Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

The Hague Street Jam

6 oktober 2018 - Kom dit weekend genieten van schilderen op Scheveningen onder het genot van zon, zee en muziek. De beste street art artiesten komen dit weekend in actie en halen al hun kunstzinnigheid uit de kast. Combineer je bezoekje aan zee met een wandeling langs de boulevard of vang de laatste zonnestralen op bij een van de strandtenten (ze staan er nog maar even!).

Een weekend vol verf

De meterslange bouwwand naast De Pier maakt Scheveningen een stuk kleurrijker. Dankzij The Hague Street Art, en de artiesten die er hard aan gewerkt hebben, kun je genieten van een modern Panorama.

Dit weekend gaan er weer artiesten aan de slag die, onder begeleiding van een DJ, meer kunst zullen maken. Alle spuitbussen en penselen worden uit de kast getrokken om Scheveningen nog meer kleur te geven.Dus kom lekker wandelen op het strand van Scheveningen, eet nog een laatste lunch in een van de strandtenten, en geniet van de laatste herfstzonnestralen. En bezoek natuurlijk de bouwwand en The Hague Street Art Jam!

Kleurrijk Panorama

Op een bouwwand van 120 meter in Scheveningen is de moderne versie van het 'Panorama Mesdag' in klare lijn opgezet waardoor het een grote kleurplaat is geworden.

Het kunstwerk is te zien langs het strand aan de Noord Boulevard – tussen de pier en Carlton Beach. Deze zijn in 12 segmenten opgedeeld en door verschillende Street Art kunstenaars in hun eigen stijl ingekleurd.

The Hague Street Art koppelt hiermee het verleden aan het heden. De uitvoerende kunstenaars zijn allen, aangesloten platform artiesten van The Hague Street Art en hebben hun sporen ruimschoots verdiend.

The Hague Street Art

The Hague Street Art (THSA) is een platform van Stichting Aight wat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme.

THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.

Delen

Bekijk ook deze tips

Wakker worden aan zee

Met het zand nog tussen je tenen, na een frisse duik in zee, óf zo je bed uit gerold met het slaapzand nog in je ooghoeken. Kom in het weekend heerlijk wakker worden of even lekker onderuit zitten in hartje Scheveningen bij het spiksplinternieuwe Byron Bay Lunch Café.

Lees verder

Pro sleep massage aanbieding

Je hebt vast een paar weken geleden al gelezen over onze ervaring bij Room for Beauty. Zo niet neem nog even een kijkje, dat praat wat makkelijker. We hebben natuurlijk deze komende maand weer twee hele leuke aanbiedingen voor onze lieve lezers van Scheveningen Zuivert. Zeker in de koude wintermaanden heeft je lichaam wat extra verwennerij en ontspanning nodig. Met de pro sleep massage van Room for Beauty, duik je in een wereld van diepe ontspanning zodat je heerlijk kan slapen en toch warmpjes de winter door kan komen.

Lees verder

Neem een duik

Iets meer dan een weekje geleden kon je nog gerust een duik nemen in de Noordzee, en liepen er mensen in korte broek over het strand. Inmiddels is dan toch echt de herfst begonnen, met vallende bladeren, gure wind en wilde zee. Dus waar kan je als zwemliefhebber dan naar toe om even de armpjes los te zwaaien? De Blinkerd in Scheveningen is dan een echte aanrader, ook voor de iets minder fanatieke zwemmer natuurlijk!

Lees verder