Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Hague Street Jam

6 oktober 2018 - Kom dit weekend genieten van schilderen op Scheveningen onder het genot van zon, zee en muziek. De beste street art artiesten komen dit weekend in actie en halen al hun kunstzinnigheid uit de kast. Combineer je bezoekje aan zee met een wandeling langs de boulevard of vang de laatste zonnestralen op bij een van de strandtenten (ze staan er nog maar even!).

Een weekend vol verf

De meterslange bouwwand naast De Pier maakt Scheveningen een stuk kleurrijker. Dankzij The Hague Street Art, en de artiesten die er hard aan gewerkt hebben, kun je genieten van een modern Panorama.

Dit weekend gaan er weer artiesten aan de slag die, onder begeleiding van een DJ, meer kunst zullen maken. Alle spuitbussen en penselen worden uit de kast getrokken om Scheveningen nog meer kleur te geven.Dus kom lekker wandelen op het strand van Scheveningen, eet nog een laatste lunch in een van de strandtenten, en geniet van de laatste herfstzonnestralen. En bezoek natuurlijk de bouwwand en The Hague Street Art Jam!

Kleurrijk Panorama

Op een bouwwand van 120 meter in Scheveningen is de moderne versie van het 'Panorama Mesdag' in klare lijn opgezet waardoor het een grote kleurplaat is geworden.

Het kunstwerk is te zien langs het strand aan de Noord Boulevard – tussen de pier en Carlton Beach. Deze zijn in 12 segmenten opgedeeld en door verschillende Street Art kunstenaars in hun eigen stijl ingekleurd.

The Hague Street Art koppelt hiermee het verleden aan het heden. De uitvoerende kunstenaars zijn allen, aangesloten platform artiesten van The Hague Street Art en hebben hun sporen ruimschoots verdiend.

The Hague Street Art

The Hague Street Art (THSA) is een platform van Stichting Aight wat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme.

THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.

Delen

Bekijk ook deze tips

Sail op Scheveningen

De zeilen worden gehesen voor wederom een spetterend event op Scheveningen. De beroemde badplaats wordt namelijk de finishplaats voor een race met prachtige zeilschepen. Eind juni varen deze parels de haven binnen en kan je genieten van de Tall Ships Regatta.

Lees verder

Een (ont)spannende aanbieding

Ze richten zich op het opsporen, behandelen en verhelpen van klachten en blessures aan spieren, bindweefsel en zenuwen. Met de methodiek die zij toepassen kunnen ze je klacht/blessure opsporen. Klinkt spannend, dat is het ook wel, maar uiteindelijk vooral ontspannend. De maand juli voor Scheveningen Zuivert, een fikse korting bij de praktijk van Tijn & Jelle!

Lees verder

Feest op De Pier

Neem een kijkje bij een bijzonder ​muziekevenement in oktober op De Pier in Scheveningen. Muziek om te kijken en niet om te luisteren, klinkt apart? Maar niet als je weet dat dit evenement speciaal voor doven, slechthorenden en horenden is. Een avond vol DJ's, VJ's, een band, muziekgebarentolk, interactieve media, expressieve dansgroep en een verlichte trilvloer.

Lees verder