Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Surf Film Festival Scheveningen

7 juli 2018 - Je voetjes in het zand, een koud biertje in je hand en je ogen uit kijken. Dat is wat je binnenkort op Scheveningen kan doen! Maak je klaar voor hét driedaagse-film event voor de Nederlandse surf community. Dit jaar strijkt voor het eerst in ons land het Noord Zuid Surf Film Festival neer in Scheveningen, hiermee zijn ze onderdeel van de internationale tour die dit filmfestival maakt.

Even voorstellen

Dit Noord Zuid Surf Filmfestival (mede mogelijk gemaakt door Reef), vindt plaats op het Noorderstrand van Scheveningen 26 tot en met 28 juli!

Het festival is georganiseerd door Nouvague, de crew achter de Surf Film Nacht tours, de Scheveningse vertolking van hedendaagse surfcultuur, en staat garant voor een reeks lekkere surffilms – open air op het strand, exclusieve tentoonstellingen, feestjes en unieke special guests.

Bijzonder blij zijn ze ook met partners Hart Beach en The Shore die deze drie dagen hun venue beschikbaar stellen en op hun eigen manier bijdragen aan het festival.

Ze zijn trotse members van de hechte Scheveningse surf gemeenschap en vieren deze fijne lifestyle graag samen door middel van film en kunst.

Kortom dit is een festival vol film, surf, zon, zee, strand en gezelligheid dat je niet wilt missen!Donderdag aan zee

Ze trappen het festival af om 18:00 uur met een exclusieve tentoonstelling met foto’s van het team van I Love The Seaside. Ook zal de coldwater masterpiece PERILOUS SEA gratis te zien zijn bij The Shore.

En deze eerste avond van het festival is er om 21:30 de première van de langverwachte surf film ANDY IRONS - KISSED BY GOD tonen in de Open Air Bioscoop van Hart Beach.

De film neemt je mee in het intense leven van deze Hawaiiaanse legende en laat zien hoe de geprezen surfer tot aan zijn dood Rock ‘n Roll’de.

De veelbesproken film kun je bij Hart Beach bekijken met je voeten in het zand en met uitzicht op dé surfspot van Scheveningen.

Vrijdag voetjes in het zand

Vrijdag staat volledig in het teken van surf in Europa! Zo komt pro surfer Nic von Rupp bij Hart Beach voor de première van zijn nieuwe film RAIL ROAD.

Daarna wordt de indrukwekkende documentaire BIARRITZ SURF GANG getoond en kan er nog tot in de vroege uurtjes gefeest worden tijdens de afterparty in de strandtent van Hart Beach.

Zaterdag short movies

Het festival eindigt met een knalavond: Zaterdagavond zak jij in een van de ligstoeltjes bij Hart Beach voor de Nederlandse première van ENDLESS WINTER ll, een film over over de ultieme roadtrip door het mooie Europa.

Na de film is het tijd om jezelf te laten horen tijden de eerste SKIFFA SCUFFLE Short Film Contest. Schreeuw, joel en fluit jouw favoriete Noordzee surf clip naar de overwinning. Daarna kun je je droge keel smeren met een koel biertje bij afterparty van The Shore.

Buitenbios, kunst, surf cultuur, feestjes - deze eerste editie belooft de start van iets heel moois te worden. Dus we zien je vast snel op het strand van Scheveningen toch? Hier is het altijd een feest aan zee!


Delen