zondag eens op je dooie gemakje naar de Paagman in Scheveningen, om lekker te struinen tussen de boeken.

In de Paagman vind je van alles; Literatuur uit alle talen, kookboeken, reisboeken, design, fotografie, grafisch ontwerpboeken. En natuurlijk leuke notebooks in alle kleuren van de regenboog, stiften, mooie pennen en andere hippe en vernuftige speeltjes voor op kantoor en thuis. Voor kinderen is het er een paradijs! Villa Paagman is een gedeelte in de Paagman dat geheel is ingericht naar de interieurwensen van het kind. En we moeten toch wel even zeggen dat het er voor volwassenen ook wel leuk is (stiekem dan), vooral de prachtige sprookjesboeken van Grimme en Andersen zijn een aanrader.

En meer

Mocht je na een aankoop denken: "Goh ik heb toch wel wat trek gekregen"? Dan hebben we goed nieuws voor je, je kan gelijk aan tafel bij de Paagman in het Kicking Horse cafe. Dit is ook zeker een aanrader, maar het is er wel bijna altijd druk (aangezien het erg goed toeven is), dus mocht je in alle stilte een boekje willen lezen hebben we nog wat andere plekjes in Scheveningen opgezocht waar je met je boek terecht kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het knisperende haardvuurtje bij Hart Beach aan het strand? Of bij Aloha en de Waterreus kan je ook terecht met je boek. Ach ja en anders begeef je je weer richting huis, trek je je huispakkie aan, slofjes, dekentje, theetje en je bent helemaal ready of heerlijk te boekenwurmen op de bank! Als dat geen zondag is...

Delen

Bekijk ook deze tips

Floaten in actie

Floaten is een effectieve en unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je drijft op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van externe prikkels voelt het alsof je zweeft en hebben het lichaam en de geest ruimte om te herstellen. Loop langs Health Lab De Pier en geniet de maand januari van een kennismaking met korting op een ontspannen floatsessie.

Lees verder

De vaart erin

Omdat het dit jaar een feest is aan zee, blijven de tips je om de oren vliegen. Dit keer zetten we op een rijtje hoe je al varend naar de leukste events op Scheveningen kan. Hierbij kan je niet alleen de binnenstad en Scheveningen vanuit het water aanschouwen of ontdekken, maar ook een leuke activiteit bijwonen. Dat is nog een van twee walletjes eten. We stappen graag met jou in hetzelfde schuitje, dus lees even mee!

Lees verder

Zadkine aan Zee

Geef je ogen de kost in museum Beelden aan Zee aan de boulevard. Want vanaf deze week kan je de tentoonstelling met de beelden van Ossip Zadkine bewonderen. Deze buitengewone kunstenaar laat in zijn werk de band tussen mens en natuur zien. Dompel je onder in deze prachtige tentoonstelling aan zee!

Lees verder