Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Tien redenen

…om door de regen naar Scheveningen te komen

Het waait, het stormt het regent, en je zit lekker naast de verwarming op de bank. Het liefst met een dekentje en een kopje thee. Bekend beeld voor velen of niet? Maar juist in de deze tijd van het jaar is Scheveningen op z’n mooist. Dan schudt ze de bomen, en roert ze de zee! Dus stap uit die joggingbroek, trek wat leuks aan en begeef je richting de woeste wateren van het mooiste stukje Nederland.

1. Regenbogen

Achter de regen schijnt de zon, en dan verschijnt er dus ook, juist ja: een regenboog. En het regende de laatste tijd toch regenbogen, wat een feest! Niet alleen mooi om te zien, ook voor het kiekje. Voor de Instagram fanaten onder ons echt een must. Kortom, kom even uitwaaien hier, of desnoods bekijk ze vanaf de Pier.2. Voor iedereen die het zonnetje mist

Voor iedereen die wel wat vitamine D kan gebruiken (waarschijnlijk zegt heel Nederland nu ja), wij hebben de tip voor jou! Een strandwandeling is sowieso gezond, maar wat dacht je van je even blootstellen aan een goede ouderwetse zonnebank? Maar waarom dan in Scheveningen? Nou naast iets met strandwandelingen en warme choco aan het strand, fikse kortingen bij Suncare op de Stevinstraat bijvoorbeeld? Tot en met donderdag 10 november is het slechts 7,50 om even bruin(er) te bakken. En dit soort leuke dealtjes gaan de hele winter door, dus in te gaten houden die handel.

3. Wilde zee

Er is niks leukers dan het strand met een beetje wind en regen. Natuurlijk niet met windkracht 10 op het strand gaan staan, ook niet op het havenhoofd (voor de slimmerds onder ons). Maar we hebben het hier over lekker uitwaaien en kijken naar de wilde zee. Je hoofd is even helemaal leeg als je naar die klotsbakken kijkt en de frisse zeelucht in ademt.

4. de Pier

Hier zijn allemaal leuke evenementen de komende tijd! En altijd lekkere eettentjes met het beste uitzicht van heel Nederland. O ja hadden we ook al verteld dat je er kan overnachten vanaf half november?

5. Winkelen op de Fred of in de Keizerstraat

De leukste winkels vind je op de Frederik Hendriklaan, en natuurlijk in de Keizerstraat. Als je dan moe bent van dat shoppen kan je gelijk een heerlijk hapje eten, want beide straten zitten vol met leuke tentjes. En dat alles ook weer op steenworp afstand van het strand en goed bereikbaar met het OV.

6. De prachtigste wandelingen als de blaadjes van de bomen vallen

Herinner je je ons artikel nog over de seizoenen in Scheveningen? Lees hier nog even meer als dat niet zo is. We hebben met dit herfstige weer ook intens veel schoonheid qua bossen, dus ook daarvoor moet je de bank afkomen. Na zo’n wandeling voel je je weer helemaal voldaan, beloofd!

7. Haardvuur bij Hart Beach

Je moet jezelf wel kunnen belonen na een strandwandeling, dus hoe klinkt een knetterend haardvuur en een groot stuk taart? Schuif ook even aan bij een van de leukste surfscholen van het land voor een heerlijk hapje of warm drankje. En vanaf januari ook een wijntje trouwens!

8. Biertje en muziek

Nog een goede reden om van die bank af te komen! En voor alle hotspots qua muziek verwijzen we je door naar de Popagenda Scheveningen (alle andere hotspots moet je onze agenda natuurlijk voor in de gaten houden). Biertjes en muziek elke week in de Maatschappij en andere locaties in de buurt.

9. Zeilen en daarna haringhappen in de haven

Als het waait is zeilen een must. Natuurlijk is regen niet optimaal, maar wel verfrissend. Gewoon een zeilpak aan en gaan. Na afloop heerlijk een haring happen in de haven? Of misschien lekkerder om een warm visje te eten, dat kan ook er zitten genoeg restaurants. Binnenkort een leuk overzichtje van de restaurantjes in de jachthaven dus goed onze site in de gaten houden.

10. En last but not least: je bent toch niet van suiker?

Delen