Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vissen bij Vigo

Als je aan Scheveningen denkt, dan denk je aan vis. En die is er in overvloed te vinden. Deze week vis je zeker niet achter het net met deze tip! Want een van de meest bekende namen in de visserij komt aan bod. Lees en laat het water je in de mond lopen...

Goede vangst

Hans Roeleveld heeft zijn winkel aan Scheveningse wijk Belgisch park vanaf 2012. Hans was echter niet nieuw in de vis wereld.

Al rond 1973 stond Hans al op de markt in Zwijndrecht vis te verkopen. Dit deed hij samen met zijn vader, broers en zussen. Ze verkochten die verse vis op de Scheveningse visveiling.In 1975 kwam er een winkel aan de Scheveningse haven wat al snel doorgroeide met een groothandel en visrokerij. Hans heeft al die jaren veel ervaring opgedaan in onder andere de visrokerij.

Een van de specialiteiten in de huidige winkel is daarom ook de eigen gerookte zalm, deze wordt nog op een traditionele manier gerookt. Dus loop zeker eens langs de winkel op Scheveningen!

Een uitje

En nog meer goed nieuws, want als je zelf geen zin hebt om een visje te koken dan kan je ook naar het restaurant van Hans!

Dit restaurant is geinspireerd op Vigo, een havenstad gelegen in het noordwesten van Spanje waar alles draait om de visserij en de haven. Deze stad staat bekend als de grootse vissershaven van Europa.

Naast Vigo heeft Scheveningen natuurlijk ook haar naam kunnen vestigen in de visserij. Denk je aan Scheveningen, dan denk je aan vis. Al meer dan 100 jaar lang is dit een onlosmakelijke combinatie.

Zowel de sfeer van deze Spaanse stad, als de nabijheid van Scheveningen, zijn de inspiratie geweest voor het openen van een moderne seafood bar aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag. Verse vis en een huiselijk gevoel zijn de basis ingrediënten van Vigo. Dit kenmerkt zich in het interieur, het personeel en het menu. Vigo is het tweede visrestaurant van de familie Roeleveld.

De familiewinkel is de leverancier, waardoor de vis die in de ochtend gevangen is, dezelfde avond geserveerd wordt. Seafoodbar Vigo heeft naast het diverse menu ook een echte seafood bar. Het jonge en enthousiaste personeel staat hier voor je klaar met een drankje en een praatje.

Dit klinkt je toch heerlijk? Dus of je nu thuis wilt blijven om een zalige zalm uit de oven op tafel te toveren, of aanschuift bij Vigo, je vangt sowieso geen bot!

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Pathé Scheveningen

Pathé Scheveningen is een prachtige bioscoop met even perfecte locatie. Gevestigd tegenover het beroemde Kurhaus hotel met maar liefst acht zalen, biedt deze bioscoop naast het reguliere uitgebreide filmaanbod, talloze events en specials. In de bioscoop worden 365 dagen per jaar de nieuwste films vertoond. Kortom hoog tijd voor een avond uit naar de film.

Lees verder

Floaten via je werkgever

Naast de wellness beleving is floaten het meest geschikte middel om snel en doeltreffend het stress niveau te verlagen. Steeds meer werkgevers en collectiviteiten ontdekken en onderkennen de resultaten van floaten.

Lees verder