Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vogels op Scheveningen

26 februari 2018 - In het kader van natuur en vrijheid krijgen jullie deze week deze gratis tip! Je kan natuurlijk heerlijk eten en drinken op Scheveningen, maar wandelen in onze prachtige natuur kost helemaal niks! Wel is het leuk als je dan wat te doen hebt, en iets waarmee je wat bewuster om je heen kijkt.

Vroege vogels

Om wat bewuster om je heen te kijken hebben we voor jullie het Vogelspotten weer uit het stof getrokken.

Vogels kijken is al lang geen ouderwetse hobby meer! En het leuke is, het kan overal. De uitdaging van het vogelspotten is om een zeldzame vogel te vinden.

Je hoeft niet met een verrekijker op pad te gaan, je kunt ook zo genieten van de vogels om je heen. Sommige mensen kopen voer voor ze, om deze dieren de winter door te helpen. Anderen genieten ervan om ’s morgens de vogels te horen fluiten.Tips

Hoe je deze ontdekkingsreis aanpakt? Het is belangrijk om een aantal voorwerpen mee te nemen waarmee het makkelijker wordt om vogels te zien en te herkennen.

Een verrekijker is misschien wel het belangrijkste voorwerp, omdat je met het blote oog niet zo ver kan zien. En vogels kunnen schuw zijn. Dus vergeet deze zeker niet!

Een vogelgids is ook een must. Want het is een leuk deel van het vogels zien om ze te herkennen. Een app kan ook uitkomst bieden. Of als je iemand kent die meer weet van vogels is dit misschien de manier voor jou.

Spotten op Scheveningen

Vooral zeevogels spotten is een feest aan zee! De havenhoofden van Scheveningen is een van de beste locaties in de regio Zuid-Holland om de zeetrek te volgen.

De beste periode om dit te doen is in de winter. Want in deze maanden overwinteren zeevogels voor de kust van Scheveningen.

Maar ook zangvogels en roofvogels laten zichzelf zien in en om de havens van Scheveningen. En wat dacht je van de meeuwen. Die laatste zijn iets minder geliefd op Scheveningen vanwege het lawaai dat ze maken maar, voor natuurfotografen zijn ze geweldig. Ze zitten lang stil en zijn makkelijk te benaderen!

En als je nog meer vogels wilt spotten, dan kan je ook de rust van de duinen op zoeken. De vele natuurparken in en om Scheveningen herbergen een pracht en praal aan dieren.

Kortom trek er eens op uit, nu het nog kan. Voordat de zomerdrukte en de hitte de vogels weer laat vliegen. Geef je ogen gratis en voor niks de kost, beloofd dat het een een natuurfeest is aan zee!

Delen