Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Varen van stad naar strand

14 maart 2020 - Varend naar Scheveningen of nog verder? Dat kan met de Ooievaart. Niet alleen hebben ze een rondvaartboot die door de wateren van de binnenstad vaart, ook hebben ze een onoverdekte boot. Deze is ideaal voor groepen die de stad en het strand van een andere kant willen zien!

Rond varen

Zoals al gezegd is er een rondvaartboot. Deze is ook voor groepen een aanrader. Een tochtje met de overdekte boot De Vlietvaart gaat een stapje verder en brengt passagiers naar Leiden en Delft.

Geniet op een originele manier van al het moois dat de binnenstad vanaf het water te bieden heeft! Want Den Haag heeft een roemrijk verleden en is een stad waar veel te beleven valt. Koninklijk, berucht en beroemd.

Leuke anekdotes, lekker eten en veel gezelligheid op het water voor jong en oud. Kortom het perfecte uitje, ook in de herfst en winter.Klinken aan de Bierkade

Laat je varen naar een nieuwe bezienswaardigheid in de binnenstad! In de historische binnenhaven aan de Bierkade bij de Wagenbrug ligt een bijzonder schip: de Hendrina Johanna (1905), een zeilende vrachtvaarder. Het schip is als varend monument geregistreerd.

Het schip Hendrina Johanna uit 1905 heeft 100 jaar geleden veel wijken aan de Haagse grachten van bouwmateriaal voorzien. Stichting de Ooievaart, de Haagse rondvaart heeft dit schip uit 1905 in zeer slechte staat aangekocht en heeft met behulp van vrijwilligers het oude schip in originele staat teruggebracht.

De historische betekenis van het schip voor de stad Den Haag is groot en er nog slechts enkele Hagenaars in Nederland. Het schip laat aan gasten en genodigden zien, hoe in de periode van 1905 tot aan de Tweede Wereldoorlog, het schippersleven was, in al zijn facetten en soms ontberingen.

Met haar ligplaats aan de Wagenbrug doet Hendrina Johanna oude tijden herleven. Het is een bepalend element in het stadsgezicht van het centrum van Den Haag en is te huur voor groepen. Ook op de Dag van de Haagse Geschiedenis 18 april is het schip voor geïnteresseerden te bezichtigen!

Delen