Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Summer Challenge 2019

19 september 2019 - Het strand brandschoon houden bleek helaas ook deze zomer een grote opgave met de vele bezoekers. Gelukkig was TrasHure er om een handje te helpen. Met een eigenzinnige aanpak en veel motivatie gingen zij op pad. En aankomend weekend sluiten zij een belangrijke missie af!

Schoon strand

Duik aanstaande zaterdag, 21 September, in de officiële afsluiting van de TrashUre Hunt 95 Dagen Beach Summer Challenge; deze valt op dezelfde dag als de World Clean Up Day.

Ter afsluiting van een fantastische Summer Challenge vieren we dat het Scheveningse strand weer een beetje schoner is.

Dit spectaculaire evenement vindt plaats bij het TrashUre Hunt Station en wordt later op de avond doorgezet in de YMCA met Dare 2B Dirty. En het leuke is: het hele feestje is GRATIS!Een schone dag

Deze dag wordt gestart bij het TrashUre Hunt Station om daarna verder te gaan naar het strand op jacht naar schatten, samen met niemand minder dan Pat Smith.

Nadat de boel weer lekker aan kant is en alle prachtige vondsten zijn opgeborgen, kun je meteen door naar Manta Beach. Hier zal Ralph, de oprichter van TrashUre Hunt, met het WWF een inspirerende presentatie geven over TrashUre Hunt.

Ben je niet zo’n stilzitter en vind je het wel prima toeven bij het TrashUre Hunt Station? Dan zijn ook daar genoeg dingen te beleven om de dag mee te vullen.

De hele middag zijn er rondom het Station verschillende activiteiten waar je zomaar aan mee kunt doen, zoals knutselen, muziek maken, knikkeren, hoelahoepen, skaten, yoga stoepkrijten en nog veel veel meer...

Ook kan je meerollen over de boulevard met Trash&Skate. Ze zorgen dat niet alleen het strand maar ook de boulevard Trashfree is. De Trash Collect Rollerskaters staan de hele middag klaar om jou de basics van het boarden, de gaafste trics en funky roller moves te leren.

Iedereen die in de ochtend de TrashUre Hunt heeft gemist, kan ‘s middags opnieuw aanschuiven tijdens de Laagtij Wandeling.

Na dit spectaculaire strandfestijn wordt het feestje voortgezet in de YMCA tijdens de Dare 2B Dirty party. Kortom, zorg dat je er dit weekend bij bent om de zomer schoon en feestelijk af te sluiten.

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Vuurwerkfestival aan zee

De avonden in augustus worden verlicht! De nachten zullen niet alleen stralen met sterren maar ook van al het mooie vuurwerk dat in de lucht hangt. Op verschillende data kan je aan de boulevard dit spektakel aanschouwen. En wie weet loop je ook nog wel langs Jazz aan Zee, want augustus is ook nog eens jazzmaand!

Lees verder

Hardlopen met Rosalie

Een duwtje in de rug, een windje mee, soms heb je het even nodig. Wind daar hebben we de komende tijd vast genoeg van in Scheveningen. Maar omdat hij niet altijd mee zit, hier een duwtje in de rug van Rosalie. Een geboren en getogen Scheveningse, die houdt van hardlopen. Tips van deze topper!

Lees verder

Surfcamps op Scheveningen

​Met deze temperaturen is er niks lekkerders dan een duikje nemen, vooral voor de kleintjes. En waar kan je als kind beter je energie in kwijt dan in surfen? Kom ook (beter) leren surfen bij een van deze spetterende surfcamps op Scheveningen. Duik in dit overzicht en lees even mee!

Lees verder