Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vlaggetjesdag feest aan zee

14 juni 2018 - Komend weekend is het zover… Vlaggetjesdag! De zilte lucht van haring hangt overal en het is happen voor je leven dit weekend. Ook dit jaar begint het feest aan zee vroeg met de Graaitijd en de Grootste Haringparty. De feestvreugde begint met SingAlong op donderdag 14 en vrijdag 15 juni, en wordt dit jaar afgesloten op zondag 17 juni met Gospel aan de Haven. Tussendoor niet vergeten een Hollandsche Nieuwe te happen, anders vis je achter het net!

Graaitijd

De ‘Grootste Haringparty’ en de ‘Sing Along’ vinden beiden weer plaats aan de tweede haven op de vrijdag voorafgaande aan Vlaggetjesdag.

De Grootste Haringparty gaat op 15 juni van start om 17:00 uur aan de korte kant van de tweede haven op de terrassen aan de Dr. Lelykade. Aan zee is het net werken.Aansluitend vindt de SingAlong plaats voor het hoofdpodium. Het muziekspektakel heeft na haar succesvolle start in 2017, dit jaar het thema ‘musical’ gekregen.

Op het grote podium, onder begeleiding van de geweldige SingAlong band, met muzikanten die speelden bij het Metropole orkest, Golden Earing, Crazy Piano’s enSymphonica in Rosso, wordt een repertoire van poppy musical songs ten gehore gebracht.

Van bekende songs uit de film Grease tot liedjes uit de musical Doe Maar. Kom ook en zing mee uit volle borst!

Vlaggetjesdag

En dan als klap op de vuurpijl is het 16 juni Vlaggetjesdag. Naast alle activiteiten aan de kade is er ook in de haven en op zee van alles te beleven. Denk aan het Admiraalvaren dat om 12:00 uur van start gaat. Circa 70 schepen van de Jachtclub Scheveningen varen langs het Admiraalschip (Barend Biesheuvel in de 1ste haven) en brengen een militaire groet.

Om klokslag 13:00 uur ontmeren alle visserijschepen in de 1ste haven en varen uit voor de Vlootschouw op zee. En om 13:15 uur gaat de KNRM van start met een spectaculaire demonstratie in de eerste haven.

Vergeet natuurlijk niet een haring te happen die dag! Of even in de Keizerstraat te wandelen langs leuke kraampjes of drink een koud biertje op het terras.

Zondag

Op zondag 17 juni vindt aan de haven voor het eerste het nieuwe evenement ‘Gospel aan de Haven’ plaats, waarmee we na een paar dagen feest een kort gezamenlijk moment nemen voor bezinning, dankbaarheid, maar zeker ook plezier. Een ‘blije Passion’. Een mooie, swingende, warme bijeenkomst voor alle religieus geïnteresseerden.

Geniet van de swingende muziek van het YMCA Gospel Choir en de prachtige warme stem van Joke Buis en de diep religieuze liederen die zij zingt. Maar geniet ook van de muziek van Bløf of Jackie Wilson.

De presentatie is in handen van Gert-Jan van den Ende. Gospel aan de haven is aan de Dr. Lelykade en start om 12:00 uur.

Wil je het hele programma kan je rustig nog eens nakijken op de website, maar duik zeker in dit feest aan zee en hap een haring mee!

Delen