Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vlaggetjesdag 2019

9 april 2019 - Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Even voorstellen

Vlaggetjesdag Scheveningen is het evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Visliefhebber of niet: Er is op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven.

Haring, korenwijn, muziek, orkesten, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten… op Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort.Voor jong en oud is het een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit. Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen, het bewonderen van bekende artiesten, boten bezichtigen, oude ambachten bekijken.

Of kom kennismaken met het Scheveningse Dorp en geniet op een van de vele terrasjes. Ook kan je meezingen met de shantykoren.

Programma

De dag draait natuurlijk om de nieuwe haring, dus die kan je dan ook overal komen proeven. Het weekend van 14 tot en met 16 juni kan je op tal van plekken op Scheveningen de haring happen.

In de Badhuisstraat, Keizerstraat, rondom de havens, de boulevard; overal is het feest.

Het programma kan je hier vinden, want dat is teveel om op te noemen. Je kan niet alleen eten ook is er overal muziek en zijn er leuke activiteiten.

Dus of je je haring nu met ui en zuur eet of zonder (zoals de nieuwe haring volgens de kenners eigenlijk hoort), iedereen is welkom!

Delen

Bekijk ook deze tips

Italiaanse sferen

Er is weer een nieuwe plek waar je in buitenlandse sferen kan verkeren. Scheveningen herbergt schatten van plekken om te eten, ook buiten het bruisende centrum. Vlakbij het Scheveningse Bos en het Westbroekpark bevindt zich de Gran Tour in Italia. Reis mee door een keuken vol verse pasta en nog veel meer heerlijks, basta!

Lees verder

Floaten met Valentijn

​Donderdag 7 juli opent FloatCenter de Pier op Scheveningen. Vanaf nu kun je ook floaten, oftewel drijven boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Maak nu gebruik van de pre-openingsaanbieding van het FloatCenter op de Pier!

Lees verder