Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Tafeltje ontdekje

Sommige tips bestaan al een tijdje, maar omdat er zo veel leuks in Scheveningen te doen is, kom je er niet aan toe. Zo ook deze week, waar we eindelijk rustig aan tafel gaan voor een van de lekkerste restaurantjes in onze mooie plek aan zee! Lees en watertand snel even mee.

Het verre oosten dichtbij

Ooit wel eens Thailand bezocht? Het is een land van extreme tegenstellingen. De chaotische drukte in de grote steden tegenover de serene rust in de landelijke dorpjes. De armoe en de rijkdom. De opwindende schoonheid van de natuur versus de eenvoud van het boerenleven en de overdadige pracht en praal van de tempels.


De Thaise keuken is een afspiegeling van deze enerverende samenleving. De adembenemende heftigheid van de rode en groene pepertjes naast de milde en verkwikkende, vaak zoetzure elementen met hun ‘blussende’ werking. De talloze en eindeloos gevarieerde snackjes. De simpele eenbord-maaltijden of de verfijnde, tongstrelende gerechten in de meest uiteenlopende smaken.Ja we hebben je vast lekker gemaakt. En voor alle mensen die niet het vliegtuig gaan pakken binnenkort, kan je gewoon even naar Scheveningen gaan voor deze ervaring! Toek Toek is een stukje Thailand in Scheveningen. En met het zonnetje op je bol de vurige, wereldvermaarde ‘Tom Yam’ soep proeven lijkt het net of je echt even weg bent.

Het geheim van de kok is de subtiele samenstelling van veel verschillende verse kruiden in combinatie met onder andere vlees, gevogelte en zeevruchten. Toek Toek maakt je graag wegwijs in de eindeloze variaties van de Thaise keuken.

Open deur

Het is een knus plekje daar aan de Douzastraat, geheel in Thaise stijl en buiten staat er een terrasje klaar. Je kunt genieten van een dagmenu voor een scherpe prijs, of lekker a la carte eten. Afhalen en catering behoren ook tot de mogelijkheden.

Ze zijn open van dinsdag tot en met zondag, vanaf 17.00 en reserveren is wel handig gezien het beperkt aantal plekken en de populariteit. Dus om morgen weer even te wennen na al die vrije dagen, nog even niet voor jezelf koken en uit eten dan maar?

Delen

Bekijk ook deze tips

Glow at the sea golf

Sport op Scheveningen kent vele (zee)gezichten. Je kan natuurlijk meedoen aan een bootcamp, of juist lekker wandelen door de duinen. Of wat dacht je van surfen, kiten en SUPpen? Misschien wil je liever een potje tennis spelen. Alles kan hier op Scheveningen! Maar wat ook leuk is, is om actief bezig zijn met spel te combineren. Dus deze week een speelse tip voor de liefhebber!

Lees verder

Yoga in Scheveningen

De studio van Yogaseads ligt aan de rand van Scheveningen, op steenworp afstand van de zee. Yogaseads is ontstaan vanuit het idee om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga staat voor verbinden, niet alleen van lichaam en geest, maar ook van mensen. Dat is dan ook wat er in de studio gebeurd. Er is veel ruimte voor individuele aandacht & begeleiding. Er zijn lessen voor alle niveaus en voor diverse doeleinden. Kortom voor ieder wat wils! Dus wij hebben een ontzettend leuke 'Zuivert' aanbieding voor iedereen, lees snel meer (of rustig want wel blijven ontspannen).

Lees verder

Sappige tip

Er is een nieuwe hotspot op Scheveningen waar de vitamines vloeien. Op de Frederik Hendriklaan is sinds kort de sapbar Joe and the Juice geopend. Verse sappen en heerlijke happen staan er op het menu. Deze gezonde tip helpt je de laatste loodjes van de winter wel door.

Lees verder