Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vlaggetjesdag 2019

9 april 2019 - Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Even voorstellen

Vlaggetjesdag Scheveningen is het evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Visliefhebber of niet: Er is op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven.

Haring, korenwijn, muziek, orkesten, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten… op Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort.Voor jong en oud is het een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit. Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen, het bewonderen van bekende artiesten, boten bezichtigen, oude ambachten bekijken.

Of kom kennismaken met het Scheveningse Dorp en geniet op een van de vele terrasjes. Ook kan je meezingen met de shantykoren.

Programma

De dag draait natuurlijk om de nieuwe haring, dus die kan je dan ook overal komen proeven. Het weekend van 14 tot en met 16 juni kan je op tal van plekken op Scheveningen de haring happen.

In de Badhuisstraat, Keizerstraat, rondom de havens, de boulevard; overal is het feest.

Het programma kan je hier vinden, want dat is teveel om op te noemen. Je kan niet alleen eten ook is er overal muziek en zijn er leuke activiteiten.

Dus of je je haring nu met ui en zuur eet of zonder (zoals de nieuwe haring volgens de kenners eigenlijk hoort), iedereen is welkom!

Delen

Bekijk ook deze tips

Tennis op het strand

Tennis op het strand oftewel Beachtennis in januari. Brrr horen we je denken. Dat dacht Lindobeach ook, dus daarom hebben zij een heerlijke zaal om temperatuur met zand op de vloer om in tropische sferen te sporten! Deze maand staat een Beachtennis toernooi op het menu, kom je ook?

Lees verder

Beeldig boek winnen

Scheveningen is een plaatje om te zien en om te schieten! Menig fotografen hart gaat sneller kloppen bij het zien van de prachtige lucht en de machtige zee. Zo viel ook Sandra Uittenbogaart als een blok voor de badplaats en bracht met een fantastisch fotoboek een ode aan Scheveningen in beeld. En je kunt haar buitengewone boek winnen!

Lees verder

Voeten zen

​Er komt weer van alles aan om in be​​weging te komen deze lente, in Scheveningen. Lekker voor je lichaam dus, maar een beetje extra lief zijn voor je lijf kan geen kwaad. Daarom deze week een beetje actie en zen in een! Best of both worlds! Kijk even mee hoe je het beste in de benen kan komen, en ze daarna kunt verzorgen.

Lees verder