Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Hague Street Jam

6 oktober 2018 - Kom dit weekend genieten van schilderen op Scheveningen onder het genot van zon, zee en muziek. De beste street art artiesten komen dit weekend in actie en halen al hun kunstzinnigheid uit de kast. Combineer je bezoekje aan zee met een wandeling langs de boulevard of vang de laatste zonnestralen op bij een van de strandtenten (ze staan er nog maar even!).

Een weekend vol verf

De meterslange bouwwand naast De Pier maakt Scheveningen een stuk kleurrijker. Dankzij The Hague Street Art, en de artiesten die er hard aan gewerkt hebben, kun je genieten van een modern Panorama.

Dit weekend gaan er weer artiesten aan de slag die, onder begeleiding van een DJ, meer kunst zullen maken. Alle spuitbussen en penselen worden uit de kast getrokken om Scheveningen nog meer kleur te geven.Dus kom lekker wandelen op het strand van Scheveningen, eet nog een laatste lunch in een van de strandtenten, en geniet van de laatste herfstzonnestralen. En bezoek natuurlijk de bouwwand en The Hague Street Art Jam!

Kleurrijk Panorama

Op een bouwwand van 120 meter in Scheveningen is de moderne versie van het 'Panorama Mesdag' in klare lijn opgezet waardoor het een grote kleurplaat is geworden.

Het kunstwerk is te zien langs het strand aan de Noord Boulevard – tussen de pier en Carlton Beach. Deze zijn in 12 segmenten opgedeeld en door verschillende Street Art kunstenaars in hun eigen stijl ingekleurd.

The Hague Street Art koppelt hiermee het verleden aan het heden. De uitvoerende kunstenaars zijn allen, aangesloten platform artiesten van The Hague Street Art en hebben hun sporen ruimschoots verdiend.

The Hague Street Art

The Hague Street Art (THSA) is een platform van Stichting Aight wat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme.

THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.

Delen

Bekijk ook deze tips

Heerlijkheid in de haven

Een botanische wildernis aan de haven, op een steenworp afstand van het strand! Waar je lekkere happen kan delen met elkaar, tropische drankjes of gewoon een biertje kan drinken, en genieten van het uitzicht op de prachtige haven vol bootjes. Een oase in de drukte van Scheveningen in de zomer; Susie Q we love you!

Lees verder

Een stralende lach

Het is weer maandag, het begin van de week, meestal vinden mensen dat er dan weinig te lachen valt. Gelukkig proberen wij met onze leuke tips daar verandering in te brengen. Misschien moet je ook nog even het blog van zaterdag lezen als je dat gemist hebt, lachen wel (vinden wij). De tip van deze week gaat over, je raadt het al, lachen! En niet zomaar lachen...

Lees verder

Gezond aan de Noordzee

Fit de winter in? Dat kan! En nog een beetje lekker uitwaaien krijg je er gratis bij. Met Gezond aan Zee Outdoor, word jij zo fit en fris als een hoentje. Ze hebben de komende tijd een paar goeie events voor jullie in petto, dus zorg dat je erbij bent. Kijken mag ook, maar zet ook eens je beste beentje voor en doe zeker een training mee, aan zee!

Lees verder