Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH 2019

9 september 2019 - Duik in een wondere wereld vol heerlijke happen. De visafslag wordt weer omgetoverd tot een eetfestijn in oktober. Denk aan muziek, Scheveningse gezelligheid, lichtjes en veel vis. Het VISSCH festival is terug dit jaar en hoe!

Even voorstellen

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober staat het hart van de Scheveningse visserij in het teken van het gratis foodfestival VISSCH.

Geniet van heerlijk bereide vis uit de Noordzee, met een lekker drankje en muziek. VISSCH vindt plaats op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Geschiedenis van vis

Wij kennen Scheveningen nu vooral als populaire badplaats, toch is het al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij.De visserij bepaalde tot voor kort het beeld van Scheveningen; zeker toen in 1903 de zeehaven werd geopend en de haringvangst maar aan één naam werd gekoppeld.

VISSCH laat zien dat Scheveningen zoveel meer is dan alleen een badplaats met Vlaggetjesdag en haring; een culinaire visbeleving met een lokaal tintje.

De voorgaande edities waren dan ook een groot succes. Wij zijn er zelf altijd bij geweest en kunnen je echt aanraden om hier naar toe te gaan en te proeven van alle lokale restaurants en hun producten.

Als je niet zo'n visliefhebber bent, maar wel van gezelligheid houdt is er ook voor jou genoeg te vinden. Er zijn namelijk ook andere happen verkrijgbaar en lokale drankjes zoals Hermit Gin (met of zonder tonic).

Proef de zee

Het culinaire visfestival VISSCH plaatst de visserij in dit nieuwe perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten in de Scheveningse visafslag.

VISSCH laat de visliefhebber zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en restaurants allemaal te bieden hebben! Zien wij je daar in oktober?

Delen

Bekijk ook deze tips

Een buitengewoon begin

We hebben het al over goede voornemens gehad met jullie. Hoe dit jaar zo gezond en sportief door kan komen. Maar aangezien balans erg belangrijk is, moeten we ook proosten op de goede voornemens. Daarom hebben wij de leukste borrels voor je op een rijtje gezet, zodat je deze maand ook kan klinken met elkaar op een gezond en fit 2018!

Lees verder

Win A Night Out vol muziek!

Scheveningen zal weer swingen op zijn grondvesten eind september. Want er is een nieuw muziekfestival ter ere van het 200 jarig bestaan van Scheveningen; een groots Feest aan Zee dus! Wil jij erbij zijn? Dat was een retorische vraag, maar lees snel verder als je de dag en avond van je leven wilt winnen.

Lees verder

Winterse wandeling

Ook in de winter is het mooi wandelen, op en naar Scheveningen. En het liefst geen klein ommetje, want daarvoor is onze kust veel te mooi. Dus vis niet achter het net en grijp je kans om de benen te strekken. Met de Haagse routes word je niet alleen mobieler maar ook wijzer. De nieuwste wandelroutes heb je met deze tool zo binnen handbereik!

Lees verder