Buitengewoon
Scheveningen

Herfst aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vlaggetjesdag 2019

9 april 2019 - Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Even voorstellen

Vlaggetjesdag Scheveningen is het evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Visliefhebber of niet: Er is op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven.

Haring, korenwijn, muziek, orkesten, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten… op Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort.Voor jong en oud is het een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit. Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen, het bewonderen van bekende artiesten, boten bezichtigen, oude ambachten bekijken.

Of kom kennismaken met het Scheveningse Dorp en geniet op een van de vele terrasjes. Ook kan je meezingen met de shantykoren.

Programma

De dag draait natuurlijk om de nieuwe haring, dus die kan je dan ook overal komen proeven. Het weekend van 14 tot en met 16 juni kan je op tal van plekken op Scheveningen de haring happen.

In de Badhuisstraat, Keizerstraat, rondom de havens, de boulevard; overal is het feest.

Het programma kan je hier vinden, want dat is teveel om op te noemen. Je kan niet alleen eten ook is er overal muziek en zijn er leuke activiteiten.

Dus of je je haring nu met ui en zuur eet of zonder (zoals de nieuwe haring volgens de kenners eigenlijk hoort), iedereen is welkom!

Delen

Bekijk ook deze tips

Liefdeskuren

Zoals je misschien al ter ore is gekomen, draait deze maand op Scheveningen om muziek. Er worden bijvoorbeeld ontzettend mooie concerten gegeven in het kader van Jazz aan Zee. Maar je kan ook genieten van andere deuntjes, zoals een theatrale audiowandeling. En het fijne aan de wandeling is dat je hem op elk moment zelf kan maken. Een feest voor oren en ogen aan zee!

Lees verder

Zeevonk op Scheveningen

De warme dagen en de zon brengen niet alleen veel mensen naar het strand. Zodra het water opwarmt, komen de lichtgevende algen ook boven water. Dit verschijnsel heet zeevonk, en is de afgelopen tijd veelvuldig gespot op Scheveningen, en dat willen wij jullie niet onthouden daarom meer over deze stralende alg.

Lees verder

Rennen aan zee

Een grote voorjaarsschoonmaak is niet alleen goed voor je huis, ook voor je hoofd. Kom je batterij weer opladen in de lente, zodat je de hele zomer kan stralen. Een combinatie van zen, zee en vooral beweging geeft je weer volop energie.

Lees verder