Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH 2019

9 september 2019 - Duik in een wondere wereld vol heerlijke happen. De visafslag wordt weer omgetoverd tot een eetfestijn in oktober. Denk aan muziek, Scheveningse gezelligheid, lichtjes en veel vis. Het VISSCH festival is terug dit jaar en hoe!

Even voorstellen

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober staat het hart van de Scheveningse visserij in het teken van het gratis foodfestival VISSCH.

Geniet van heerlijk bereide vis uit de Noordzee, met een lekker drankje en muziek. VISSCH vindt plaats op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Geschiedenis van vis

Wij kennen Scheveningen nu vooral als populaire badplaats, toch is het al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij.De visserij bepaalde tot voor kort het beeld van Scheveningen; zeker toen in 1903 de zeehaven werd geopend en de haringvangst maar aan één naam werd gekoppeld.

VISSCH laat zien dat Scheveningen zoveel meer is dan alleen een badplaats met Vlaggetjesdag en haring; een culinaire visbeleving met een lokaal tintje.

De voorgaande edities waren dan ook een groot succes. Wij zijn er zelf altijd bij geweest en kunnen je echt aanraden om hier naar toe te gaan en te proeven van alle lokale restaurants en hun producten.

Als je niet zo'n visliefhebber bent, maar wel van gezelligheid houdt is er ook voor jou genoeg te vinden. Er zijn namelijk ook andere happen verkrijgbaar en lokale drankjes zoals Hermit Gin (met of zonder tonic).

Proef de zee

Het culinaire visfestival VISSCH plaatst de visserij in dit nieuwe perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten in de Scheveningse visafslag.

VISSCH laat de visliefhebber zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en restaurants allemaal te bieden hebben! Zien wij je daar in oktober?

Delen